Windows Modules Installer Worker Hoog CPU-gebruik op Windows 10

Is het u opgevallen dat het systeem vastloopt en niet reageert na de upgrade van Windows 10 1809? Windows-computer wordt langzamer en het is moeilijk om ermee te werken bij het opstarten. En het controleren van Taakbeheer, de Werknemer van Windows Module-installatieprogramma is constant actief met een zeer hoog CPU-gebruik. Installateurs van Windows-modules gebruiken bijna 99% van het CPU-proces. Voor sommige anderen gebeurt hetzelfde met de schijf, windows modules installer werknemer hoog schijfgebruik. laten we begrijpen Wat is de Windows-module-installatiewerker op Windows 10, waarom het een hoog CPU-gebruik veroorzaakt en stappen om zich te ontdoen van Windows-modules installateur werknemer hoge CPU gebruik op Windows 10, 8.1 en 7.

Wat is Windows Modules Installer Worker?

Windows Modules Installer Worker wist als TiWorker.exe is een systeemcomponent in Microsoft Windows die verantwoordelijk is voor het installeren van nieuwe modules en updates. Het bereidt uw Windows 10-computer voor op installatie en controleert regelmatig op nieuwe updates. Ook voltooit deze TiWorker.exe de verschillende taken die nodig zijn na de update naar Windows.

Over het algemeen is dit Windows-modules installateur werknemer beëindigt alle bronnen die nodig zijn voor Windows Update zodra de update is voltooid. Maar soms, vanwege technische redenen, blijven deze bronnen op de achtergrond actief, wat een hoog gebruik van systeembronnen veroorzaakt en uw computer trager wordt. Soms veroorzaken virus-malware-infectie, beschadigde systeembestanden, beschadigde Windows-updatecomponenten, enz. Windows-modules installer-werker 100% CPU-gebruik of hoog schijfgebruik.

Fix Windows-modules installateur werknemer hoog CPU-gebruik

Als u ook worstelt met dit probleem “windows modules installer worker hoog CPU-gebruik op Windows 10” Hier 5 oplossingen om hiervan af te komen.

Opmerking:

Controleer op malware-virusinfectie

Begin vanaf de basis Zorg ervoor dat een virus of malware-infectie het probleem niet veroorzaakt door een volledige systeemscan uit te voeren met een goede antivirus / Anti-malware applicatie met de laatste updates geïnstalleerd.

Installeer ook een gratis systeemoptimalisatie zoals Ccleaner om rommel, Temp, Cache, System Error, Memory Dump-bestanden op te ruimen en ontbrekende gebroken registerfouten op te lossen.

Voer een schone start van Windows uit om te bepalen of een serviceconflict van een derde partij een hoog CPU-gebruiksprobleem veroorzaakt door het installatieprogramma van Windows-modules.

Installeer alle beschikbare updates

Zorg ervoor dat u alle beschikbare Windows Updates op uw computer hebt geïnstalleerd. Soms Update-installatie Vastgelopen of wachtende updates-proces Uitvoeren op de achtergrond, waardoor een hoog gebruik van systeembronnen wordt veroorzaakt door Windows-modules installateur werknemer.

Windows 10 is ingesteld om de nieuwste updates automatisch te downloaden en te installeren. Maar als ze om welke reden dan ook niet zijn geïnstalleerd, kunt u de beschikbare updates handmatig controleren en installeren door hieronder te volgen.

Druk op Win + I om te openen Windows-instellingenKlik op Update & beveiliging gevolgd door Windows-updates Klik vervolgens op de knop Controleren op updates om de nieuwste beschikbare updates te downloaden en te installeren.

Schakel Automatische updates voor Windows 10 uit

Dit probleem houdt verband met de Windows-modules installer worker (TrustedInstaller) en Windows Update (wuauserv)-service. Mogen deze services niet reageren, crashen of niet goed werken, waardoor een hoog CPU- of 100% schijfgebruik wordt veroorzaakt door de installatiemedewerker van Windows-modules. Schakel deze beide Services Windows-modules installer worker (Trusted Installer) en Windows Update (wuauserv) uit door onderstaande stappen te volgen en te controleren of er geen hoog CPU-gebruik meer is.

Druk op Windows + R, typ diensten.msc, en ok om Windows Services te openen. Scroll naar beneden en zoek naar services met de naam Windows-modules installateur werknemer.Dubbelklik erop om de eigenschappen ervan te openen, Wijzig het opstarttype Uitschakelen en klik op stop naast de servicestatus. Herhaal deze stap voor de Windows Update-service

Start uw computer opnieuw op om een ​​nieuwe start te maken. Deze keer wordt het installatieprogramma voor Windows-modules en de Windows-updateservice niet langer op de achtergrond gestart. Controleer of er geen probleem meer is met 100% CPU-gebruik door het installatieprogramma van Windows-modules.

Opmerking: omdat we Windows Update hebben ingesteld op Uitschakelen, hebben Windows niet de nieuwste updates gedownload en geïnstalleerd.

Tweak SoftwareDistributiemap

De map Windows Update Store (bekend als “Software distributie” map), is de locatie waar Windows de gedownloade updates opslaat. En een enkele beschadiging van deze map veroorzaakt verschillende problemen bij het installeren van Windows-updates, waardoor updates vastlopen en het resultaat is dat Windows-modules installer-werker hoog CPU-gebruik heeft. En verwijder eerdere updatebestanden, dwing Windows om een ​​nieuwe updatekopie van de Microsoft-server te downloaden die helpt bij het oplossen van Windows-updateproblemen, zoals Hoog CPU-gebruik op Windows 10.

Druk op Windows + R, typ diensten.msc, en ok. Scroll naar beneden, zoek naar Windows-updateservice. Klik met de rechtermuisknop en stop de service (als deze actief is) Navigeer nu door C:\Windows\SoftwareDistribution\Downloads Druk op Ctrl + A om alles te selecteren en verwijder ze.

Start nu Windows opnieuw om een ​​nieuwe start te maken. Controleer vervolgens of er geen hoog CPU-gebruik meer is.

De prioriteit van het TiWorker-proces verlagen

Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteer Taakbeheer en klik vervolgens op Meer details. Ga vervolgens naar het tabblad Details, klik met de rechtermuisknop op het TiWorker.exe-proces en stel prioriteit in op Laag. * Kijk nu hoe uw computer werkt met deze instelling. Als het probleem met het hoge gebruik van TiWorker niet is verholpen, gaat u verder met de volgende oplossing.

Voer de probleemoplosser voor Windows Update uit

Dit is ook een betere en gemakkelijkere oplossing om het hoge schijf- en hoge CPU-gebruik, veroorzaakt door het Windows Update-proces, op te lossen. Als er Windows-updates op de achtergrond vastlopen, kan dit onnodig gebruik van systeembronnen veroorzaken, zoals 100% CPU- of DISK-gebruik. Open Instellingen -> update en beveiliging -> Problemen oplossen -> klik op Windows Update, voer de probleemoplosser voor Windows Update uit en laat Windows controleren en repareren dat eventuele bugupdates vastlopen of zelf een hoog CPU-gebruiksprobleem veroorzaken.

Het systeemonderhoud controleren

Het systeemonderhoud brengt u naar een aantal stappen die ongebruikte bestanden en snelkoppelingen verwijderen en taakonderhoud uitvoeren. Je kunt niet alleen repareren Windows-modules installateur werknemer Hoog CPU-gebruik maar u kunt ook de andere ongewenste bestanden verwijderen.

Dit is een alternatieve oplossing voor het bovenstaande probleem. Om het “probleem” van TiWorker.exe op te lossen (wat niet echt een probleem is) moet u Automatisch onderhoud uitvoeren om dit te doen: Open Configuratiescherm\Alle onderdelen van het Configuratiescherm\Beveiliging en onderhoud -> Onderhoud starten. Dit proces kan enige tijd duren, dus zorg ervoor dat u iets anders te doen heeft voordat u het proces start.

Repareer Tiworker.exe met behulp van de opdrachtprompt

Dit is ook een alternatieve methode om het probleem tiworker.exe op te lossen. Sommige Times beschadigde systeembestanden veroorzaken verschillende problemen op de Windows-computer. En misschien beschadigde ontbrekende systeembestanden waardoor de installatiewerker van Windows-modules niet meer reageert.

Controleren en ervoor zorgen dat ontbrekende beschadigde systeembestanden het probleem niet veroorzaken Voer het Windows SFC-hulpprogramma als volgt uit.

Open eerst de opdrachtprompt als beheerder Typ vervolgens sfc /scannow en druk op de enter-toets. Het SFC-hulpprogramma begint te scannen op ontbrekende beschadigde systeembestanden. Als het hulpprogramma voor systeembestandscontrole is gevonden, herstelt u ze vanuit een gecomprimeerde map op %WinDir%\System32\dllcache.Wacht tot het scanproces 100% is voltooid. Start daarna Windows opnieuw en controleer of het probleem met het gebruik van hoge systeembronnen is opgelost.

Voer DISM-opdracht uit

Als de systeembestandscontrole Resultaten Windows Resource Protection corrupte bestanden heeft gevonden, maar deze niet kan repareren. Dit betekent dat het hulpprogramma ontbrekende beschadigde systeembestanden niet kan herstellen. Daarom moet je voer de DISM uit opdracht Dism /Online /Opschonen-Image /RestoreHealth die de systeemkopie repareert en SFC in staat stelt zijn werk te doen.

Na het uitvoeren van het DISM-commando Opnieuw Uitvoeren Sfc /scannow commando om ontbrekende systeembestanden te herstellen. Controleer en repareer daarna Disk Drive-fouten door de Controleer Schijfopdracht lijn. Start nu Windows opnieuw en controleer of er geen 100% CPU-gebruik of hoog schijfgebruik meer is door de installateur van de Windows-modules.

Hebben deze oplossingen geholpen om het probleem met het hoge schijfgebruik van de Windows-modules installer worker op Windows 10, 8.1 en 7 op te lossen? Laat het ons weten in de reacties hieronder, lees ook

0 Shares:
You May Also Like