Windows 10 wordt steeds automatisch afgesloten en opnieuw opgestart? Probeer deze oplossingen

Tijdens het gebruik van onze computers hebben we allemaal twee of drie situaties meegemaakt waarin onze computer automatisch wordt afgesloten zonder enige waarschuwing te geven. De reden achter elke gedwongen afsluiting is anders, soms is het een probleem met hardware en soms wil alleen software problemen geven. Het is oké om af en toe automatische uitschakeling te ervaren, maar als het vaak voorkomt, moet u de zaak serieus overwegen. Het heeft gezien dat automatisch afsluiten geen groot probleem was in Windows 7 of 8, maar in Windows 10 automatisch afsluiten is een veel voorkomend probleem waarmee bijna elke gebruiker te maken krijgt na het upgraden van het systeem.

Waarom schakelt mijn computer Windows 10 vanzelf uit?

Een oververhitte voeding, als gevolg van een defecte ventilator, kan ertoe leiden dat een computer onverwachts wordt uitgeschakeld. Als u de defecte voeding blijft gebruiken, kan dit leiden tot schade aan de computer en moet deze onmiddellijk worden vervangen. Nogmaals, compatibiliteitsproblemen met stuurprogramma’s, verouderd BIOS, problemen met softwarefouten en problematisch besturingssysteem zorgen er ook voor dat Windows 10 automatisch wordt afgesloten.

Fix Automatisch afsluiten/opnieuw opstarten in Windows 10

Als u het probleem van automatisch afsluiten op uw Windows 10-computer doorloopt, hebben we een lijst met enkele suggesties die u kunnen helpen bij het oplossen van uw probleem in Windows.

Controleer voeding

Controleer eerst of een onderdeel warm wordt. Controleer de voeding, deze is goed aangesloten. Nogmaals, als u Uninterruptible Power Supply (UPS) gebruikt, zorg er dan voor dat het apparaat in kwestie niet de wortel van het kwaad is: steek uw computer rechtstreeks in het stopcontact en kijk of het goed werkt.

Mijn persoonlijke ervaring: Onlangs kwam ik in een situatie waarin mijn pc (met de nieuwste Windows 10 versie 1903) plotseling de frequentie opnieuw opstart. Alles gecontroleerd en uiteindelijk afgesloten met de SMPS. Een defecte voeding kan er ook voor zorgen dat een computer vanzelf uitschakelt.

Batterijprobleem is een andere belangrijke reden voor het willekeurig afsluiten van de laptop. Dit probleem treedt meestal op na langdurig gebruik van laptops of overmatig opladen. Als uw laptop willekeurig wordt afgesloten, test dan uw batterij of deze goed werkt of niet. Als dit niet het geval is, moet u echt een nieuwe batterij kopen.

CPU-temperatuur bewaken

Soms kan uw CPU of GPU oververhit raken, wat kan leiden tot automatische uitschakelingen. Dat komt omdat het moederbord is geprogrammeerd om het hele systeem uit te schakelen om te voorkomen dat de CPU beschadigd raakt. Op deze manier kunnen laptops voldoende afkoelen en wordt voorkomen dat het interne systeem drastisch wordt beschadigd. Om de temperatuur van uw CPU te controleren, kunt u tools van derden gebruiken of de achterkant van uw laptop heel voorzichtig aanraken. Als je laptop nog onder garantie valt, breng hem dan naar de leverancier voor vervanging.

Voor desktopgebruikers Als de ventilatoren niet meer werken, zal de temperatuur hoger zijn dan normaal. Dus open de behuizing en zorg ervoor dat de fans draaien. Als de ventilatoren kapot zijn, moet u deze mogelijk vervangen door een nieuwe. Nogmaals Te veel stof kan oververhitting van de computer veroorzaken. Dus probeer de computer schoon te maken, vooral de ventilatoren en het filter.

Controleer of RAM (geheugenmodule) het probleem veroorzaakt

De meeste computers werken niet meer of worden willekeurig uitgeschakeld vanwege het RAM-probleem (Random Access Memory). Dit probleem treedt meestal op wanneer uw ram niet meer werkt of door de verplaatsing van uw ram. Om dit probleem op te lossen, koppelt u uw ram los, maakt u hem schoon (reinigt u ook de RAM-sleuf) en sluit u hem opnieuw aan. Controleer of het probleem is opgelost of niet.

Bijgewerkt naar de nieuwste Windows 10-versie

Microsoft brengt regelmatig beveiligingsupdates uit met de nieuwste bugfixes, waaronder driverupdate. Moge de nieuwste Windows-update de bugfix bevatten voor dit probleem met frequente herstart van Windows 10. Of de nieuwste stuurprogramma-update lost het probleem voor u op.

Druk op de Windows + I-sneltoets om de instellingen-app te openen, klik op Update en beveiliging en vervolgens op Windows update Druk op de knop Controleren op updates, laat de Windows-updates downloaden van de Microsoft-server (indien beschikbaar) Start Windows opnieuw om de wijzigingen toe te passen en controleer of dit helpt .

Slaapmodus uitschakelen

De slaapstand is een zeer handige functie die de energie van de laptop of computer die al een tijdje inactief is, spaart. Maar met Windows 10 wordt deze functie een probleem. Sommige gebruikers hebben automatische uitschakeling ervaren in plaats van activering van de slaapmodus. Daarom wordt aanbevolen om de slaapmodus uit te schakelen om gedwongen afsluiten te voorkomen.

Snel opstarten uitschakelen

Met de nieuwste versie van Windows wil Microsoft de zaken voor hun gebruikers sneller maken en daarom hebben ze de functie voor snel opstarten geïntroduceerd. Maar deze functie is van invloed op de manier waarop u uw computer wilt afsluiten, dan moet u deze vermijden. Deze functie kan eenvoudig worden uitgeschakeld via de energie-instelling.

    Klik met de rechtermuisknop op Start en open Energiebeheer. Klik in het instellingenvenster voor Energiebeheer op Extra energie-instellingen Kies vervolgens de optie wat de powers-knoppen doen in het linkerdeelvenster. Klik op Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn. Verwijder onder Instellingen afsluiten het vinkje bij Turn bij snel opstarten (aanbevolen). Klik op Oke om de wijzigingen op te slaan.

Energie-instellingen aanpassen

Windows 10 heeft veel problemen ondervonden met betrekking tot de energie-instelling. Het is dus goed als u enkele instellingen in de energieafdeling aanpast om uw probleem met automatisch afsluiten voor altijd te laten verdwijnen. U kunt een paar dingen wijzigen in geavanceerde energie-instellingen, zoals de waarde wijzigen van 100 in 0 in ‘Minimale processorstatus en de waarde verlagen totdat Nooit wordt weergegeven. Het geldt zowel voor ‘aangesloten’ als ‘op batterij’ voor laptops.

    Open het configuratiescherm, zoek naar en selecteer energie-opties. Selecteer uw standaard energiebeheerschema en klik op de optie Plan-instellingen wijzigen. Open Geavanceerde energie-instellingen wijzigen. Ga naar Energiebeheer processor. U zou moeten zien dat de minimale processorstatus is ingesteld op 100. Wijzig het naar 0.Ga naar de harde schijf en zoek Harde schijf uitschakelen na. Verlaag de waarde totdat u Nooit ziet. Sla de wijzigingen op en sluit Instellingen.

Evalueer stuurprogramma’s

Het volgende dat u moet doen, is uw stuurprogramma’s controleren. In de eerdere versies van Windows zorgden ze er vaak voor dat BSOD’s werden afgesloten. U moet dus eerst uw GPU-stuurprogramma’s controleren. De meeste generieke stuurprogramma’s die zijn ontvangen via de Windows Update, maar dit is niet het geval voor GPU-stuurprogramma’s. Als u dubbele GPU gebruikt met de Intel-integratie en AMD grafische kaart, zorg er dan voor dat u beide bijwerkt. Vervolgens kunt u kijken om SSD-firmware bij te werken.

Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Apparaatbeheer. Vouw Beeldschermadapters uit, klik met de rechtermuisknop op uw GPU Kies update-stuurprogramma U kunt ook het huidige GPU-stuurprogramma verwijderen Klik op ja als u om bevestiging vraagt ​​en start Windows opnieuw. Ga vervolgens naar de officiële website van de stuurprogramma-aanbieder en installeer de nieuwste versie van het stuurprogramma. Nadat u de installatie hebt voltooid, start u uw computer opnieuw op.

Controleer of defecte HDD het probleem veroorzaakt

Een ander ding dat het controleren waard is, is uw HDD. Als uw HDD beschadigd is of beschadigde sectoren heeft, zult u waarschijnlijk een groot aantal problemen tegenkomen.

Open de opdrachtprompt als beheerder, in het opdrachtregeltype wmic diskdrive status ophalen en druk op Enter om te bevestigen. U weet dat uw harde schijf in orde is wanneer u wordt gevraagd met ‘OK’ voor elke partitie. Aan de andere kant, als u ‘Onbekend’, ‘Voorzichtig’ of ‘Slecht’ ziet, is uw harde schijf heb wat problemen.

Voer een schone test uit

Ten slotte is de beste optie die u hebt om uw pc te beschermen tegen afsluiten, het uitvoeren van een schone test. Als de hardware echter de belangrijkste boosdoener is, werkt deze oplossing niet. Om uw systeem grondig op te schonen, moet u eerst een back-up van al uw bestanden maken via de cloudopslag of u kunt een back-up maken op reserve-dvd’s. Zodra u er zeker van bent dat er een back-up is gemaakt van al uw belangrijke software en bestanden, kunt u het proces van het opschonen van uw systeem uitvoeren.

Deze oplossingen zijn veel voorkomende oplossingen die u kunt proberen om het probleem met automatisch afsluiten op uw Windows 10-computer op te lossen. Toch blijft het probleem bestaan, Windows 10 start regelmatig opnieuw op? het wordt aanbevolen om uw laptop naar het servicecentrum te brengen om deze te laten repareren.

0 Shares:
You May Also Like