Windows 10 wordt niet afgesloten na update? Hier is hoe het te repareren!

Soms, tijdens een poging om Windows 10 af te sluiten of opnieuw op te starten, kan de computer voor altijd vastlopen in het pictogram “afsluiten” of “opnieuw opstarten” dat maar blijft draaien en draaien. U bent niet de enige die een paar gebruikers melden windows 10 wordt niet afgesloten na update, zelfs het display wordt zwart, maar de CPU-ventilator blijft draaien en het lampje knippert. Welnu, de mogelijke oorzaken kunnen veel zijn, maar de belangrijkste reden waarom: windows 10 blijft hangen bij afsluiten is de functie Hybrid Shutdown (ook bekend als Fast Startup). Opnieuw onjuiste energieconfiguratie, corruptie van systeembestanden, wachtende Windows-update zorgt er ook voor dat de computer niet wordt afgesloten of opnieuw wordt opgestart.

Computer sluit Windows 10 niet af

Welnu, als u ook met een soortgelijk probleem worstelt, wordt Windows 10 niet afgesloten, alleen opnieuw opgestart. Hieronder vindt u de beste oplossingen die u zullen helpen het probleem zonder veel moeite op te lossen.

Schakel de functie Snel opstarten van Windows 10 uit

Zoals eerder besproken, is de belangrijkste reden achter dit probleem de Hybrid Shutdown, ook bekend als de snelle opstartfunctie die de start- en afsluittijd van uw computer verkort door de kernelsessie in de slaapstand te zetten, wat betekent dat uw computer niet volledig wordt afgesloten. Behalve dat het u tijd bespaart bij het opstarten of afsluiten van de computer, kan het echter ook fouten op uw apparaat veroorzaken en voorkomen dat uw computer wordt afgesloten. Laten we de functie voor snel opstarten uitschakelen door de onderstaande stappen te volgen.

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu van Windows 10 en selecteer Energiebeheer. Klik in het nieuwe venster op “Extra energie-instellingen”, aan de rechterkant. Klik hier in de energiebeheeropties op “Kies wat de aan / uit-knop doet”, op de linkerkant van het venster. Klik nu op “Instellingen wijzigen die momenteel beschikbaar zijn” om de afsluitinstellingen van het systeem te wijzigen. Schakel het vinkje uit bij “Snel opstarten inschakelen (aanbevolen)” en tik op Wijzigingen opslaan. Na deze stap start u opnieuw op uw computer en controleer of het probleem is opgelost.

Installeer de nieuwste Windows-updates

Microsoft brengt regelmatig cumulatieve updates uit met verschillende bugfixes en beveiligingsverbeteringen. En installeer de nieuwste Windows-updates om ook de eerdere problemen op te lossen. Daarom raden we aan om de nieuwste Windows-updates te controleren en te installeren voordat u andere oplossingen toepast.

Zoek naar instellingen en selecteer het eerste resultaat Klik op Update & beveiliging dan Windows update Klik hier aan de rechterkant op de knop controleren op updates om het downloaden en installeren van de nieuwste vensters van de Microsoft-server toe te staan. Start uw pc opnieuw op om ze toe te passen .

Standaard energieschema resetten

Soms kan de oorzaak van dit probleem uw energiebeheerschema zijn. Vooral als je een Windows 10-laptop hebt die niet afsluit, moet je de energiebeheerinstellingen terugzetten naar de standaardinstellingen door het volgende te doen:

Open het Configuratiescherm, Zoek en selecteer energie-opties, Zoek uw huidige energieplan en klik op Abonnementsinstellingen wijzigen ernaastKlik op Geavanceerde energie-instellingen wijzigenKlik ten slotte op de knop Standaardinstellingen herstellen. Klik op Toepassen en OK om de wijzigingen op te slaan.

Voer de ingebouwde probleemoplosser uit

Voer de ingebouwde probleemoplosser voor energiebeheer uit die de instellingen van het energiebeheerschema optimaliseert en voer de probleemoplosser en Windows Update uit die een diagnose stelt van het probleem als in behandeling zijnde Windows-updates voorkomen dat Windows 10 volledig wordt afgesloten.

Zoek in het startmenu naar de instellingen voor het oplossen van problemen en selecteer het eerste resultaat Zoek eerst de stroom aan de rechterkant, selecteer deze en klik op de probleemoplosser uitvoeren, laat Windows de problemen met betrekking tot de stroomconfiguratie diagnosticeren en oplossen,Zodra u klaar bent, zoekt en selecteert u vensters update en voer de probleemoplosser uit. Controleer of er Windows-updates zijn die op installatie wachten en die het afsluiten van Windows kunnen voorkomen.

SFC-opdracht uitvoeren

Nogmaals, er zijn kansen dat de beschadigde systeembestanden voorkomen dat Windows 10 volledig wordt afgesloten. Voer de systeembestandscontrole of het hulpprogramma sfc.exe uit dat kapotte en beschadigde bestanden van het systeem herstelt. en kan ook helpen het probleem op te lossen.

Zoek CMD op de Cortana-zoekopdracht en voer het uit als beheerder. Typ in de opdrachtprompt sfc/scannow en druk op de enter-toets. Dit proces zal enige tijd duren omdat het de beschadigde bestanden op Windows 10 zal zoeken en identificeren.

Als het sfc-hulpprogramma wordt gevonden, probeer het dan met de juiste te herstellen. Nadat de verificatie is voltooid, start u uw pc opnieuw op en controleert u of het probleem dat u ondervindt, de pc niet kan afsluiten, nog steeds aanwezig is nadat u deze hebt uitgeschakeld.

BIOS-opstartvolgorde wijzigen op Windows 10

Start Windows-instellingen door op de Windows-toets en de sneltoets I te drukken. Navigeer hier naar Update en beveiliging. Tik op herstellen in het linkerdeelvenster. Zoals u kunt zien in Geavanceerd opstarten, is er een optie om nu opnieuw op te starten. Klik hier op Problemen oplossen en vervolgens op Geavanceerde opties > UEFI Firmware-instellingen.
Klik nu op Opnieuw opstarten. U gaat naar de opstartpagina. Kies op het tabblad Opstarten “De standaard” of HDD. Om de wijzigingen op te slaan, drukt u op F10 en verlaat u de BIOS-instellingen. Nadat u deze methoden hebt uitgevoerd, controleert u het probleem met betrekking tot Windows 10 herstart nadat een shutdown is opgelost of niet.

Volledig afgesloten proces uitvoeren met CMD

Nog steeds hulp nodig? laten we Windows 10 dwingen om volledig af te sluiten met de opdrachtprompt

Zoek CMD op de Cortana-zoekopdracht en voer het uit als beheerder. Voer hier het commando “shutdown /s /f /t 0” in

Deze oplossing zal uw systeem volledig afsluiten. Bovendien sluit de functie Snel opstarten uw pc niet volledig af. In plaats daarvan overwinterde het de kernelsessie. Controleer na deze stap het probleem wanneer de computer niet afsluit nadat het uitschakelen nog steeds aanhoudt.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like