Windows 11-update mislukt of vastgelopen? Hier leest u hoe u dat kunt oplossen

Microsoft brengt regelmatig Windows-updates uit en het is essentieel om Windows 11 veilig te houden. Het bedrijf heeft onlangs Windows 11 KB5010386 uitgebracht dat compatibiliteitsproblemen tussen Intel “Killer” en “SmartByte” netwerksoftware en het besturingssysteem oplost. Dit is een verplichte update en Microsoft raadt aan om deze onmiddellijk te downloaden en te installeren wanneer deze beschikbaar is voor uw apparaat. Soms ervaar je tijdens het installeren van de update Windows 11 KB5010386 loopt vast bij downloaden of windows 11 update kan niet worden geïnstalleerd met verschillende fouten.

Windows 11-update loopt vast bij downloaden

De reden kan verschillen, van een trage internetverbinding tot antivirussoftware van derden of een gebrek aan schijfruimte, beschadigde updatebestanden, hardware- of driverconflicten. hier in dit bericht hebben we effectieve oplossingen die van toepassing zijn om Windows 11-updateproblemen op te lossen.

Controleer opnieuw op updates

Als de Windows 11-update niet kan worden geïnstalleerd of vastloopt bij het downloaden, controleer dan of je een werkende internetverbinding hebt om updatebestanden van de Microsoft-server te downloaden.

Zorg ervoor dat u voldoende vrije ruimte op uw C-schijf hebt om de nieuwste Windows 11-updates te installeren, verwijder de externe harde schijf (indien aangesloten)

Schakel antivirus van derden tijdelijk uit of verwijder deze en verbreek de verbinding met VPN indien verbonden.

Start uw computer opnieuw op en voer de Windows-updates opnieuw uit via Instellingen -> Windows Updates -> klik op Controleren op updates.

Voer de probleemoplosser voor Windows Update uit

Laten we de ingebouwde probleemoplosser voor Windows-updates uitvoeren die automatisch problemen detecteert en oplost waardoor de download van Windows 11 vastloopt of niet kan worden geïnstalleerd.

Open de instellingen-app met Windows-toets + IGo naar het tabblad Systeem en vervolgens aan de rechterkant Scroll naar beneden en klik op Problemen oplossen en vervolgens op andere probleemoplossers

Hier krijgt u verschillende opties voor probleemoplossing om de internetverbinding, audio, printerproblemen enz. op te lossen en de optie Windows Update te selecteren en vervolgens op de optie Uitvoeren te klikken om de probleemoplosser voor Windows Update te starten.

Dit zal beginnen met het diagnosticeren van problemen met Windows-updates, de status van de Windows Update-service, de beschadigde updatecache enz. controleren en deze zelf proberen op te lossen.

Wis de Windows-updatecache

Als u de probleemoplosser voor Windows-updates uitvoert, wordt de updatecache meestal verwijderd, inclusief mogelijk beschadigde bestanden of vastgelopen downloads. Maar als dit niet het geval is, moet u het verwijderen door de onderstaande stappen te volgen.

Start uw computer opnieuw op in de veilige modus, druk op de Windows-toets + E om de bestandsverkenner te openen en navigeer naar C:\Windows\SoftwareDistribution\DownloadVerwijder alle bestanden en mappen in de downloadmap om dit te doen, druk op Ctrl + A om alles te selecteren en druk op de del-toets

Start uw computer opnieuw op en controleer opnieuw op updates via Instellingen -> Windows Updates -> klik op Controleren op updates

Voer Windows Update uit in schone opstartstatus

Start op in Clean Boot State en voer Windows Update uit en kijk of dit helpt. Wanneer u de computer schoon opstart, zal deze Windows starten met een vooraf geselecteerde minimale set stuurprogramma’s en opstartprogramma’s. en hulp als een stuurprogrammaconflict of opstartprogramma het installeren of toepassen van Windows-updates verhindert.

Druk op Windows-toets + R, typ msconfig en druk op ok om het hulpprogramma voor systeemconfiguratie te openen, ga naar het tabblad algemeen en klik vervolgens op selectief opstarten, zorg ervoor dat het selectievakje opstartitems laden leeg is en zorg ervoor dat de systeemservices laden en de originele opstartconfiguratie gebruiken zijn aangevinkt Ga vervolgens naar het tabblad services en selecteer verberg alle Microsoft diensten selectievakje, klik nu op alles uitschakelen

Klik op toepassen en vervolgens op ok en start uw computer opnieuw op. Controleer nu opnieuw op updates, misschien krijgt u deze keer zonder problemen succes.

Download en installeer de nieuwste update handmatig

Als je nog steeds problemen hebt met het installeren van de update, probeer dan Download en installeer de nieuwste update handmatig.

Ga hiervoor naar de Microsoft Update-catalogus hier,Zoek naar het KB-nummer van de beveiligingsupdate die niet kan worden geïnstalleerd of de download is blijven hangen. Sla het updatebestand op uw computer op en voer het uit als beheerder nadat het downloaden is voltooid.

Gebruik de systeembestandscontrole

Soms kunnen beschadigde systeembestanden of problemen met uw Windows 11-installatie het toepassen van Windows-updates verhinderen. Voer het hulpprogramma voor het controleren van systeembestanden uit om eventuele problemen te controleren en op te lossen.

Open de opdrachtprompt als beheerderVoer eerst de DISM-opdracht uit DISM /Online /Opschonen-Image /RestoreHealthLaat de opdracht scannen en 100% uitvoeren zodra u klaar bent, voer de opdracht systeembestandscontrole uit sfc /scannowWacht opnieuw om het scan- en reparatieproces te voltooien, start uw pc opnieuw op en controleer opnieuw op updates.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like