Windows 11 wordt nu uitgerold, dit is wat er nieuw is (functies en verbeteringen)

PC Health Check

Na veel testen en preview-builds eindelijk Today op 05 oktober 2021 Microsoft heeft aangekondigd dat Windows 11 nu beschikbaar is via een gratis upgrade op in aanmerking komende Windows 10-pc’s en op nieuwe pc’s die vooraf zijn geïnstalleerd met Windows 11 wereldwijd. De laatste Windows 11 versie 21H2 beschikt over een nieuwe moderne gebruikersinterface (UI), opnieuw ontworpen startmenu met een multitasking-functie met snap-assist, Microsoft Teams-integratie, de mogelijkheid om native Android-apps uit te voeren, gereviseerde Microsoft Store, Widgets en nog veel meer.

Volgens Microsoft is de nieuwste Windows 11 oktober 2021 Update biedt krachtige nieuwe ervaringen, of gebruikers nu aan een schoolproject werken, samenwerken aan een presentatie voor het werk, een nieuwe app bouwen of uw volgende grote idee creëren. Windows 11 bevat ook ondersteuning voor DirectStorage, een functie die voor het eerst werd geïntroduceerd op Xbox Series X- en Xbox Series S-consoles

Windows 11 Systeemvereiste

Het bedrijf onthulde al basisvereisten voor het uitvoeren van Windows 11. Het vereist een processor met twee of meer kernen en een kloksnelheid van 1 GHz of hoger, samen met 4 GB RAM en minimaal 64 GB opslag.

Windows 11 heeft een pc nodig met Intel’s 8e generatie of nieuwere processor of AMD Zen 2 CPU’s of hoger. Een andere vereiste is dat je CPU TPM 2.0 moet hebben ingeschakeld. Je moet ervoor zorgen dat je pc minimaal 4 GB RAM en 64 GB opslagruimte heeft ( HDD of SSD). U moet ook een scherm van minimaal 9 inch hebben met een resolutie van 720p. DirectX 12-compatibele grafische kaarten met WDDM 2.x worden aanbevolen door Microsoft. Systeemfirmware moet geschikt zijn voor UEFI en Secure Boot.

Ook om het gemakkelijker te maken heeft Microsoft een officiële Windows 11-tool voor systeemcompatibiliteitscontrole uitgebracht, genaamd PC Health Check. Download het hier van de officiële site en voer het uit op Windows 10 om erachter te komen of uw pc compatibel is of niet. Als de tool u het groene licht geeft, kunt u op deze manier Windows 11 krijgen.

Hoe upgraden naar Windows 11?

Als je een apparaat hebt dat aan de bovenstaande systeemvereisten voldoet of onlangs een Windows 10-machine hebt gekocht, is de kans groot dat je meteen de mogelijkheid hebt om te upgraden naar Windows 11. Hier leest u hoe u dit doet:

Maak eerst een back-up van uw belangrijke gegevens op de cloud of een externe schijf. Ga nu op uw Windows 10-pc naar Instellingen, gevolgd door navigatie naar Update en beveiliging. Klik op Windows Update en vervolgens op Controleren op updates. De Windows 11-update zal beschikbaar zijn als het naar uw apparaat wordt uitgerold. Als dit het geval is, klikt u op Downloaden en installeren.

Het is een enorme update en u hebt een goede internetverbinding nodig om Windows 11-updatebestanden van de Microsoft-server te downloaden. Start uw pc opnieuw op voor het installatieproces en configureer de instellingen zoals gevraagd op het scherm.

Opmerking: als uw apparaat voldoet aan de minimale systeemvereisten voor Windows 11, maar u ziet geen Windows 11-update beschikbaar, wees dan niet ontmoedigd, want Microsoft zal enige tijd nodig hebben om Windows 11 op alle pc’s uit te rollen. Het bedrijf streeft naar een tijdlijn van medio 2022 voor de volledige uitrol van Windows 11 naar alle in aanmerking komende pc’s.

Later vandaag stelt Microsoft Windows 11 ook beschikbaar om te downloaden via installatiemedia en tools zoals de Upgrade Tool.

Wat is er nieuw in Windows 11?

De nieuwste Windows 11 van Microsoft wordt geleverd met tal van wijzigingen, waaronder een gereviseerde gebruikersinterface, startmenu, taakbalk, nieuwe functies en apps om gaming en creativiteit te verbeteren en meer.

Wanneer u Windows 11 voor het eerst installeert, zult u merken dat het startmenu opnieuw is ontworpen en nu standaard op de taakbalk is gecentreerd (maar u kunt desgewenst worden ingesteld op een linkeruitlijning)

Enkele andere gemarkeerde functies zijn onder meer een geoptimaliseerde bestandsverkenner-interface. Microsoft Teams is nu rechtstreeks geïntegreerd in Windows 11, zodat u gemakkelijk kunt chatten met vrienden en collega’s. Er is een nieuwe Snap Layouts-functie waarmee u snel uw geopende vensters kunt rangschikken zoals u ze wilt Een nieuwe Widgets-functie vervangt Nieuws en Interesses en geeft u snel toegang tot gepersonaliseerde nieuwsberichten, weersvoorspellingen, beursinformatie, enz. Ondersteuning voor DNS-over-HTTPS zorgt voor versleutelde DNS-lookups voor meer privacy en om censuur te omzeilen. Verbeterde virtuele desktops, Verbeterde HDR-gamingondersteuning, een nieuwe Microsoft Store en meer.

Hoe Windows 11 ISO te downloaden

Als u Windows 11 oktober 2021 Update ISO wilt downloaden, kunt u deze downloaden van de officiële Microsoft-site door de onderstaande stappen te volgen.

Open uw favoriete browser en bezoek hier de officiële Windows 11-downloadpagina Zoek de sectie Windows 11-schijfkopie (ISO) op en selecteer Windows 11 in het vervolgkeuzemenu.

Klik op downloaden, het zal vragen om de gewenste taal te selecteren en klik vervolgens op 64-bits downloaden om het proces te zijn.

Opmerking: de grootte van het Windows 11 ISO 64bit-bestand is 5,1 GB, maar het kan iets kleiner of groter zijn, afhankelijk van het taalpakket dat u selecteert.

Hier is een videovergelijking tussen Windows 10 en Windows 11 | Functies en wijzigingen

Hoe krijg ik Windows 11?
De eenvoudigste manier om Windows 11 te krijgen, is door Windows Update te controleren op een ondersteunde, volledig up-to-date Windows 10-pc

Moet ik ervoor betalen?
Windows 11 is een gratis upgrade naar alle in aanmerking komende Windows 10-apparaten.

Wat heeft mijn pc nodig om in aanmerking te komen of te worden “ondersteund”?
Voor Windows 11 is een dual-core 64-bits processor, 4 GB RAM, 64 GB vrije opslagruimte, UEFI Secure Boot en Trusted Platform Module (TPM) vereist.

Hoe controleer ik of mijn pc geschikt is voor Windows 11?
De gemakkelijke en eenvoudige manier om te controleren of uw apparaat compatibel is met Windows 11, is door de officiële Microsoft PC Health Check-app te downloaden.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like