Windows 11 Snap-lay-outs werken niet? 3 werkende oplossingen om het te repareren

Met de nieuwste Windows 11 heeft Microsoft de functie Snap Layouts geïntroduceerd die het gemak van meerdere vensters tegelijk vereenvoudigt. Als snaplay-out is ingeschakeld, hebt u toegang tot vier vooraf gedefinieerde Windows-snaplay-outs door uw muiscursor over de maximaliseerknop in een open venster te bewegen. Deze functie werkt perfect met alle apps inclusief Chrome of Edge geïnstalleerd op Windows 11 Maar sommige gebruikers melden: Snap-layout van Windows 11 werkt niet. Wanneer ze de cursor over de maximaliseerknop bewegen, verschijnen of ontbreken de snaplay-outs niet.

Wat is de snap-layout in Windows 11?

Met de functie Snap-layout van Windows 11 kunnen gebruikers meerdere vensters op één scherm openen en deze functie is bedoeld voor gebruikers die multitasken. Deze functie is standaard ingeschakeld op Windows 11 en om de Snap-lay-outfunctie te gebruiken, moet u de muisaanwijzer op de knop Maximaliseren bewegen en ziet u de snaplay-outs.

Hier is Microsoft uitlegt snap-lay-outs en snap-groepen:

Snaplay-outs: beweeg uw muis over de maximaliseerknop van een venster om beschikbare snaplay-outs te zien en klik vervolgens op een zone om het venster vast te leggen. U kunt de uitvouw van de snaplay-outs ook oproepen met de sneltoets WIN + Z.

Groepen vastmaken: klik minimaal 2 app-vensters op uw scherm aan elkaar. Plaats de muisaanwijzer op een van deze geopende apps op de taakbalk om de snapgroep te vinden en klik om snel terug te schakelen.

Hoe Snap Layout te gebruiken op Windows 11

    Kies app-vensters om SnapHover te gebruiken met uw muis over de knop Maximumvenster, die in de rechterbovenhoek verschijnt. (Opmerking; gebruik Window + Z als snelkoppeling) Kies de app-vensters die u wilt uitlijnen. Dat is het!

U kunt de snaplay-outs aanpassen door naar “Instellingen”> “Systeem”> “Multitasking” te gaan.

Snap Layouts werkt niet windows 11

Het kan een niet-overeenkomende registerwaarde op de achtergrond zijn of een defecte achtergrondservice die het probleem veroorzaakt. wat de reden ook is, als snap-vensters niet voor u werken, kunt u als volgt Snap-lay-outs inschakelen en gebruiken op Windows 11.

Zorg ervoor dat Snap-lay-outs zijn ingeschakeld

Wanneer u Windows 11 installeert of upgradet, is Snap-layout standaard ingeschakeld op uw pc. Maar u kunt snap Layout op Windows 11 in- of uitschakelen door de onderstaande stappen te volgen.

Schakel Snap-layout in via instellingen

Open eerst Windows-instellingen, klik hiervoor op de Start-knop, typ Instellingen en druk op de enter-toets Ga naar de categorie Systeem en klik vervolgens op het multitasking-tabblad dat beschikbaar is in het linkerdeelvenster. Vink nu aan de rechterkant het vakje Snap-lay-outs weergeven wanneer Ik plaats de muisaanwijzer op de maximaliseerknop van een venster om de snaplay-out in Windows 11 in of uit te schakelen.

Start uw pc voor een goede dosis opnieuw op en Snap Layouts zou nu op uw pc moeten zijn ingeschakeld.

Open nu de standaardbrowser en plaats de muisaanwijzer op de knop Maximaliseren. U zult verschillende opties voor lay-outtechnieken zien om de huidige pagina met andere apps te rangschikken.

Tweak het Windows-register om Snap Layout in te schakelen

Als u Snap Layouts niet kunt inschakelen vanuit uw app Instellingen, past u Windows Register-editor aan door de onderstaande stappen te volgen die waarschijnlijk helpen het probleem op te lossen.

Stap 01: Register-editor openen

Druk op Windows-toets + R, typ regedit en druk op de enter-toets Navigeer nu naar de volgende map in de app. U kunt hetzelfde ook kopiëren en plakken in uw adresbalk bovenaan. Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced

Stap 02: Maak EnableSnapAssistFlyout DWORD

Zoek een waarde met de naam ‘EnableSnapAssistFlyout’ aan uw rechterkant. Als het niet bestaat, klik dan met de rechtermuisknop aan de rechterkant en selecteer ‘Nieuw’. Selecteer ‘DWORD (32-bit) value’.Voer ‘EnableSnapAssistFlyout’ in als de naam en druk op Enter op uw toetsenbord.Dubbelklik en open de waarde die u zojuist hebt gemaakt.Stel de ‘Waardegegevens’ in op ‘1’.Klik op ‘Ok ‘ om uw wijzigingen op te slaan.

En dat is het! U kunt uw pc voor de goede orde opnieuw opstarten en Snap Layouts zou nu op uw systeem moeten zijn ingeschakeld.

Windows 11 Snap-lay-outs ontbreken in Firefox

Verschillende gebruikers noemen Snap Layouts Missing in Firefox, waarbij ze de muiscursor over de maximaliseerknop bewegen en er niets te zien is. Dit komt omdat Firefox-gebruikers de huidige titelbalk die door Firefox wordt gebruikt, moeten uitschakelen om deze compatibel te maken met Snap Layouts.

Open de Firefox-browser op uw pc. Klik met de rechtermuisknop op de werkbalk en klik vervolgens op Werkbalk aanpassen. Hier in de rechterbenedenhoek ziet u het selectievakje Titelbalk. Vink het aan en klik vervolgens op Gereed.

Start de Firefox-browser opnieuw en Snap Layouts zou nu in Firefox op uw pc moeten zijn ingeschakeld.

Zorg er daarnaast voor dat uw apparaat voldoet aan de minimale systeemvereisten voor het installeren van Windows 11.
Voor de nieuwste Windows 11 is Secure Boot en TPM 2.0 vereist. Als u Windows 11 op het incompatibele systeem hebt geïnstalleerd, kunt u door aanpassingen dergelijke functies zoals snap-lay-outs kwijtraken.

Als u slechts 4 lay-outopties op uw bureaublad krijgt, wordt deze beperkt door uw schermresolutie of uw huidige app.

Nogmaals, als u apps van derden zoals PowerToys, Divvy, AquaSnap, MaxTo, Display Fusion enz. gebruikt om de lay-out op uw pc te beheren, kan het zijn dat de snaplay-out niet correct werkt op uw computer. Laten we eerst alle apps van derden met vergelijkbare functionaliteit verwijderen en controleren of het probleem is opgelost.

Sommige apps die hun eigen Control-box gebruiken in Windows, zijn niet compatibel met Snap Layouts. Apps zoals Spotify, iTunes en meer hebben hun eigen container die de venstergroottes, het formaat en meer beheert, waar u Snap-lay-outs niet zou kunnen gebruiken vanwege hun eigen specifieke controleboxen.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like