Windows 10 Zoekfunctie werkt niet goed? Hier hoe op te lossen!

Windows-zoekfunctie werkt niet goed na upgrade naar Windows 10 21H2? Een aantal gebruikers meldt het probleem “Windows 10 zoekvak op de taakbalk werkte niet” Kan niet typen in de zoekbalk van Windows 10 of Windows 10 Zoekfunctie werkt niet goed. Dit kan te wijten zijn aan enkele problemen met de “Windows Search”-service op de computer en waardoor Windows deze service niet kan starten. Of Windows-systeembestanden raken beschadigd waardoor de Windows-zoekfunctie niet meer reageert.

Als u ook problemen ondervindt bij het gebruik van de taakbalk Zoeken op Windows 10, hebben we hier enkele effectieve methoden die u kunnen helpen dit probleem op te lossen.

Windows Zoeken werkt niet

Schakel eerst de antivirus tijdelijk uit of verwijder deze en controleer of dit helpt.

Controleer en installeer de nieuwste Windows-update, die de bugfix voor het probleem zou moeten bevatten.

Druk op Windows + X selecteer instellingen, klik op Update & beveiliging, dan Windows update, Klik nu op controleren op updates.

Voer ook een schone Windows-opstart uit die zou moeten helpen bepalen of een opstartservice het probleem veroorzaakt.

Start de Windows-zoekservice opnieuw

Probeer de Windows-zoekservice opnieuw te starten door de onderstaande stappen te volgen en controleer of dit helpt.

Druk op Windows + R-toets, typ services.msc en druk op enter.Zoek naar de Windows-zoekservice, als deze wordt uitgevoerd.Klik met de rechtermuisknop op Windows Search en selecteer opnieuw opstarten.Als de Windows-zoekservice niet is gestart, klik met de rechtermuisknop en selecteer Eigenschappen Wijzig het opstarttype in automatisch, start de service naast de servicestatus. Klik op toepassen en ok, controleer nu de Windows-zoekfunctie goed.

Probleemoplosser voor zoeken en indexeren

Voer de ingebouwde probleemoplosser “Zoeken en indexeren” uit, die helpt bij het vinden en oplossen van de problemen die voorkomen dat Windows Search correct werkt.

Druk op Windows + x selecteer instellingen, klik op Bijwerken en beveiliging en vervolgens op Problemen oplossen. Zoek en selecteer nu aan de rechterkant Zoeken en indexeren Klik op de probleemoplosser uitvoeren.

Dit zal beginnen met het detecteren van problemen die de Windows-zoekfunctie belemmeren. Vink het vakje of de vakjes aan voor het juiste probleemoplossingsproces dat u ziet. Klik vervolgens op Volgende om door te gaan, start Windows opnieuw nadat het probleemoplossingsproces is voltooid en controleer of dit helpt.

Herbouw Windows Search Indexer

Het opnieuw opbouwen van de Search Indexer kan helpen bij het repareren van de ingebouwde zoekfunctie in Windows 10.

Volg de onderstaande stappen om de hele index opnieuw op te bouwen:

Open het Configuratiescherm, zoek naar indexeringsopties, dubbelklik erop. Klik in het venster Indexeringsopties op de knop Geavanceerd. Klik op de knop Opnieuw opbouwen onder het gedeelte Problemen oplossen. Er verschijnt een meldingsvenster en klik op OK om te beginnen met het opnieuw opbouwen van de index.

Het herbouwproces zal enige tijd duren. Als het klaar is, sluit u het venster en start u uw computer opnieuw op. Controleer of de zoekfunctie normaal zou moeten werken.

Voer DISM en SFC-hulpprogramma uit

Systeembestandscontrole is een hulpprogramma in Windows waarmee gebruikers kunnen zoeken naar corruptie in Windows-systeembestanden en beschadigde bestanden kunnen herstellen. Voer de opdracht DISM restore health uit en voer een systeembestandscontrole uit en controleer of dit helpt.

Druk op Ctrl-toets + Shift-toets + Esc-toets om Taakbeheer te openen. Klik op Bestand > Nieuwe taak uitvoeren. Zorg ervoor dat u een vinkje heeft naast “Maak deze taak met beheerdersrechten”. Typ “CMD” zonder de aanhalingstekens en druk op Enter.

Voer de volgende opdracht voor herstel van de DISM-status uit:

DISM /Online /Opschonen-Image /RestoreHealth

Nadat het scanproces 100% is voltooid, typt u de volgende opdracht om het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit te voeren:

sfc /scannow

Start Windows opnieuw na het voltooien van het scanproces en raadpleeg deze Help om Windows-zoekproblemen op te lossen.

Universele apps opnieuw registreren in Windows 10

Als het probleem daar nog steeds bestaat, werkt de zoekfunctie niet goed,

Druk op Ctrl-toets + Shift-toets + Esc-toets om Taakbeheer te openen. Klik op Bestand > Nieuwe taak uitvoeren. Zorg ervoor dat u een vinkje heeft naast “Maak deze taak met beheerdersrechten”. Typ “Powershell” zonder de aanhalingstekens en druk op Enter Toets om voer WindowsPowerShell uit als beheerder. Voer nu de volgende opdracht hieronder uit.

Start Windows opnieuw na het uitvoeren van de opdracht en controleer of er geen problemen meer zijn met de Windows-zoekfunctie.

Maak een nieuw gebruikersaccount aan

Dit is een andere manier om van dit probleem af te komen. Maak een nieuw gebruikersaccount aan door de onderstaande stappen te volgen. meld u af bij het huidige gebruikersaccount en meld u aan met het nieuw aangemaakte gebruikersaccount. Controleer of dit helpt.

Om een ​​gebruikersaccount aan te maken,

Druk op Windows + X selecteer instellingen, tik op Accounts. Selecteer Familie en andere gebruikers. Tik op ‘Iemand anders toevoegen aan deze pc’. Selecteer ‘Ik heb geen aanmeldingsgegevens van deze persoon’. Selecteer ‘Een gebruiker toevoegen zonder een Microsoft-account .”Voer een gebruikersnaam in, typ het wachtwoord van het account tweemaal, voer een aanwijzing in en selecteer Volgende

Hebben deze oplossingen geholpen om zoekproblemen met Windows 10 op te lossen? Laat het ons weten in reacties hieronder, Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like