Windows 11 Verkenner werkt niet? Pas deze 7 oplossingen toe

De nieuwste Windows 11 heeft een aantal nieuwe en opmerkelijke functies gekocht, van wijzigingen aan de taakbalk tot verschillende aanpassingen aan de gebruikersinterface en meer. En de bestandsverkenner heeft ook enkele wijzigingen in de gebruikersinterface, documenten, downloads, muziek en afbeeldingen aangepast, allemaal verwelkomende nieuwe pictogrammensets. Over het algemeen is het een welkome afwisseling, maar sommige gebruikers melden de Verkenner werkt niet of weigeren te openen of frequente crashes. Onjuiste systeeminstellingen, incompatibele software van derden of beschadigde systeembestanden zijn enkele veelvoorkomende redenen achter de Windows 11 bestandsverkenner loopt achter probleem. Hier hebben we een paar tijdelijke oplossingen die van toepassing zijn om te repareren. Verkenner reageert niet op Windows 11.

Windows 11 Verkenner werkt niet

Er is geen universele oplossing voor het probleem met de Windows 11-bestandsverkenner die niet werkt, we raden aan om elk van de onderstaande tijdelijke oplossingen toe te passen totdat een van hen succes voor u aangeeft.

Herstart Windows Verkenner

Er is een kans dat de achtergrondprocessen of -services van de app beschadigd raken en de algehele functionaliteit van die app beïnvloeden. door die app helemaal te sluiten en vervolgens opnieuw te starten, krijgt de app een nieuwe omgeving om in te werken

Druk op de sneltoetscombinaties Ctrl+Shift+Esc om Taakbeheer te openen. Ga naar het procestabblad, selecteer daar Windows Verkenner uit de lijst. Druk ten slotte op de herstartknop. Verkenner zal dan opnieuw opstarten en het probleem kan worden verholpen.

Controleer na het opnieuw opstarten of het nog steeds vastloopt of crasht. Is het probleem nog steeds niet opgelost?

    Ga naar het tabblad Details. Selecteer de explorer.exe bestand en druk op de knop Taak beëindigen

Wacht een paar seconden en start vervolgens Explorer opnieuw. Controleer of het het crashprobleem van de Verkenner op uw Windows 11-pc kan oplossen.

Pas de Verkenner-opties aan

Druk op Windows-toets + R, typ control.exe-mappen en klik op ok, hierdoor wordt het venster Opties voor bestandsverkenner geopend, selecteer het tabblad Algemeen, naast het vervolgkeuzemenu Bestandsverkenner openen naar: en selecteer vervolgens de optie Deze pc.
Klik op Toepassen en vervolgens op OK.

Start uw pc opnieuw op

Als File Explorer niet werkt, is de altijd groene oplossing: Start uw pc opnieuw op. Het zal alle actieve apps en processen wissen, het actieve geheugen wissen en uw apps (inclusief Verkenner) een nieuwe start geven. Het installeert ook alle openstaande updates die mogelijk bugfixes bevatten voor een dergelijk type probleem.

Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de knop Start en selecteer Afsluiten of afmelden > Opnieuw opstarten.

Cache van bestandsverkenner verwijderen

Als er veel tijdelijke gegevens worden verzameld, vertraagt ​​​​dat niet alleen de app, maar kan deze ook zijn normale functionaliteit niet uitvoeren. En bestandsverkenner is zo’n app waarbij de cache met regelmatige tussenpozen wordt opgebouwd. Laten we de cache van de bestandsverkenner verwijderen door de onderstaande stappen te volgen die waarschijnlijk helpen het probleem voor u op te lossen.

Druk op Windows-toets + S, typ opties voor bestandsverkenner en selecteer het eerste resultaat bovenaan. Klik nu onder het tabblad Algemeen op de knop Wissen onder Privacy, hierdoor worden alle cachebestanden verwijderd. Controleer en controleer of de bestandsverkenner crashprobleem op uw Windows 11-pc is opgelost of niet.

Controleren op Windows-updates

Het installeren van de nieuwste Windows-updates heeft mogelijk een bugfix voor dit probleem. Laten we de nieuwste Windows-updates controleren en installeren die automatisch problemen aanbevelen en oplossen, zoals corrupte instellingen waardoor uw Windows 11 Verkenner crasht.

Druk op Windows-toets + I om instellingen te openen, ga naar Windows Update en selecteer vervolgens controleren op updates

Gebruik de SFC-opdracht

Er is een kans dat Windows-systeembestanden beschadigd zijn, wat de prestaties van de pc vertraagt ​​en ervoor zorgt dat Windows 11-bestandsverkenner niet werkt of achterblijft. Voer de tool System File Checker (SFC) uit die uw pc scant op alle beschadigde bestanden. Als u een sfc-hulpprogramma vindt, probeer ze dan te vervangen door hun werkende versie die als een cachebestand op uw pc is opgeslagen.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht sfc /scannow en druk op enter. Dit zal de scan uitvoeren op beschadigde ontbrekende systeembestanden en de beschadigde bestanden automatisch herstellen.

Als u klaar bent, start u uw computer opnieuw op Wanneer uw pc met Windows 11 opstart, controleert u of het probleem met het crashen van de Verkenner is verholpen of niet.

Voer Systeemonderhoud uit in het Configuratiescherm

Voer de probleemoplosser voor systeemonderhoud uit die scant op onderliggende problemen met verschillende systeem- en UWP-apps en vervolgens ook de bijbehorende oplossing brengt.

Start het Configuratiescherm vanuit het menu Start. Wijzig vervolgens de weergave op type in Grote pictogrammen in de rechterbovenhoek en ga naar het gedeelte Problemen oplossen. Klik daarna op Onderhoudstaak uitvoeren onder Systeem en beveiliging. De tool zal problemen in het hele systeem diagnosticeren apps, inclusief de Explorer. Het zal dan ook de bijbehorende fixes brengen. Klik gewoon op de gewenste oplossing om deze te implementeren. Start ten slotte uw pc opnieuw op en controleer vervolgens of het probleem met het crashen van de bestandsverkenner op uw Windows 11-pc is opgelost of niet.

Pro-tip:
Om te voorkomen dat Windows 11 bestandsverkenner crasht, raden we aan:

Werk uw besturingssysteem regelmatig bij. Wis tijdelijke bestanden of gebruik systeemoptimalisatieprogramma’s van derden zoals Ccleaner. Schakel extensies en antivirusprogramma’s van derden uit. Verwijder items uit het Quick Access-menu

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like