Windows 11 Zwart scherm na update? 6 oplossingen om het te repareren

Windows 11 zwart scherm met cursor, een van de moeilijkste problemen kan optreden, vooral na Windows-update. Gebruikers melden dat vensters normaal starten, maar het inlogscherm of na het invoeren van het wachtwoord blijft het scherm zwart met een knipperende cursor. Dus welke oorzaak? windows 11 zwart scherm na inloggen? Het is het beeldschermstuurprogramma, meestal verouderde grafische stuurprogramma’s die dit probleem veroorzaken. Opnieuw problemen met de hardware, hoogstwaarschijnlijk de monitor of losse of onjuiste verbindingen veroorzaken ook een probleem met het zwarte scherm van Windows 11.

Hoe het Windows 11 Black Screen-probleem op te lossen?

Voordat u verder gaat, moet u ervoor zorgen dat de monitor is ingeschakeld en correct is aangesloten op de voedingsbron. Controleer ook de VGA-kabel op een losse verbinding.

Druk bovendien op de toetscombinatie Windows + P en zorg ervoor dat de optie Alleen pc-scherm daar is geselecteerd.

Druk tegelijkertijd op Windows toets + Ctrl + Shift + B (u hoort mogelijk een geluid) en u zult merken dat het scherm automatisch knippert. Dit betekent dat het grafische stuurprogramma is gereset. Sommige gebruikers meldden dat ze hiermee het probleem met het zwarte scherm op hun Windows 11-computer konden oplossen.

Pro-tip: Als u een witte cursor op uw bureaublad ziet knipperen, betekent dit dat uw monitor Trun aan staat en dat alles correct is aangesloten. herstart in dat geval de Windows Verkenner volgens de onderstaande stappen.

Gebruik de Ctrl + Shift + Esc sneltoets om Taakbeheer te openen. Selecteer op het tabblad Processen de Windows Verkenner-service en klik op de knop Opnieuw opstarten in de rechterbenedenhoek.

Controleer nu of u opnieuw toegang kunt krijgen tot het normale bureaublad of niet.

Open bovendien taakbeheer opnieuw met Ctrl + Shift + Esc

Klik op het menu Bestand en selecteer vervolgens de optie Nieuwe taak uitvoeren. Typ de opdracht explorer.exe en vink deze taak aan met beheerdersrechten. Klik ten slotte op ok om uw normale bureaubladscherm terug te krijgen.

Start uw pc opnieuw op

Er is een kans dat uw systeem vanwege een toepassing van derden niet meer reageerde, laten we uw pc afsluiten of opnieuw opstarten. Start uw computer opnieuw op, ververs het besturingssysteem en elimineert eventuele bugs die het probleem met het zwarte scherm veroorzaken.

U kunt uw computer geforceerd afsluiten door de aan/uit-knop 3 tot 5 seconden ingedrukt te houden. Druk vervolgens op de aan/uit-knop om hem weer in te schakelen. Voer nu uw wachtwoord in en controleer of er geen zwart scherm meer is op Windows 11

Koppel uw randapparatuur los

Koppel bovendien alle externe apparaten los die op uw pc zijn aangesloten om te controleren of dit wordt veroorzaakt door defecte of incompatibele hardware die op het systeem is aangesloten.

Schakel eerst uw computer uit en koppel alle randapparatuur los (zoals printer, scanner, luidspreker, uw webcam enz.) Zet ​​nu uw computer weer aan, controleer deze keer of uw pc zonder problemen opstart. Zo ja, dan betekent dit een van de randapparatuur die u hebt verwijderd veroorzaakt het probleem met het zwarte scherm. sluit de apparaten één voor één aan om te bepalen welke het probleem veroorzaakt.

Als Windows 11 bij het opstarten nog steeds een zwart scherm krijgt, raden we aan om uw pc in de veilige modus te starten en de onderstaande oplossingen toe te passen.

Windows-besturingssysteem bijwerken

Het is altijd belangrijk om de bugs op te lossen, wat de gebruikerservaring verslechtert. Er is een kans dat dit probleem met het zwarte scherm wordt veroorzaakt door een bug en Microsoft kan de bugfix vrijgeven met de nieuwste Windows-update. Daarom raden we altijd aan om regelmatig de nieuwste Windows-updates te controleren en te installeren.

Druk op de sneltoetsen van Windows + I om de instellingenpagina te openen. Klik vervolgens in het paneel linksonder op Windows Update. Klik vervolgens op Controleren op updates. Als er een update beschikbaar is, zal het systeem u vragen deze te installeren. een optie zijn Download nu, klik erop om door te gaan met de installatie van de update. Als u klaar bent, start u uw computer opnieuw op om de wijzigingen toe te passen,

Controleer na het updaten of u nog steeds te maken hebt met het probleem met het zwarte scherm op uw pc.

Werk het grafische stuurprogramma bij

Zoals eerder besproken, veroorzaken verouderde of defecte grafische stuurprogramma’s meestal zwarte problemen op uw Windows 11. En om ervoor te zorgen dat uw grafische chipset correct blijft werken met de nieuwste Windows 11, is het raadzaam de nieuwste grafische stuurprogramma-update te installeren.

Het grafische stuurprogramma bijwerken:

Druk op Windows-toets + X en selecteer daar Apparaatbeheer. Hiermee wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven, scrol omlaag om naar Display Adapter te gaan en vouw het uit. In de Display Adapter ziet u de naam van het grafische stuurprogramma, die het beeldscherm van uw computer uitvoert. Klik met de rechtermuisknop op de naam van de grafische eenheid en selecteer de optie Stuurprogramma bijwerken.

Wanneer het dialoogvenster Stuurprogramma bijwerken verschijnt, klikt u op Automatisch zoeken naar stuurprogramma’s. Het systeem zoekt naar beschikbare stuurprogramma’s van internet en installeert deze.

Na het upgraden van het grafische stuurprogramma zal het zwarte scherm van Windows 11 worden hersteld.

Installeer het grafische stuurprogramma vanaf de website van de fabrikant

In plaats van het systeem automatisch de grafische driver te laten upgraden, kunt u afbeeldingen handmatig downloaden en installeren vanaf de officiële website van hetzelfde merk grafische driver die op uw computer is geïnstalleerd.

Druk op Windows-toets + R, typ dxdiag en klik op ok om het dialoogvenster DirectX Diagnostic Tool te openen. Ga naar het tabblad Weergave, hier ziet u de volledige informatie over de grafische eenheid die op uw computer is geïnstalleerd.

    Bezoek de officiële website voor het merk grafische eenheid dat op uw pc is geïnstalleerd. Al deze makers van grafische stuurprogramma’s hebben opslagplaatsen waar u de stuurprogramma’s kunt downloaden die geschikt zijn voor uw computer. Voer het computermodelnummer, de verwerkingseenheid en andere details in en download de nieuwste versie van de grafische eenheid die beschikbaar is in de opslagplaats.

Nadat u het grafische stuurprogramma handmatig hebt bijgewerkt, verschijnt het zwarte scherm niet meer op uw computer.

De laatste Windows-update verwijderen

Als het probleem pas na een recente Windows-update is begonnen, kunt u bovendien proberen de recente Windows-update te verwijderen en te controleren of dit helpt. hier een videogids over het verwijderen van de nieuwste Windows-update van het opstartscherm.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like