Windows 10 versie 21H2 kan niet worden geïnstalleerd? Pas deze snelle oplossingen toe

Microsoft is begonnen met het uitrolproces van Windows 10 versie 21H2 voor het grote publiek met verschillende nieuwe functies en beveiligingsverbeteringen. En het zal automatisch beschikbaar zijn voor alle echte Windows-gebruikers via Windows Update. Of u kunt downloaden door handmatig te controleren op updates via instellingen -> update en beveiliging -> windows update -> controleren op updates. Het algehele upgradeproces is eenvoudiger, maar voor sommige gebruikers kon de functie-update naar Windows 10 versie 21H2 om onbekende redenen niet worden geïnstalleerd. Voor anderen, Windows 10 21H2-update vastgelopen uren of weergavebericht Windows 10 versie 21H2-update mislukt – fout 0x8007000e.

Meestal windows update kan niet worden geïnstalleerd wegens corrupt Windows Update-cache of systeemincompatibiliteit. Welnu, sommige verouderde stuurprogrammasoftware, incompatibiliteit van een applicatie die op uw computer is geïnstalleerd of softwareconflicten van derden zorgen er ook voor dat de Windows-update niet kan worden geïnstalleerd. Wat de reden ook is, pas hier oplossingen toe om de updateproblemen van Windows 10 oktober 2020 op te lossen.

Opmerking: als de nieuwste Windows 10-update niet kan worden geïnstalleerd of het downloaden vastloopt, pas dan de hier vermelde oplossingen toe.

Windows 10 21H2-update kan niet worden geïnstalleerd

Het eerste dat u moet doen, is de minimale systeemvereisten van Windows 10 versie 21H2 controleren.

verwerker: 1GHz of snellere CPU of System on a Chip (SoC)Geheugen: 1 GB voor 32-bits of 2 GB voor 64-bitsRuimte op de harde schijf: 32 GB voor 64-bits of 32-bitsGrafisch: DirectX 9 of hoger met WDDM 1.0-stuurprogrammaWeergave: 800×600

Hier let op: Update voor Windows 10 oktober 2020 beveelt 32 GB vrije ruimte aan.

Als Windows Update vastloopt tijdens het downloaden, zorg er dan voor dat je een werkende internetverbinding hebt om updatebestanden van de Microsoft-server te downloaden. Controleer goed of de instellingen voor datum en tijd en regio en taal correct zijn, verwijder tijdelijk antivirus en verbreek de verbinding met VPN indien geconfigureerd op je pc, Verwijder alle externe apparaten zoals een USB-station, SD-kaart of USB-printer enz. Voer ook een schone start uit en controleer op updates, die het probleem kunnen oplossen als een toepassing van derden, service waardoor de Windows-update vastloopt. Download en installeer de nieuwste Servicing stack-update voor Windows 10 versie 21H2

Voer de probleemoplosser voor Windows Update uit

Dit is de snelle oplossing die u moet proberen om Windows-updateproblemen automatisch op te lossen. Het uitvoeren van de probleemoplosser voor Windows-updates detecteert de problemen die voorkomen dat Windows Update wordt geïnstalleerd en probeert ze zelf op te lossen.

Druk op de Windows + I-sneltoets om de app Instellingen te openen, ga naar Update en beveiliging en klik vervolgens op Problemen oplossen. Selecteer hier Windows-update en Voer de probleemoplosser uit.De probleemoplosser wordt uitgevoerd en probeert vast te stellen of er problemen zijn die voorkomen dat uw computer Windows Updates downloadt en installeert. Start Windows opnieuw nadat het diagnoseproces is voltooid. Open nu opnieuw Windows-update en beveiliging vanuit de app Instellingen, Controleer op updates en klik op de download-knop als Windows 10 versie 21H2 voor u beschikbaar is. Anders kunt u de stappen vanaf hier volgen om de update van Windows 10 oktober 2020 handmatig te upgraden.

Cache voor vorige Windows-update wissen

Windows 10 downloadt en slaat tijdelijk alle vensterupdatebestanden op in de softwaredistributiemap. Als om welke reden dan ook een bestand beschadigd raakt in de softwaredistributiemap, kan het zijn dat het downloaden en installeren van de update op elk moment vastloopt, of dat Windows Update niet kan worden geïnstalleerd met een andere foutcode.

Als u de map wist waarin alle updatebestanden zijn opgeslagen, wordt Windows Update gedwongen nieuwe updatebestanden van de Microsoft-server te downloaden. Die de meeste problemen met Windows-updates oplossen. Volg hier de onderstaande stappen om de Windows Update-cache te wissen en opnieuw in te stellen.

Druk op Windows + R, typ services.msc en ok om de serviceconsole te openen, scrol hier naar beneden en zoek naar de Windows-updateservice, klik met de rechtermuisknop op de Windows-updateservice selecteer stop,

Druk nu op Windows + E om Verkenner te openen, Ga naarC:\Windows\SoftwareDistribution\DownloadVerwijder hier alles in de map, maar verwijder niet de map zelf. Druk hiervoor op CTRL + A om alles te selecteren en druk vervolgens op Delete om de bestanden te verwijderen.

Start nu de services opnieuw (windows update, BITs, Superfetch), die u eerder stopte. Start de computer opnieuw op om de wijzigingen door te voeren. Controleer nu opnieuw op updates van instellingen en update en beveiliging.

Ik hoop dat je systeem deze keer succesvol is geüpgraded naar Windows 10 versie 21H2 zonder een vastgelopen of update-installatiefout.

Stuurprogramma’s bijwerken vóór Windows 10 21H2

Zorg er ook voor dat alle geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s zijn bijgewerkt en compatibel zijn met de huidige Windows-versie. Vooral beeldschermstuurprogramma, netwerkadapter en stuurprogramma voor audiogeluid. U kunt ze controleren en bijwerken vanuit Apparaatbeheer.

Voer een systeemoptimalisatieprogramma van derden uit, zoals Ccleaner, om rommel, cache, systeemfouten, geheugendumpbestanden enz. te verwijderen en ontbrekende registerfouten te herstellen.

Opmerking: Als u een blauw schermfout krijgt tijdens het upgraden naar Windows 10 versie 21H2.

Schakel eerst de antivirustoepassing uit, indien geïnstalleerd,

Voer het SFC-hulpprogramma en de DISM-opdracht uit en werk ook het stuurprogramma van het beeldscherm en de netwerkadapter bij voordat u Controleer op de nieuwste updates of installeer de update van Windows 10 oktober 2020. Bekijk de ultieme gids voor Windows 10 BSOD Error.

Upgrade-assistent gebruiken

Heb je nog steeds hulp nodig, gebruik dan de officiële Upgrade Assistant om Windows 10 versie 21H2 zonder fouten of problemen te upgraden.

Eenmaal gedownload, klik met de rechtermuisknop op Windows10Upgrade.exe selecteer uitvoeren als beheerder, u ziet het inleidende scherm van Windows 10 Update Assistant, klik op Nu bijwerken.

De assistent-tool controleert eerst de compatibiliteit. Als uw pc voldoet aan de minimale systeemconfiguratie, klikt u op Volgende.

Dit zal beginnen met het downloaden van Windows-updatebestanden van de Microsoft-server. Als je klaar bent, start de assistent je computer automatisch opnieuw op na een aftelling van 30 minuten. Klik op de knop “Nu opnieuw opstarten” rechtsonder om hem onmiddellijk te starten of op “Later opnieuw opstarten” link linksonder om het uit te stellen.

Nadat uw computer (een paar keer) opnieuw is opgestart, doorloopt Windows 10 de laatste stappen om de installatie van de update te voltooien.

U kunt ook een officiële tool voor het maken van media gebruiken om de update van Windows 10 november 2021 zonder fouten of problemen te upgraden.

0 Shares:
You May Also Like