Windows 10 versie 21H2 build 19044 Algemene vragen en antwoorden

Nieuw op Windows 10 of onlangs uw pc upgraden naar Windows 10 versie 21H2? Heeft u een aantal vragen in gedachten, zoals het wijzigen van het gebruikerswachtwoord, het handmatig controleren en installeren van updates, Windows 10 versnellen of Waar kan ik mijn productsleutel voor Windows krijgen? En hoe u veelvoorkomende problemen kunt oplossen, opstarten in de veilige modus, Systeemherstel uitvoeren enz. Hier hebben we er enkele verzameld die u kunnen helpen om Windows 10 versie 21H2 een betere ervaring.

Windows 10 versie 21H2 is verre van het meest eenvoudige besturingssysteem. De meest elementaire instellingen kunnen ongrijpbaar zijn en zelfs de eenvoudigste taken kunnen op zijn zachtst gezegd verwarrend zijn. Zit u ook met onbeantwoorde vragen? Hier zijn enkele van de meest voorkomende Windows 10 november 2021 Update-vragen met antwoorden.

Hoe u het wachtwoord van uw gebruikersaccount kunt wijzigen

Windows 10 heeft twee soorten gebruikersaccounts (lokale gebruikersaccount en de tweede is Microsoft-account). Als u het wachtwoord van uw lokale gebruikersaccount in Windows 10 wilt wijzigen, volgt u de onderstaande stappen.

Wachtwoord wijzigen voor het lokale gebruikersaccount

Klik op het menu Start gevolgd door Instellingen en vervolgens Accounts. Klik nu op Aanmeldingsopties. Scroll naar beneden naar het gedeelte met het label Wachtwoord en Klik op de Wijziging knop.Als daarom wordt gevraagd, bevestigt u uw huidige wachtwoord en voert u uw nieuwe gewenste wachtwoord en hint in. Dat is alles, klik op Voltooien om de wijzigingen op te slaan.

Druk nu op Win + L om vensters te vergrendelen en probeer in te loggen met het nieuw gemaakte wachtwoord.

Nogmaals als u een Microsoft-account op uw Windows 10-pc hebt geconfigureerd. Volg de onderstaande stappen om het wachtwoord van uw Microsoft-account in Windows 10 te wijzigen.

Wachtwoord wijzigen voor Microsoft-account

Open eerst de aanmeldingsopties vanuit de instellingen gevolgd door Account. Scrol vervolgens omlaag naar het gedeelte met het label Wachtwoord. Klik hier op de knop Wijzigen, voer uw huidige wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd. Bevestig vervolgens de laatste vier cijfers van het telefoonnummer dat aan uw Microsoft-account. Wacht op de sms-code en voer vervolgens de code in. Bevestig uw huidige wachtwoord wanneer daarom wordt gevraagd en typ vervolgens tweemaal uw nieuwe gewenste wachtwoord. Dat is alles Klik op Voltooien om de wijzigingen op te slaan.

Hoe de nieuwste Windows-updates te installeren

Windows 10 is ingesteld op Automatisch downloaden en installeren van de nieuwste Windows-updates. Maar om de een of andere reden als de nieuwste updates niet zijn geïnstalleerd, kunt u handmatig controleren op de nieuwste updates en deze installeren door de volgende stappen te volgen.

Open de app Instellingen met de sneltoets Windows + I, klik op Update en beveiliging en vervolgens op Windows-updates. Klik nu in het middelste paneel onder Update-status op de Controleren op updates buttonThis controleert op de nieuwste Windows-updates. Als er updates beschikbaar zijn, wordt deze automatisch gedownload en toegepast, waarna u wordt gevraagd uw computer opnieuw op te starten als u klaar bent.

Hoe programma’s en applicaties te verwijderen

Om apps en programma’s in Windows 10 te verwijderen,

Open de app Instellingen, klik op Apps en vervolgens op Apps en functies, scrol nu naar beneden en selecteer de app die u wilt verwijderen, klik op de Verwijderen om de app of het programma volledig te verwijderen, Herhaal dit voor alle ongewenste apps en programma’s om ze te verwijderen.

U kunt ook geïnstalleerde programma’s van derden uit het configuratiescherm verwijderen

    Druk op Windows + R, typ appwiz.cpl en druk op de enter-toets. Hierdoor worden het programma en het venster Functies geopend. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing die u wilt verwijderen en selecteer verwijderen.

Hoe maak je een screenshot in Windows 10?

Als u op zoek bent naar een optie voor het maken van een screenshot van het huidige scherm in Windows 10. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals de optie Print screen, Snipping Tool of de nieuwe Snip and Sketch-tool waarmee u gemakkelijk een printscreen maken.

Screenshot maken met Print Screen

De Print Screen-toets (soms afgekort als PrtScr) legt het volledige scherm vast en slaat het op het klembord op. U kunt het vervolgens in een afbeeldingseditor zoals Paint, GIMP of Photoshop plakken en het vervolgens opslaan als een echt afbeeldingsbestand. Gebruik de Alt + printscreen sneltoets om in plaats daarvan alleen het momenteel gefocuste venster vast te leggen.

Een alternatief hiervoor is de Windows-toets + Shift + S sneltoets, waarmee u een specifiek deel van het scherm kunt vastleggen en op het klembord kunt opslaan.

Knipprogramma

De Snipping Tool is een hulpprogramma-app die in Windows is ingebouwd. U kunt het starten door het menu Start te openen en te zoeken naar knipprogramma. Het is vrij eenvoudig en duidelijk te gebruiken,

    Kies een knipmodus: Alt + M (Gebruik de pijltoetsen en enter om uw selectie te maken) Maak een nieuwe knipsel in dezelfde modus als de vorige: Alt + NVerplaats de cursor om een ​​rechthoekig knipgebied te selecteren: Shift + pijltjestoetsen. (Als u bijvoorbeeld naar voren en naar beneden beweegt, zodra u stopt met het verplaatsen van de cursor, maakt het Knipprogramma de schermafbeelding) Vertraag het vastleggen met 1-5 seconden: Alt + D (Gebruik de pijltjestoetsen en enter om je selectie te maken) Kopieer het knipsel naar het klembord: Ctrl + CBewaar het knipsel: Ctrl + SDruk het knipsel af: Ctrl + PMaak een nieuw knipsel: Ctrl + NAnnuleer het knipsel: Esc

Bluetooth inschakelen in Windows 10

Open de app Instellingen vanuit het Sart-menu en selecteer vervolgens DevicesNow in het linkerdeelvenster, u ziet Bluetooth en andere apparaten Klik erop Nu Om Bluetooth in te schakelen, schakelt u de Bluetooth schuif naar de Op positie. Uw pc begint te zoeken naar andere apparaten om mee te koppelen. Zorg er dus voor dat u Bluetooth op uw smartphone of een ander apparaat hebt ingeschakeld. Zodra het apparaat is gevonden, wordt het daar weergegeven. Klik erop om het uit te vouwen, U ziet een knop Koppelen. Klikken op Paar zal uw pc verbinden met uw andere apparaat.

U kunt Bluetooth ook inschakelen via het Action Center. Om dit te doen Open het actiecentrum met de Windows-toets + A Toetsenbord sneltoets. Klik op het Bluetooth-pictogram om het in te schakelen.

Hoe de productsleutel van Windows 10 te controleren?

Microsoft maakt het niet gemakkelijk om uw productsleutel voor Windows 10 te vinden. Gelukkig is er een gratis app van derden die het in een mum van tijd voor je opgraaft. Het heet ProduKey toepassingen van derden waarmee u uw productsleutel voor Windows 10 kunt achterhalen.

Download eerst de ZIP-versie van ProduKey. Pak vervolgens het ZIP-bestand uit met 7-Zip, WinZip of welke andere tools u ook gebruikt. Voer nu de produkey.exe programma. Zoek naar Windows 10 (of een variant) in de kolom Productnaam. De kolom Productsleutel ernaast is uw productsleutel. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Bewaar geselecteerde items om de productsleutel in een tekstbestand op te slaan. Selecteer anders Productcode kopiëren om de productsleutel op het klembord op te slaan.

Hoe de prestaties van Windows 10 te optimaliseren

Als u merkt dat Windows 10 traag werkt, het systeem reageert niet bij het opstarten of het afsluiten van de pc duurt het lang voordat de computer is uitgeschakeld. U kunt enkele systeeminstellingen aanpassen om de prestaties van Windows 10 te versnellen, zoals:

Opstarten met actieve apps uitschakelen Windows Tips en suggesties uitschakelen Achtergrond-apps uitschakelen Effecten en animaties uitschakelen Transparantie uitschakelen Bloatware verwijderen Prestatiemonitor uitvoerenOptimaliseer virtueel geheugen Gebruik High-Performance Mode Schakel snel opstarten en slaapstand inSchakel Search Indexing uitRun Disk Cleanup ToolCheck Disk Drive Error Voer systeembestandscontrole uit

Nogmaals, als u op zoek bent naar het optimaliseren van Windows 10-prestaties voor gaming, kunt u enkele geavanceerde opties controleren en aanpassen om Windows 10-prestaties voor gaming te optimaliseren.

Hoe opstarten in veilige modus in Windows 10?

Kom nu naar het gedeelte over het oplossen van problemen. Windows 10 Veilige modus opstarten, laat het systeem starten met minimale systeemvereisten. En u in staat stellen om stappen voor probleemoplossing uit te voeren om de meeste opstartproblemen en BSOD-fouten op te lossen.

Om Windows 10 in de veilige modus te starten, navigeert u naar Geavanceerde opstartopties. U kunt dit doen via instellingen -> Update en beveiliging -> Herstellen. Hier in het middelste deelvenster Scroll naar beneden naar het gedeelte met het label Geavanceerde opstart. Klik op de Nu opnieuw opstarten knop.

Een snellere manier om dit te doen, is door het menu Start te openen, op het pictogram Power te klikken en vervolgens klik op Opnieuw opstarten terwijl u de Shift-toets ingedrukt houdt. Hiermee wordt Windows opnieuw opgestart, selecteer Problemen oplossen -> geavanceerde opties. Als Windows vanwege een opstartprobleem niet kan starten, kunt u toegang krijgen tot geavanceerde opties met behulp van installatiemedia.

Selecteer nu Opstartinstellingen -> nu opnieuw opstarten. Na Opnieuw opstarten vertegenwoordigt dit de vensters met opstartinstellingen met het aantal keuzes. Druk hier op 4 om op te starten in veilige modus. Om opnieuw op te starten in de veilige modus met netwerkmogelijkheden, drukt u op de toets ‘5’. Om opnieuw op te starten in de veilige modus met de opdrachtprompt, drukt u op de toets ‘6’. het zal Windows opnieuw opstarten en laden in de veilige modus.

Systeemherstel inschakelen in Windows 10

Met de functie Systeemherstel kunt u de systeeminstellingen terugzetten naar de vorige werkende staat zonder dat dit gevolgen heeft voor bestanden en gegevens. Standaard is systeembeveiliging (herstel) Functie uitgeschakeld op Windows 10. En u moet deze functie inschakelen om Systeemherstel uit te voeren en terug te keren naar de vorige werkende staat.

Systeembeveiliging inschakelen

    Open het Startmenu.Zoeken naar herstellen en selecteer Maak een herstelpunt.Klik onder het tabblad Systeembeveiliging op Configureren…Selecteer onder Instellingen herstellen Systeembeveiliging inschakelenPas onder Gebruik schijfruimte aan hoeveel schijfruimte u wilt reserveren voor het opslaan van herstelpunten. We raden minimaal 1 GB aan.

Systeemherstel uitvoeren

    Open het Startmenu.Zoeken naar herstellen en selecteer Maak een herstelpunt.Klik onder het tabblad Systeembeveiliging op Systeemherstel…Volg de wizard, selecteer het herstelpunt dat u wilt gebruiken wanneer daarom wordt gevraagd en blijf de rest van de wizard doorlopen.

U kunt onze volledige gids raadplegen over de Windows 10 Systeemherstel-functie en hoe u verschillende Windows-problemen kunt oplossen door systeemherstel uit te voeren.

Windows 10 terugdraaien naar de vorige build

Als u problemen of problemen heeft ondervonden na het downloaden en installeren van de belangrijkste Windows 10-update, en op zoek bent naar een manier om terug te keren naar vorige vensters. Dan kun je terugrollen & verwijder de update van windows 10 november 2021 om verschillende problemen op te lossen die zijn begonnen na de recente upgrade. Dit betekent dat als na installatie windows 10 versie 21H2 u problemen en problemen ondervindt, kunt u het verwijderen en teruggaan naar of teruggaan naar de vorige Windows 10 versie 2004.

Opmerking: Windows 10 21H2-update geleverd via een activeringspakket. Als u een upgrade naar Windows 10 21H2 van Windows 10 2004 of 20H2 heeft, moet u het activeringspakket van Windows Update verwijderen.

Als u Windows 10 21H2 hebt geüpgraded vanaf de oudere versie 1909 of 1903, volgt u de stappen die van toepassing zijn op het terugdraaien van Windows 10 21H1.

Alleen u hoeft de herstelinstellingen te gebruiken om de Windows 10 mei 2021-update te verwijderen,

Druk op de sneltoets Windows + I om de app Instellingen te openenKlik op Update & Beveiliging dan Herstel aan je linker kant

Nu moet je klikken op Begin onder ‘Ga terug naar de vorige versie van Windows 10 en volg de instructies op het scherm om Windows 10 terug te draaien naar de vorige build.

Hoe Windows 10 opnieuw in te stellen of te vernieuwen?

Ook als u grote problemen hebt gevonden en na het uitvoeren van verschillende stappen voor probleemoplossing nog steeds problemen ondervindt. Vervolgens kunt u Windows resetten naar de standaardinstellingen om de meeste problemen op te lossen.

Om Windows 10 te vernieuwen of opnieuw in te stellen Open InstellingenKlik op Update en beveiliging en vervolgens op Herstel. Scroll nu naar beneden naar het gedeelte met het label Deze pc resetten, en klik op de Begin knop.

Om Windows 10 te vernieuwen, klik vervolgens op Bewaar mijn bestanden en Om Windows 10 opnieuw in te stellen, klikt u op Alles verwijderen.Bekijk desgevraagd de lijst met apps die tijdens dit proces worden verwijderd en klik op Volgende Klik ResettenDeze opties zijn niet alleen handig voor het oplossen van problemen en het verbeteren van de prestaties, maar ze kunnen u ook helpen om rommel op te ruimen en schijfruimte terug te winnen.

Waar kunt u hulp krijgen bij het oplossen van problemen in Windows 10?

Als je zo ver bent gekomen en nog steeds onbeantwoorde vragen hebt, kun je het beste de officiële bron van hulp en ondersteuning van Microsoft voor Windows 10-gebruikers raadplegen. De Virtual Agent is als online chatondersteuning die volledig geautomatiseerd is. Het voelt alsof je met iemand aan de andere kant praat, maar het is letterlijk maar een bot. Je kunt om hulp vragen over welk onderwerp je maar wilt, zolang je het maar als een vraag formuleert, en de Virtual Agent zal antwoorden met relevante Microsoft-artikelen.

Om toegang te krijgen tot de virtuele agent:

    Open het Startmenu.Zoeken naar helpen en selecteer Krijg hulp. Hiermee wordt de virtuele agent geopend.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like