Windows Update kan niet worden gedownload of kan niet worden geïnstalleerd op Windows 10 (opgelost)

Microsoft brengt regelmatig Windows-updates uit met verschillende beveiligingsverbeteringen en bugfixes. Onlangs heeft het bedrijf een cumulatieve update KB5010342 uitgebracht voor apparaten met de nieuwste Windows 10 versie 21H1, 20H2 en versie 21H2. Dit maakt deel uit van de patch-update van februari 2022 die beveiligingsverbeteringen brengt en eerdere bugs corrigeert die door gebruikers zijn gemeld. Microsoft raadt altijd aan om onmiddellijk Windows-updates te installeren om uw Windows 10-pc up-to-date en gezond te houden en dat doet het meestal ook. Maar helaas klagen verschillende gebruikers, Windows Update kan niet worden geïnstalleerd bepaalde updates. Of de download van Windows Update KB5010342 blijft hangen op 0% of 99%.

Windows Update kan niet worden geïnstalleerd

Verschillende gebruikers melden ook dat Windows 10 Cumulatieve update KB5010342 succesvol is gedownload en geïnstalleerd en bij de volgende herstart wordt weergegeven dat de laatste update niet kon worden geïnstalleerd met foutcode 0x800f0900 en

Er zijn meerdere redenen die dit probleem kunnen veroorzaken, van internetverbinding tot beschadigde systeembestanden, het probleem met de Windows-updateservice, beveiligingssoftware of VPN en meer.

Ongeacht welk probleem het downloaden en installeren van Windows-updates verhindert, als u het probleem tegenkomt dat Windows Update geen updates installeert of vastloopt bij het downloaden, past u de onderstaande oplossingen toe.

Probeer Windows Update opnieuw te installeren

De eerste en meest werkende oplossing om het installatieprobleem van de Windows 10-update op te lossen, is door uw computer opnieuw op te starten en opnieuw te controleren op Windows-updates.

Zorg daarnaast voor een stabiel werkende internetverbinding om Windows-updates van de Microsoft-server te downloaden. Als u geen toegang kunt krijgen tot microsoft.com op uw apparaat, moet u de internetverbinding herstellen voordat u updates downloadt.

Controleer en corrigeer uw datum- en tijdzone op uw computer en verbreek de verbinding met VPN indien geconfigureerd op uw computer.

Kijk naar uw systeemschijf (door Windows geïnstalleerde schijf, het is eigenlijk C: schijf) heeft voldoende vrije ruimte om Windows-updates op uw computer te downloaden en te installeren.

Schakel antivirus van derden tijdelijk uit of verwijder de installatie ervan op uw computer om te bevestigen dat antivirusbescherming de Windows-update niet verstoort.

Open de Windows-serviceconsole met diensten.msc. Scroll naar beneden om de Windows Update-service te vinden, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer opnieuw opstarten.

En tot slot, controleer opnieuw op updates door de onderstaande stappen te volgen.

Druk op de Windows-toets + I om de app Instellingen te openen, ga naar Update en beveiliging de klik op de knop controleren op updates Dit zal beginnen met het downloaden en installeren van Windows-updatebestanden van de Microsoft-server. Als Windows Update nog steeds vastloopt bij het downloaden of niet kan worden geïnstalleerd, volg dan de onderstaande oplossingen.

Start Windows in schone opstartstatus

Schoon opstarten van uw computer kan ook helpen als software van derden conflicten veroorzaakt bij het downloaden en installeren van Windows-updates. Hier is hoe dit te doen:

    Druk op Windows-toets + S, typ msconfig en selecteer het eerste resultaat. Dit opent het systeemconfiguratievenster, ga naar het tabblad Services, vink aan bij Verberg alle Microsoft-services en klik vervolgens op Alles uitschakelen.

Ga vervolgens naar het tabblad Opstarten en klik vervolgens op Taakbeheer openen Hier Schakel alle onnodige services die daar worden uitgevoerd uit. Start uw computer opnieuw op en controleer op updates.

Wis Buggy-updatebestanden

Als het uitschakelen van de beveiligingstoepassing en het uitvoeren van een schone start het probleem niet oplost, kan de Windows-update nog steeds niet worden geïnstalleerd of is het downloaden vastgelopen. Laten we dan de onderstaande stappen volgen om de buggy-updatebestanden te wissen die het probleem kunnen veroorzaken.

Allereerst moeten we de Windows-updateservice stoppen. Open hiervoor de opdrachtprompt als beheerder, voer de opdracht net stop uit net stop wuauserv om de Windows Update-service te stoppen. Typ vervolgens netto stopbits om de intelligente overdrachtservice op de achtergrond te stoppen.

Ga dan naar de volgende locatie. C:\Windows\SoftwareDistribution\Download

Verwijder alles in de map, maar verwijder de map zelf niet. Druk hiervoor op CTRL + A om alles te selecteren en druk vervolgens op Delete om de bestanden te verwijderen. Gebruik opnieuw net start wauserv en netto startbits om de services te herstarten die u eerder stopte.

Voer de probleemoplosser voor Windows Update uit

Na het wissen van de Buggy-updatebestanden voert u gewoon de probleemoplosser voor Windows-updates uit om te controleren en op te lossen of een ander probleem verhindert dat de Windows-update wordt gedownload en geïnstalleerd.

Druk op Windows + I om de app Windows 10-instellingen te openenKlik op Update en probleemoplossing en vervolgens Problemen oplossenSelecteer Windows-update aan de rechterkant en voer vervolgens de probleemoplosser uit

Wacht een paar minuten en laat de probleemoplosser van Windows updaten. Diagnose stellen en eventuele problemen oplossen. Start daarna Windows opnieuw en controleer nu op updates via instellingen -> update en beveiliging -> Windows-update en controleer op updates. Ik ben er zeker van dat deze keer de Windows-update succesvol is geïnstalleerd zonder enige fout of update-download vastgelopen.

Voer DISM en systeembestandscontrole uit

Als de systeembestanden beschadigd raken of ontbreken, kunt u verschillende fouten tegenkomen, waaronder Windows-update mislukt of vastgelopen downloaden. Voer de opdracht DISM restore health en het SFC-hulpprogramma uit dat de Windows-image voorbereidt en de ontbrekende systeembestanden herstelt met de juiste.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ de opdracht DISM restore health: DISM /Online /Opschonen-Image /RestoreHealthNa het voltooien van het proces leuke commando sfc /scannowLaat het hulpprogramma voor systeembestandscontrole ontbrekende systeembestanden detecteren en herstellen. En herstart Windows nadat het scanproces 100% is voltooid. En controleer daarna opnieuw op de Windows-update, ik hoop dat er geen fouten meer zijn.

Overschakelen naar Google DNS

Hier is een andere oplossing, die voor de meeste gebruikers werkt en de installatieproblemen van Windows Update op Windows 10 oplost.

Druk op Windows-toets + R, typ en klik op ok Dit opent het venster met netwerkverbindingen, zoek uw actieve netwerkadapter, klik met de rechtermuisknop om eigenschappen te selecteren, Dubbelklik op de optie Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) om de eigenschappen ervan te openen, Selecteer het Gebruik de volgende optie voor DNS-serveradressen, Typ uw “voorkeur” en “alternatieve” DNS-adressen. 8.8.8.8 en 8.8.4.4

Klik op toepassen, ok om wijzigingen op te slaan en te controleren of dit helpt bij het oplossen van Windows-updateproblemen in Windows 10.

Cloudflare: 1.1.1.1 en 1.0.0.1Google openbare DNS: 8.8.8.8 en 8.8.4.4OpenDNS: 208.67.222.222 en 208.67.220.220

Installeer Windows Update handmatig

Als alle bovenstaande oplossingen het probleem niet oplossen, blijft Windows Update nog steeds hangen bij het downloaden of lukt het niet om te installeren, laten we Windows-updates dan handmatig installeren. Bezoek de webpagina met Windows 10-updategeschiedenis waar u de logboeken kunt zien van alle eerdere Windows-updates die zijn uitgebracht.

Noteer het KB-nummer voor de meest recent uitgebrachte update.

Gebruik nu de Windows Update Catalog-website om te zoeken naar de update die is gespecificeerd door het KB-nummer dat u hebt genoteerd. Download de update afhankelijk van of uw machine 32-bit = x86 of 64-bit=x64 is.

(Vanaf vandaag – KB5010345 (OS Build 18363.2094) is de nieuwste cumulatieve update voor Windows 10 versie 1909, KB5010342 (OS Builds 19043.1526 en 19044.1526) nieuwste Windows 10 versie 21H1 en 21H2.

U kunt de directe downloadlink voor deze updates hier krijgen. Open het gedownloade bestand om de update te installeren.

Dat is alles na het installeren van de updates, gewoon de computer opnieuw opstarten om de wijzigingen toe te passen. Ook als Windows Update vastloopt tijdens het upgraden van het Windows 10 21H2-proces, gebruikt u gewoon de officiële tool voor het maken van media om Windows 10 versie 20H2 zonder fouten of problemen te upgraden.

Heeft de bovenstaande oplossing geholpen om het installatieprobleem van Windows Update op te lossen? Deel uw feedback op de onderstaande opmerkingen. Lees ook

0 Shares:
You May Also Like