Windows 11 Gratis upgrade: Windows 11 Installatie-assistent gebruiken

PC Health Check

Windows 11 is beschikbaar als gratis upgrade voor compatibele Windows 10-pc’s. U kunt wachten tot de update verschijnt in de gebruikelijke Windows-updatesectie onder instellingen op uw computer. Als de optie er echter nog niet is en u enthousiast bent om te upgraden naar Windows 11, zijn er nu een aantal manieren om uw computer te dwingen deze te installeren. of zelfs Windows 11 ISO-images die kunnen worden gedownload om installatiemedia te maken en handmatig een schone installatie uit te voeren. Hier dit bericht gaan we door de stappen, Hoe te gebruiken Windows 11 Installatie-assistent om te upgraden van Windows 10 naar de nieuwste Windows 11 versie 21H2.

Wat is Windows 11 installatie-assistent?

De Windows 11-installatie-assistent, voorheen bekend als Windows 10-update-assistent, is een speciale tool die u helpt bij het upgraden naar de nieuwste Windows 11-versie 21H2 op uw pc. Het is de aanbevolen manier van Microsoft om Windows 11 op uw systeem te laten werken.

Maar voordat u deze tool gebruikt, moet u ervoor zorgen dat Windows 10 versie 2004 of hoger op uw apparaat is geïnstalleerd. Uw apparaat moet voldoen aan de minimale systeemvereisten voor het installeren van Windows 11. Zorg ervoor dat u ten minste 16 GB vrije schijfruimte op uw systeem heeft om Windows 11-updatebestanden te downloaden op uw lokale opslag met behulp van de assistent. Zorg ervoor dat u een stabiele internetverbinding hebt om Windows 11-updatebestanden te downloaden en VPN los te koppelen als dit op uw apparaat is geconfigureerd. En het allerbelangrijkste, zorg ervoor dat u de installatie-assistent als beheerder uitvoert.

Windows 11 systeemvereiste

Hier beveelt Microsoft officieel de basisvereisten aan voor het installeren van Windows 11 op uw systeem.

verwerker: 1GHz of sneller met 2 of meer cores.RAM: 4 GB of hogerGrafisch: DX12 compatibel met WDDM 2.0-stuurprogrammaSchijfruimte: 9 GB voor het downloaden van installatiebestanden.Systeem: UEFI, met veilig opstartenTPM: 2.0 of hogerWeergave: 720p @ 8 bits of hoger

Als u niet zeker bent van bovenstaande systeemvereisten, downloadt u de officiële PC Health Check-software en voert u deze uit. Dit zal u alle gebieden laten zien waar uw pc aandacht nodig heeft in termen van compatibiliteit en u helpen deze goed te repareren.

Upgrade Windowsws 11 met behulp van Installatie-assistent

Als uw pc aan de basisvereisten voldoet, of als de pc-gezondheidscontroletool een groen signaal weergeeft, kunt u doorgaan met de onderstaande gids om te upgraden met behulp van de Windows 11 Installation Assistant.

Opmerking: als u uw pc upgradet met behulp van de installatieassistent van Windows 11, krijgt u de mogelijkheid om terug te gaan naar Windows 10.

Maak een back-up van uw gegevens

Als je upgradet naar widnows 11, worden al je verschillende apps en bestanden bewaard, zodat je niets kwijtraakt. Maar voordat u een upgrade uitvoert, is het altijd een goed idee om ervoor te zorgen dat u een back-up hebt. U kunt eenvoudig een back-up maken van al uw bestanden op een externe harde schijf of als alternatief microsofts onedrvie of een andere cloudopslag gebruiken.

Windows 11 Installatie-assistent downloaden

Open eerst uw favoriete webbrowser en bezoek de officiële downloadlink van Windows 11 hier. Download hier de Windows 11 Installation Assistant (zie afbeelding hieronder)

Voer Windows 11 Installation Assistant uit als beheerder

Klik na het downloaden met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer ‘Als administrator uitvoeren’. Selecteer ‘Ja’ om de app toe te staan ​​als gebruikersaccountbeheer om toestemming vraagt.

Dit zal de Microsoft-licentievoorwaarden oproepen, scroll naar beneden om ze te lezen, als je klaar bent, ga je gang en klik je op de knop Accepteren en installeren.

Laat de assistent Windows 11-bestanden downloaden

De Assistent begint met het downloaden van de benodigde Windows 11-bestanden naar uw lokale computer, de downloadtijd is afhankelijk van uw internetsnelheid. Het kost ongeveer 5 GB aan gegevens van uw internet en het downloaden van de originele Windows 11-update van de Microsoft-server.

Zodra de download van Windows 11 is voltooid, begint de volgende stap met het verifiëren van de download op de achtergrond. Nogmaals, het duurt een paar minuten, laat het percentage 100 voltooien.

Het installatieproces zou automatisch moeten beginnen zodra de bestanden zijn geverifieerd. Stap 3 is de daadwerkelijke installatie van Windows 11. Deze duurde iets langer (ongeveer 15 tot 20 minuten)

Start je computer opnieuw op

Zodra de installatie is voltooid, wordt uw computer na 30 minuten automatisch opnieuw opgestart. Of je hebt de optie om op ‘Nu opnieuw opstarten’ te klikken, klik erop zodat Windows 11 kan worden geladen en voor je kan worden geconfigureerd.

Nadat u uw pc opnieuw hebt opgestart, werkt uw computer prompt met updates. Zorg ervoor dat u uw computer aanhoudt (schakel uw computer gedurende deze tijd niet uit) en uw computer kan tijdens dit proces een paar keer opnieuw opstarten. Zodra het proces is voltooid, wordt u gevraagd voor Log in op uw account wanneer u zich bij het vergrendelscherm bevindt en Windows moet nu doorgaan met de installatie. Eenmaal voltooid, wordt u automatisch naar uw bureaublad gebracht. Al uw gegevens moeten worden bewaard en al uw geïnstalleerde apps moeten intact zijn.

Hoe Windows 11 terug te draaien

Na het upgraden van Windows 11, als je merkt dat het niet werkt zoals verwacht, met verschillende bugs of problemen, of Windows 11 is niet voor jou en je wilt teruggaan naar Windows 10 want nu kun je teruggaan naar vorige Windows 10 door de onderstaande stappen te volgen.

Opmerking: u kunt Windows 11 terugdraaien of teruggaan naar Windows 10 binnen 10 dagen na de upgrade.

Open Windows 11-instellingen met behulp van Windows-toets + I of klik met de rechtermuisknop op het startmenu, selecteer instellingen, ga naar instellingen en klik vervolgens op Geavanceerde opties, nogmaals onder de opties voor extra’s zoek herstel uitbreid het uitHier krijgt u de optie Ga terug, klik erop en volg de instructies op het scherm om terug te keren naar vorige Windows 10.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like