Windows 11 Zoeken werkt niet? Pas deze 8 oplossingen toe om het te repareren

Werkt de Windows Search-functie niet na de update van Windows 11? Aantal gebruikers meldt soortgelijke problemen, kan niet typen in de zoekbalk van Windows 11 of zoekresultaten worden niet weergegeven in de lijst. Dus waarom is? windows zoeken werkt niet? De nieuwste Windows 11 staat nog in de kinderschoenen, dus de bug kan de zoekfunctie uitschakelen of u helemaal niets laten typen. Hier wordt in dit artikel uitgelegd hoe u dit kunt oplossen Windows 11 Zoeken werkt niet probleem met verschillende opties.

Windows 11 Zoeken werkt niet

Als de Windows-zoekopdracht niet meteen werkt, moet u proberen uw computer opnieuw op te starten. Hiermee worden tijdelijke storingen verholpen die ervoor kunnen zorgen dat de zoekfunctie niet goed werkt.

Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de knop Start en selecteer Afsluiten of afmelden > Opnieuw opstarten.

Als u de knop ‘Zoeken’ niet kunt vinden, moet u de taakbalkinstellingen controleren en inschakelen.

Klik met de rechtermuisknop op het ‘Start’-pictogram in de taakbalk en selecteer ‘Instellingen’ in de lijst. Selecteer vervolgens ‘Personalisatie’-instellingen op de tabbladen aan de linkerkant en scrol vervolgens naar beneden aan de rechterkant en klik op ‘Taakbalk’. Controleer nu of de schakelaar naast ‘Zoeken’ is ingeschakeld. Als dit niet het geval is, klikt u op de schakelaar om deze in te schakelen.

Start Windows Search-service opnieuw

als u problemen heeft met de zoekfunctie, start u de Windows Search-service opnieuw en controleert u of dit u kan helpen bij het oplossen van het probleem Windows 11 Zoeken werkt niet

Druk op Windows-toets + R, typ services.msc en klik op ok Dit zal de Windows-serviceconsole openen, scroll naar beneden en zoek de Windows-zoekservice, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer opnieuw opstarten in het contextmenu. Dubbelklik bovendien op Windows Search om de eigenschappen ervan te openen, verander het opstarttype automatisch

Reset Windows 11 zoeken

Windows zoeken is gebaseerd op searchhost.exe proces goed te laten functioneren. Laten we de taak opnieuw starten en controleren of dit helpt bij het oplossen van het probleem met zoeken naar Windows 11 dat niet werkt.

Open taakbeheer met ctrl + shift + Esc-sneltoets, ga naar het tabblad Details, scrol omlaag en zoek SearchHost.exe Verwerken. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer de taak beëindigen in het contextmenu. Start uw computer opnieuw op, het proces wordt automatisch op de achtergrond gestart en controleer of de zoekfunctie goed werkt of niet.

Voer de probleemoplosser voor zoeken in Windows 11 uit

Microsoft biedt ook een ingebouwde probleemoplosser voor zoeken en uitvoeren die automatisch zoekproblemen op Windows 11 detecteert en oplost.

Open de instellingen-app met de Windows-toets + IGo naar Systeem en vervolgens het menu Problemen oplossen, Andere probleemoplossers “sectie. Scroll naar beneden en voer de probleemoplosser voor zoeken en indexeren uit en laat Windows het zoek- en indexeringsprobleem voor u oplossen. Het duurt enkele minuten voordat de probleemoplosser is geïnitialiseerd en zal u vragen om het probleem te selecteren.

De probleemoplosser voor zoeken en indexeren zal u vragen de problemen te selecteren die u tegenkomt. De probleemoplosser somt 5 opties op:

– Kan geen zoekopdracht starten of resultaten zien;
– Bestanden, mappen, apps of instellingen verschijnen niet in resultaten;
– Zoeken in Outlook levert geen resultaten op; Zoeken of indexeren is traag;
– Mijn probleem staat hierboven niet vermeld.

U moet de opties selecteren op basis van het probleem dat u tegenkomt. Klik vervolgens op Volgende. De probleemoplosser voor zoeken en indexeren probeert het probleem voor u te vinden en op te lossen.

Wis de zoekgeschiedenis van het apparaat

Windows 11 slaat zoekopdrachten op om betere zoekresultaten te leveren. Maar soms kan dit ertoe leiden dat de Windows 11-zoekopdracht niet werkt op uw computer. Wis de zoekgeschiedenis van Windows 11 in het menu Instellingen door de onderstaande stappen te volgen om het probleem op te lossen.

Druk op de Windows-toets + X selecteer instellingen en ga vervolgens naar privacy en beveiliging. Scroll naar beneden naar zoekmachtigingen. Selecteer Zoekgeschiedenis van apparaat wissen en u bent klaar om te gaan.

Pro-tip – Vanuit hetzelfde menu kunt u ook de zoekgeschiedenis op dit apparaat uitschakelen.

SafeSearch uitschakelen

De SafeSearch-functie van Windows 11 kan interfereren en voorkomen dat zoekresultaten worden weergegeven.

Open de app Instellingen op Windows 11 (gebruik Windows+I-toetsen). Ga naar Privacy en beveiliging en open Zoekrechten. De SafeSearch is ingesteld op Matig. U kunt het uitschakelen vanuit hetzelfde menu.

Windows 11 bijwerken

Microsoft brengt regelmatig Windows-updates uit om kleine problemen met het systeem op te lossen. Het installeren van de nieuwste Windows-update heeft mogelijk een bugfix voor het probleem. laten we het besturingssysteem updaten naar de nieuwste versie via de app Instellingen.

Misschien worden de zoekproblemen veroorzaakt door een bug in de huidige build en heeft Microsoft dit probleem verholpen door een Windows-update uit te brengen.

Ga naar de Windows Instellingen-app. Selecteer Windows Update en installeer de nieuwste Windows 11 build op de computer. Als er een update is, download en installeer deze dan. Start de computer opnieuw op na voltooiing en controleer of het Windows Search-probleem is opgelost.

Herbouw Windows 11 Zoekindex

Als er een probleem is met uw zoekfunctie, kan het opnieuw opbouwen van de zoekindex helpen het probleem op te lossen dat Windows 11 Search niet werkt.

Druk op Windows-toets + R, typ control.exe srchadmin.dll en klik op ok Selecteer Geavanceerd onder aan het venster Indexeringsopties. Klik op de knop Opnieuw opbouwen onder Problemen oplossen. Klik op OK en bevestig het vak “Index opnieuw opbouwen”. Het duurt even voordat het proces is voltooid, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die op de systeem.

Nadat het herbouwproces is voltooid, voert u een zoektaak uit en kijkt u of dit probleem zich blijft voordoen.

Voer Systeembestandscontrole en DISM-tool uit

Dit probleem kan optreden omdat enkele belangrijke systeembestanden beschadigd zijn. Als alle bovenstaande methoden het Windows-zoekprobleem niet oplossen, voert u de opdracht DISM restore health en het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit. Dat helpt bij het scannen en herstellen van ontbrekende systeembestanden op uw computer.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ command DISM /Online /Opschonen-Image /RestoreHealth en druk op de enter-toets, laat het scanproces 100% voltooien, voer de opdracht sfc-hulpprogramma uit als u klaar bent sfc /scannow Hiermee wordt gescand op beschadigde ontbrekende systeembestanden en indien gevonden, probeert het sfc-hulpprogramma ze te vervangen door de juiste. Laat het scanproces 100% voltooien zodra u klaar bent, start uw pc opnieuw op. Controleer of de Windows-zoekproblemen aanhouden nadat de SFC-opdracht is uitgevoerd .

Hebben de bovenstaande oplossingen geholpen bij het oplossen van het probleem met de Windows 11-zoekopdracht die niet werkt of achterblijft? Zo ja, laat ons weten welke voor u werkt in de opmerkingen hieronder.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like