Windows-spotlight werkt niet na update van Windows 10? Hier hoe u 2022 kunt repareren!

Windows Spotlight zit vast op één afbeelding of werkt Windows 10 Spotlight niet na de recente update? U hebt de Windows 10 Spotlight-functie voor het vergrendelscherm geselecteerd, maar deze verandert de afbeeldingen niet regelmatig, maar toont slechts één afbeelding? laten we eens kijken hoe we kunnen repareren dat de Windows-spotlight niet werkt op Windows 10.

Wat is Windows Spotlight?

Windows Spotlight is een functie die bij Windows 10 wordt geleverd en die Bing gebruikt om automatisch nieuwe achtergrondafbeeldingen te downloaden en op het vergrendelscherm in te stellen, zodat uw ervaring elke keer dat u zich aanmeldt fris blijft. Maar soms, vooral nadat gebruikers van recente Windows 10-upgrades ervaren dat Windows Spotlight wordt gestopt werkt, of je zult merken dat het op dezelfde afbeelding blijft hangen. Helaas bevat Windows 10 geen optie om deze functie opnieuw in te stellen. Maar het is mogelijk om de Windows 10 Spotlight te repareren met een eenvoudige oplossing.

Fix Windows Spotlight vast op één foto

Opmerking: de spotlight-functie is alleen beschikbaar wanneer uw pc is verbonden met internet. De afbeeldingen op het vergrendelscherm veranderen elke dag automatisch als je verbonden bent met internet.

Gemeten verbinding uitschakelen

Wanneer uw pc is aangesloten op een netwerk met datalimiet, downloadt deze mogelijk geen spotlight-afbeeldingen om het dataverbruik te verminderen. Het wordt aanbevolen om te controleren en uit te schakelen als de gemeten verbinding is ingeschakeld. Om dit te doen

open instellingen met Windows-toets + I, Ga naar het netwerk en internet en vervolgens StatusKlik op verbindingseigenschappen wijzigen, scrol omlaag en schakel de knop uit onder instellen als gemeten verbinding.

Windows Spotlight uitschakelen en opnieuw inschakelen

Voordat u oplossingen uitprobeert, raden we ook aan om Windows Spotlight uit te schakelen en vervolgens weer in te schakelen.

Open Instellingen met Windows-toets + I, klik op Personalisatie en vervolgens op Vergrendelscherm, selecteer de optie Afbeelding als achtergrond (hiermee wordt de functie uitgeschakeld) en selecteer vervolgens Windows Spotlight.

Tweak vanuit Verkenner

Open de bestandsverkenner met Windows-toets + E, schakel over naar de Visie tabblad, vink dan Verberg items aan en ga nu naar

Vervang in het bovenstaande pad “C” door de stationsletter van het station waarop Windows 10 is geïnstalleerd en vervang “Gebruikersnaam” met uw werkelijke gebruikersnaam.

Druk hier op Ctrl+A om alle bestanden te selecteren en druk vervolgens op de Verwijderen toets. Navigeer vervolgens naar de volgende map:

Ook hier, in de map Instellingen, zou je twee bestanden moeten vinden: roaming.lock en settings.dat. Selecteer beide bestanden en verwijder ze. Start uw pc nu opnieuw op, de Windows Spotlight-functie zou nu weer moeten werken.

Registreer Spotlight-app opnieuw

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu van Windows 10 en selecteer PowerShell (Admin). Kopieer en plak in het PowerShell-venster de volgende opdracht en druk vervolgens op de Enter-toets:

Nadat u de opdracht volledig hebt uitgevoerd, start u uw pc opnieuw op. Windows Spotlight moet nu gaan werken door een nieuwe afbeelding op het vergrendelscherm te tonen.

Voer Systeembestandscontrole uit

Als het probleem zich blijft voordoen, probeert u de systeembestanden te controleren met het SFC-hulpprogramma dat alle beveiligde systeembestanden scant en onjuiste versies vervangt door correcte Microsoft-versies.

    Open de opdrachtprompt als beheerderIn de opdrachtprompt typt u sfc /scannow en druk op Enter.Exit opdrachtprompt.

Wacht tot het scanproces 100% is voltooid, start daarna Windows opnieuw en controleer of dit helpt.

Hebben deze oplossingen geholpen om de Windows-schijnwerper te repareren die niet werkte na de Windows 10-update? Laat het ons weten in reacties hieronder,

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like