Windows 11 en Windows 10 Uitgebreide vergelijking van voor- en nadelen

windows 11 vs windows 10

Windows 11 en Windows 10, wat is gebruiksvriendelijker en soepeler? Windows 11 is een computersysteem dat in oktober 2021 door Microsoft is gelanceerd. Welk systeem is gemakkelijker te gebruiken en welk systeem kan de prestaties van computerhardware soepeler laten verlopen? Hoe zit het met het beter draaien van software en games? Laten we nu de verschillen tussen Windows 10 en Windows 11 vergelijken.

Windows 10 vs. Windows 11 systeemvereiste

Windows 10

verwerker: 1 gigahertz (GHz) of snellere processor of SoC

RAM: 1 gigabyte (GB) voor 32-bits of 2 GB voor 64-bits

Ruimte op de harde schijf: 16 GB voor 32-bits besturingssysteem of 20 GB voor 64-bits besturingssysteem

Grafische kaart: DirectX 9 of hoger met WDDM 1.0-stuurprogramma

Weergave: 800 x 600

Windows 11

verwerker: 1 gigahertz (GHz) of sneller met 2 of meer cores op een compatibele 64-bits processor of System on a Chip (SoC).

RAM: 4 gigabyte (GB).

Opslag: 64 GB of groter opslagapparaat Opmerking: Zie hieronder onder “Meer informatie over opslagruimte om Windows 11 up-to-date te houden” voor meer details.

Systeemfirmware: UEFI, geschikt voor Secure Boot. Kijk hier voor informatie over hoe uw pc mogelijk aan deze vereiste kan voldoen.

TPM: Trusted Platform Module (TPM) versie 2.0. Kijk hier voor instructies over hoe uw pc kan worden ingeschakeld om aan deze vereiste te voldoen.

Grafische kaart: Compatibel met DirectX 12 of hoger met WDDM 2.0-stuurprogramma.

Weergave: High definition (720p) scherm dat groter is dan 9 inch diagonaal, 8 bits per kleurkanaal.

Vloeiend: Volgens de test van 3dmark-running-punten kan worden gezien dat Windows 11 soepeler is dan Windows 10 in single-threaded, multi-threaded, rendering en 3DMark-uitvoering. De prestaties zijn superieur, maar als de prestaties van de computerhardware gemiddeld zijn, zal het geen significant verschil maken.

Spel: Windows 11 verbruikt veel computerprestaties bij het uitvoeren van 3a-meesterwerken. Voor sommige computers met onvoldoende prestaties wordt het aantal gameframes verminderd. Maar met de huidige versienummerupdate is dit probleem geleidelijk opgelost. Over het algemeen is het aantal gameframes verbeterd, maar meer hangt af van de hardwareprestaties van de vrienden. Over het algemeen niet veel verschil.

Bedienen: In feite is het grootste probleem voor de meeste gebruikers hun gebruiksgewoonten. Vergeleken met Windows 10 heeft Windows 11 veel verschillen in interface- en functie-instellingen, waardoor veel vrienden er niet aan gewend zijn.

Uitvoering: Het is zes jaar geleden sinds Microsoft officieel de eerste versie van Windows 10 uitbracht, en hardware- en softwarefabrikanten hebben lang de tijd gehad om hun producten te optimaliseren. De prestaties van Windows 10 zijn in de loop van de tijd ook geleidelijk gestabiliseerd en momenteel is Windows 10 de meest stabiele versie van het besturingssysteem. De systeemstuurprogrammasoftware van de fabrikant zelf heeft ook de meeste kleine fouten verbeterd en verholpen, dus de grafische kaart, harde schijf, scherm en geluid op Windows 10 zijn allemaal extreem soepel en bijna perfect.

Windows 11 wordt sinds de release geplaagd door software- en hardwarecompatibiliteitsproblemen. Talloze rapporten hebben onthuld dat het Windows 11-besturingssysteem problemen heeft met AMD Ryzen-CPU’s en een bug die SSD’s vertraagt, waardoor de prestaties drastisch afnemen op Windows 11-laptops. Voor computers met zwakkere configuraties, vooral voor studie- en kantoorgebruik, kan Windows 11 prestatievermindering veroorzaken.

Samenvattend, hoewel Windows 11 is verbeterd in vergelijking met Windows 10, is de algehele stabiliteit niet voldoende, dus gebruikers met onvoldoende computerconfiguratie kunnen niet overwegen eerst te upgraden naar Windows 11, maar kunnen Windows 10 blijven gebruiken. Grondreparaties en verbeteringen, zodat het in de toekomst steeds stabieler wordt. U kunt upgraden van Windows 10 naar Windows 11 voor: freemaar waar kunt u goedkoop echte Windows 10 kopen?

Hoe krijg je Legitieme Windows 10 tegen de laagste prijs?

Veel gebruikers kunnen Windows-besturingssystemen downloaden van andere websites om ze uit te proberen, waardoor uw computer in gevaar kan komen. Omdat deze downloads vaak malware bevatten die gegevens steelt, zoals uw persoonlijke gegevens en transactiewachtwoorden. Daarom is het aanschaffen van een veilig, legitiem Windows-besturingssysteem uw eerste keuze.

Maak je geen zorgen, Keysfan heeft je gedekt. Keysfan kent de “geschiedenis” van elke licentie die het verkoopt, zodat eindgebruikers ze zonder problemen kunnen gebruiken. U kunt Windows 10 voor een zeer lage prijs krijgen! U kunt Windows 10 niet alleen voor een lage prijs kopen, maar Keysfan is ook rijk aan softwarebronnen. Windows 11, MS Office-serie en veelgebruikte computersoftware zoals Ashampoo PDF Pro kunnen volledig voldoen aan uw dagelijkse kantoorbehoeften! Ten slotte zijn de licenties die u bij Keysfan koopt niet onderworpen aan abonnementsbeperkingen, dus Keysfan-licenties zijn “lifetime” en u hebt onbeperkte toegang: het besturingssysteem wordt gedurende de hele levensduur bijgewerkt en ondersteund. Als u vragen heeft, neem dan gerust free om contact op te nemen met het Keysfan-klantenserviceteam, 24/7 technische ondersteuning, en Keysfan biedt levenslange after-sales service (neem contact op met e-mail: [email protected]).

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like