Windows 10 versie 21H2 vernieuwen zonder gegevens en apps te verliezen

Heeft u een probleem met de Windows 10-laptop, presteert deze niet goed of loopt Windows 10 vast na de update van november 2021? Heb je verschillende oplossingen geprobeerd, maar toch worden de pc-prestaties van Windows 10 slechter en slechter? In dergelijke gevallen kunt u overwegen om deze pc-optie opnieuw in te stellen om: Vernieuw Windows 10 versie 21H2 zonder gegevens en apps te verliezen. Dit kan ook een goede methode zijn om problemen op te lossen – als een probleem met een stuurprogramma of een andere softwarefout problemen met uw pc veroorzaakt. Een fabrieksreset lost het probleem vaak op, zodat u kunt blijven werken zonder de kosten en het gedoe om het te laten repareren. Hier is deze post stapsgewijze handleiding voor: ververs windows 10 zonder programma’s en gegevens te verliezen.

Reset Windows 10 pc zonder bestanden te verliezen

Als u de stabiliteit van prestatieproblemen ondervindt Hier leest u hoe u Windows 10 kunt herstellen naar de fabrieksinstellingen zonder bestanden en apps te verliezen.

Opmerking:

Als u de verversingstool gebruikt, worden alle apps verwijderd die niet standaard bij het besturingssysteem worden geleverd. Dit betekent dat apps die door uw fabrikanten zijn meegeleverd, zoals stuurprogramma’s, ondersteunings-apps en andere apps, ook worden verwijderd. toepassingen.

Installeer Windows 10 opnieuw

Open de app Instellingen met de sneltoets Windows + I, klik op “Update en beveiliging” en vervolgens op “Herstel”. Hier onder “Deze pc opnieuw instellen”, de optie Klik op Aan de slag zoals weergegeven in onderstaande afbeelding.

Daarna heb je de mogelijkheid om uit twee opties te kiezen. Microsoft beschrijft de optie als volgt: Bewaar uw bestanden of verwijder alles

    Als u uw bestanden en gegevens niet wilt verliezen, selecteert u de Bewaar mijn bestanden optie waarbij Windows uw apps en instellingen verwijdert, maar uw persoonlijke bestanden en gegevens intact houdt.En als u alles wilt verwijderen en opnieuw wilt beginnen, selecteert u de Alles verwijderen optie. Welnu, Windows zal u vragen of u alle bestanden van alle stations wilt verwijderen of alleen het station waarop Windows is geïnstalleerd. U wordt ook gevraagd of u de schijven ook wilt opschonen.

In dit bericht leggen we uit hoe u Windows 10 ververst zonder gegevens en apps te verliezen die ervoor zorgen dat we de optie “Mijn bestanden behouden” moeten selecteren. Het volgende scherm toont de lijst met apps van derden die u hebt geïnstalleerd en die tijdens de resetproces. Het is beter om alle geïnstalleerde apps te noteren, u kunt ze later installeren.

Wanneer u op de volgende vensters klikt, wordt Gereed om deze pc opnieuw in te stellen weergegeven.

Lees de opmerkingen aandachtig, Reset zal alle apps en programma’s verwijderen (die u handmatig hebt geïnstalleerd na installatie of upgrade van Windows 10). Standaard blijven vooraf gebouwde apps daar.

Dit zal ook de Windows-instellingen terugzetten naar hun standaardinstellingen en Windows opnieuw installeren zonder uw persoonlijke bestanden te verwijderen.

Wanneer u op Reset klikt, wordt Windows opnieuw gestart. je leunt gewoon achterover en ontspant, laat Windows zijn werk doen, na een tijdje krijg je een mooie schone installatie of een nieuwe installatie van Windows 10 te zien.

Windows 10 fabrieksinstellingen herstellen vanaf opstarten

Uw pc werkt niet goed en u kunt de app Instellingen niet openen om deze pc opnieuw in te stellen? Maak je geen zorgen, je kunt Windows 10 ook resetten vanaf het inlogscherm. Om dit uit te voeren, hebt u installatiemedia nodig als u hier niet weet hoe u Windows 10 opstartbare USB kunt maken.

Start uw pc/laptop op vanaf installatiemedia, sla het eerste scherm over en klik vervolgens op Repareer uw computer,

Vervolgens moet u op Problemen oplossen klikken en vervolgens deze pc resetten,

Kies vervolgens de optie Mijn bestanden behouden en volg de instructies op het scherm om Windows 10 terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Dat is alles zodra het proces is voltooid, Windows opnieuw wordt gestart met een nieuwe installatie. Hier legt een video-tutorial uit: “Reset uw Windows 10-computer zonder gegevens te verliezen”

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like