Windows-updates KB5010342 kunnen niet worden geïnstalleerd of kunnen niet worden geïnstalleerd op Windows 10 [solved]

Met een vraag in gedachten waarom weigeren sommige Windows-updates gewoon te installeren?
Of soms wanneer u de updategeschiedenis van Windows opent, merkt u misschien dat er wat wordt weergegeven Windows-updates kunnen niet worden geïnstalleerd met verschillende fouten zoals 0x800f080a of 0x800f0904. Als u een soortgelijk probleem ondervindt, installeert Windows Update geen updates of windows 10 update kan niet worden geïnstalleerd of vastloopt met downloaden, zit u goed op het goede spoor. In dit bericht bespreken we enkele van de unieke oplossingen die u kunt toepassen om Windows-installatie-updates opnieuw te laten installeren.

Windows-update kan niet worden geïnstalleerd

Onlangs heeft Microsoft Windows-update KB5010342 uitgebracht voor apparaten met de nieuwste Windows 10-versie 21H2, 21H1 en 20H2. Door KB5010342 te installeren, wordt het besturingssysteem gestoten naar Windows 10 Build 19044.1526 en 19043.1526 die zich richten op beveiligings- en niet-beveiligingsoplossingen. Maar verschillende Windows-gebruikers melden Windows-update KB5010342 kan niet worden geïnstalleerd met verschillende fout 0x800f0922, 0x8000ffff, 0x800f0826.

Veel gebruikers beschrijven het probleem op het forum van Microsoft

En dezelfde situatie met apparaten met Windows 10 november 2019 Update versie 1909. KB5010345 update voor Windows 10 Build 18363.2094 vastgelopen met installeren of kan niet worden geïnstalleerd.

De symptomen zijn in alle gevallen vrijwel hetzelfde. KB5010342- of KB5010345-update kan ofwel niet worden geïnstalleerd en duwt gebruikers terug naar het bureaublad voordat wijzigingen ongedaan worden gemaakt, start op naar een zwart scherm of lijkt succesvol te zijn geïnstalleerd om vervolgens opnieuw te worden aangeboden aan dezelfde systemen, waarbij wordt gevraagd om de machine opnieuw op te starten om de Verwerken.

Waarom kan de Windows-update niet worden geïnstalleerd?

Er zijn veel mogelijke dingen die ervoor kunnen zorgen dat Windows Update steeds opnieuw mislukt. Enkele van de meest voorkomende zijn beschadigde of ontbrekende systeembestanden, verouderde stuurprogramma’s, beveiligingssoftware of VPN, problemen met de internetverbinding of problemen met de Windows-updateservice. Als Windows Update niet kan worden geïnstalleerd met verschillende fouten, worden updates niet gedownload of blijven ze mislukken, pas dan de onderstaande suggesties toe.

Kom nu naar het oplossingsgedeelte, wat te doen als Windows-updates niet kunnen worden geïnstalleerd? Het eerste dat we aanbevelen, is om uw internetverbinding te controleren. U moet een stabiele internetverbinding hebben om Windows-updates van de Microsoft-server te downloaden en te installeren.

Probeer Windows Update opnieuw te installeren

Ontkoppel niet-essentiële apparaten zoals een USB-flashstation of externe HDD, hoofdtelefoons of printers.

Nogmaals, er is mogelijk beveiligingssoftware of een antivirusinterface van derden op Windows Update die verhindert dat Windows Update wordt geïnstalleerd. Schakel de antivirus uit of verwijder deze tijdelijk en verbreek de verbinding met VPN (indien geconfigureerd op uw apparaat) en controleer vervolgens op Windows-updates.

Zorg er ook voor dat uw door Windows geïnstalleerde schijf (in feite de C:-schijf) voldoende schijfruimte heeft om Windows-updates te downloaden en te installeren.

Controleer nu handmatig op Windows-updates:

Druk op Windows-toets + X en selecteer instellingen Klik op update en beveiliging de knop controleren op updates Zorg er ook voor dat u op de download- en installatielink klikt onder optionele updates (indien beschikbaar) Hiermee wordt het downloaden en installeren van Windows-updates gestart vanaf de Microsoft-server, u hoeft alleen uw pc opnieuw op te starten om Windows-updates toe te passen.

Windows starten Opstartstatus opschonen

Het schoon opstarten van uw computer kan ook helpen. Als software van derden conflicten veroorzaakt om Windows-updates te downloaden en te installeren. Hier is hoe dit te doen:

    Ga naar het zoekvak > typ msconfigSelecteer Systeemconfiguratie > ga naar het tabblad Services Selecteer Alle Microsoft-services verbergen > Alles uitschakelen

Ga naar het tabblad Opstarten > Taakbeheer openen > Schakel alle onnodige services die daar worden uitgevoerd uit. Start uw computer opnieuw op en controleer op updates.

Windows Update Probleemoplosser uitvoeren

Voer de ingebouwde probleemoplosser voor Windows Update uit die probeert te identificeren en op te lossen als er problemen zijn die kunnen voorkomen dat Windows 10 de nieuwste Windows-updates downloadt en installeert.

De probleemoplosser voor updates uitvoeren:

Druk op Windows-toets + x en selecteer instellingen, Ga naar Update & Beveiliging en vervolgens Problemen oplossen, Klik op de extra probleemoplosser-link.

Zoek Windows Update, selecteer het en klik vervolgens op De probleemoplosser uitvoeren.

Het diagnoseproces controleert de status van Windows Update en de bijbehorende services, herstelt en reset Windows Update-componenten. Bovendien wist de probleemoplosser de Windows Update-gerelateerde tijdelijke bestanden, controleert u of er updates in behandeling zijn en meer.

Zodra de probleemoplossing is voltooid, start u uw computer opnieuw op en controleert u opnieuw op Windows-updates.

Windows Update resetten

Als het probleem zich blijft voordoen na het uitvoeren van de probleemoplosser, blijft de download van Windows Update vastgelopen of kan de installatie niet worden uitgevoerd, reset dan de Windows Update-componenten volgens de onderstaande stappen.

Als u niet vertrouwd bent met een opdrachtprompt, dan:

Open de Windows Services-console met services.mscStop Windows Update Service en de gerelateerde services (BITS) Ga naar de volgende locatie.C:\Windows\SoftwareDistribution\Download

Verwijder nu alles in de map, maar verwijder de map zelf niet.

Druk hiervoor op CTRL + A om alles te selecteren en druk vervolgens op Delete om de bestanden te verwijderen.

Of hernoem de map Software Distribution ( C:\Windows\) Start daarna de services die u eerder hebt gestopt opnieuw. en controleer opnieuw op Windows Update.

Van Google DNS wisselen

Als u merkt dat de Windows-update niet downloadt of het downloaden van updates vastloopt, wijzigt u het DNS-adres door de onderstaande stappen te volgen. Verschillende gebruikers hebben dit aanbevolen als een werkende oplossing wanneer Windows-update vastloopt bij het downloaden.

Druk op Windows-toets + R, typ ncpa.cpl en klik op ok,Dit opent het venster met netwerkverbindingen,Zoek uw actieve netwerkadapter, klik met de rechtermuisknop en selecteer eigenschappen,Dubbelklik op Internet protocol versie 4 (TCP/IPv4) om de eigenschappen ervan te openen,Selecteer het keuzerondje, gebruik de volgende DNS serveradres en stel vervolgens de voorkeurs-DNS-server in 8.8.8.8 en alternatieve DNS-server 8.8.4.4.Vinkje bij instellingen valideren bij afsluiten, klik op ok, toepassen en ok

Probeer nu opnieuw Windows-updates te installeren en controleer de status ervan.

Beschadigde Windows-systeembestanden herstellen

Beschadigde systeembestanden kunnen voorkomen dat nieuwe Windows-updates worden toegepast, waardoor Windows-updates mislukken of de installatie vastloopt. Rennen DISM (Deployment Image Servicing and Management) en sfc (systeembestandscontrole) hulpprogramma helpt bij het automatisch detecteren en repareren van ontbrekende systeembestanden.

Open de opdrachtprompt als beheerder, voer eerst de DISM-opdracht uit DISM.exe /Online /Opschonen-image /RestorehealthZodra de opdracht is uitgevoerd, voert u . uit sfc /scannow command Beide commando’s controleren de gezondheid van de systeemafbeelding, controleren op corruptie in systeembestanden als deze worden gevonden, worden ze hersteld met de juiste. Laat het scanproces 100% voltooien. Start uw pc opnieuw op en probeer de Windows-update opnieuw te installeren.

Windows 10 offline bijwerken

U kunt ook de installatieproblemen van Windows Update oplossen door de nieuwste Windows 10-updates handmatig te installeren.

Bezoek de webpagina met de updategeschiedenis van Windows 10 waar u de logboeken kunt zien van alle eerdere Windows-updates die zijn uitgebracht. Noteer het KB-nummer voor de meest recent uitgebrachte update. Gebruik nu de Windows Update-cataloguswebsite om naar de opgegeven update te zoeken door het door u genoteerde KB-nummer. (bijvoorbeeld KB5010342) Download de update afhankelijk van of uw computer 32-bit = x86 of 64-bit=x64 is. Open het gedownloade bestand om de update te installeren.

Dat is alles na het installeren van de updates, gewoon de computer opnieuw opstarten om de wijzigingen toe te passen. Ook als Windows Update vastloopt tijdens het upgraden, gebruikt u gewoon de officiële tool voor het maken van media om Windows 10 versie 21H1 te upgraden zonder enige fout of probleem.

Hebben deze oplossingen geholpen om “Windows 10” te repareren? Laat het ons weten in de reacties hieronder. Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like