Windows 11 Media Creation Tool downloaden en het gebruik ervan?

Ten slotte is Microsoft begonnen met het uitrollen van Windows 11 als een gratis upgrade naar in aanmerking komende Windows 10-apparaten. De nieuwste Windows 11 brengt een revisie van het ontwerp samen met nieuwe functies en algemene verbeteringen aan het besturingssysteem. Microsoft stelt ook Windows 11 ISO-images beschikbaar om te downloaden en voor verschillende doeleinden te gebruiken.

Welnu, het bedrijf heeft medio 2022 een tijdlijn vastgesteld voor de volledige uitrol van Windows 11 naar alle in aanmerking komende pc’s, dus niet iedereen zal de nieuwe update meteen zien. Als je echter ongeduldig bent en meteen op Windows 11 wilt springen, kun je de officiële Windows 11 Installation Assistant gebruiken om je pc te upgraden. Met de tool voor het maken van media kunt u ook een opstartbare USB-stick voor Windows 11 maken voor een schone installatie. Hier in deze post-gids hoe te download de Windows 11-tool voor het maken van media en maak Windows 11 Bootable USB voor een schone installatie.

Met de officiële Windows 11 Media Creation Tool kun je Windows 11 ISO downloaden of een installatiemedium (Bootable Device) maken om een ​​schone installatie uit te voeren of een problematische pc te repareren.

Voorheen kon u het hulpprogramma voor het maken van media gebruiken om een ​​interne upgrade uit te voeren of om een ​​installatiemedium te maken. Maar vanaf Windows 11 is de tool voor het maken van media alleen bedoeld voor het maken van opstartbare USB-media of om het ISO-bestand te downloaden. Dit betekent dat u het niet langer kunt gebruiken om een ​​interne upgrade uit te voeren.

In principe is de interface voor het hulpprogramma voor het maken van media hetzelfde als voor Windows 10. Maar het is handig omdat we hiermee de iso kunnen downloaden en Windows 11 kunnen installeren, zelfs op niet-ondersteunde of incompatibele apparaten.

Hoe de Windows 11-tool voor het maken van media te downloaden

Met de uitrol van Windows 11 heeft Microsoft ook de tool voor het maken van media uitgebracht op een officiële Windows 11-downloadpagina. En u kunt de Windows 11-tool voor het maken van media downloaden van de officiële Microsoft-site.

Open eerst uw favoriete webbrowser en open deze link. Hiermee wordt de officiële Windows 11-downloadpagina van Microsoft geopend. Hier krijgt u drie opties om te downloaden: Windows 11 Installation Assistant, Windows 11 Installation Media maken en Windows 11 Disk Image (ISO) downloaden. u moet op nu downloaden klikken naast het maken van installatiemedia voor Windows 11 om de tool voor het maken van media op uw apparaat te downloaden.

Maak een Windows 11 USB-flashstation met de tool voor het maken van media

Hier leest u hoe u Windows 11-installatiemedia (Bootable USB) maakt met behulp van het hulpprogramma voor het maken van media.

Download eerst de tool voor het maken van media en zoek deze in de downloadmap, klik met de rechtermuisknop op de tool voor het maken van media, selecteer uitvoeren als beheerder, klik op ja als het gebruikersaccountbeheer om toestemming vraagt

Voordat u doorgaat, moet u de Microsoft-licentievoorwaarden lezen en accepteren. scroll naar beneden en lees de licentievoorwaarden voordat u op Accepteren klikt.

Deze keer is de tool voor het maken van media vereenvoudigd en ziet u niet de optie om te upgraden, noch ziet u de optie om een ​​32-bits versie te kiezen omdat
windows 11 komt alleen op 64bit.

Als u de taal moet wijzigen, schakelt u gewoon de optie “gebruik de aanbevolen optie voor deze pc” uit en selecteert u de taal hier.

Klik vervolgens op volgende. Het vertegenwoordigt twee opties USB-flashstation en ISO-bestand. Omdat we opstartbare media maken, selecteert u de optie USB-flashstation

Zorg ervoor dat u een USB-drive aansluit met ten minste 8 GB aan ruimte en klik op volgende.

Selecteer vervolgens die USB in de lijst en als deze niet in de lijst staat, klik dan op de vernieuwingsoptie.

Een aantekening maken: Alles op de schijf die u selecteert, wordt gewist, dus zorg ervoor dat u de juiste selecteert.

Klik vervolgens op volgende, nu gaan de installatiebestanden van Windows 11 downloaden. De downloadtijd is afhankelijk van uw internetsnelheid.

En de installatie zal een opstartbare USB maken die u kunt gebruiken om uw computer op te starten en de nieuwe versie van Windows 11 te installeren

Nadat de USB is gemaakt, klikt u op de knop Voltooien.

Dat is alles wat u nu het apparaat kunt gebruiken met UEFI met de USB-drive om Windows 11 te installeren.

Download Windows 11 met behulp van de Media Creation Tool

Zoals besproken voordat u de Windows 11-tool voor het maken van media gebruikt, kunt u ook Windows 11 ISO-images downloaden naar uw lokale computer. Hier is hoe te doen

Download eerst de tool voor het maken van media van de officiële site hier. Zoek de tool voor het maken van media van Wimndows 11 in de downloadmap, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer uitvoeren als beheerder. U moet de softwarelicentievoorwaarden accepteren voordat u doorgaat, klik op Accepteren om accepteer de voorwaarden.

Vervolgens kunt u de aanbevolen opties voor deze pc gebruiken of deze optie uitschakelen om een ​​andere taal te selecteren.

Op het volgende scherm moet u het ISO-bestand selecteren zodat u het ISO-bestand van Windows 11 kunt downloaden, klik op volgende.

Nu wordt u gevraagd waar u die Windows 11 ISO wilt downloaden, selecteer een locatie en klik vervolgens op opslaan. Het downloadproces voor Windows 11 zal starten en ook het creatieproces voor die ISO zal starten en binnen een paar minuten, afhankelijk van uw internetverbinding.

Als je klaar bent, heb je de iso op de locatie die je eerder hebt geselecteerd.

Nu kunt u die ISO-image gebruiken om een ​​opstartbare USB te maken en een schone installatie van Windows 11 uit te voeren.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like