Windows-bronbescherming kon de reparatieservice windows 10 niet starten

Op een Windows-computer bevindt zich het hulpprogramma Systeembestandscontrole in C:\Windows\System32 helpt bij het scannen en herstellen van corruptie in Windows-systeembestanden. Rennen sfc /cannow commando gemakkelijk beschadigde bestanden detecteren, ontbrekende inhoud van het bestand en ze herstellen met gezonde bestanden uit een gecomprimeerde map die zich bevindt %WinDir%\System32\dllcache. Wanneer u vindt dat Windows niet goed werkt, raden we u aan het sfc-hulpprogramma uit te voeren dat ontbrekende beschadigde systeembestanden controleert en herstelt. Maar soms melden gebruikers ” SFC Scan werkt nu niet” met sfc / scannow resultaten “Windows Resource Protection kan de reparatieservice niet starten”.

Op Windows-computers is er een service genaamd Windows Modules Installer (TrustedInstaller) die de installatie, wijziging en verwijdering van Windows-componenten mogelijk maakt. Het heeft volledige toegang tot Windows Resource Protection (WRP)-bestanden en registersleutels. , als Windows Modules Installer is uitgeschakeld, kan de installatie van Windows-updates of systeemreparatietools mislukken voor deze pc en kan er een fout optreden “Windows Resource Protection kon de reparatieservice niet starten” tijdens het uitvoeren van het sfc-hulpprogramma.

SFC Scannow werkt niet in Windows 7/8/10

Als SFC Scannow niet werkt in Windows 10, 8.1 en 7, resulteert dit in een fout “Windows Resource Protection kon de reparatieservice niet startenControleer en schakel de Modules Installer-service (TrustedInstaller) in die het probleem voor u oplost.

Windows Module Installer-service starten

    druk de ramen + R toetsen om het opdrachtvenster voor uitvoeren te openen. Typ in het opdrachtvenster voor uitvoeren services.msc en druk op Enter. Dubbelklik in de lijst met services op de Windows Modules Installer. Stel het opstarttype in op Auto en klik op OK. Start uw computer opnieuw op. Na de herstart kunt u de sfc /scannow commando zonder problemen.

Start TrustedInstaller

Als u de voorkeur geeft aan de opdrachtprompt, opent u de Windows-opdrachtprompt als beheerder.

    Selecteer Start en typ CMD. Klik met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt; kies vervolgens Als administrator uitvoeren. Voer desgevraagd een gebruikersnaam en wachtwoord in waarmee beheerdersrechten voor de computer worden verleend. Typ sc config Trustedinstaller start= auto; druk vervolgens op Enter. U zou een SUCCESS moeten krijgen. Typ vervolgens net start trustedinstaller en druk vervolgens op Enter. U zou een bericht moeten ontvangen dat de service is gestart. Probeer de opdracht sfc /scannow opnieuw.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van “Windows Resource Protection kan de reparatieservice niet starten”, laat het ons weten in de opmerkingen hieronder, controleer ook

Video: repareren Windows Resource Protection kon de reparatieservice niet starten

0 Shares:
You May Also Like