Windows 10 Versie 20H2 Installatie mislukt? Hier hoe je het op de juiste manier kunt krijgen

Windows 10 oktober 2020 Update eindelijk voor iedereen beschikbaar. “Microsoft zegt dat deze update veel verbeteringen bevat die de algehele gebruikerservaring zouden moeten verbeteren.” En alle compatibele apparaten ontvangen de Windows 10 versie 20H2 update melding gratis. Maar deze keer heeft de gebruiker controle over de functie-update om de functie-update te downloaden of te negeren tijdens het ontvangen van de beveiligingsupdates. Dat betekent op het Windows-updatescherm als u Functie-update ziet Windows 10 versie 20H2moet u op de download- en installatielink klikken om deze te krijgen.

Windows 10 20H2-update mislukt

Welnu, over het algemeen verloopt het upgradeproces soepeler. wanneer u op de downloadknop klikt, worden de updates gedownload van de Microsoft-server. En u moet uw pc opnieuw opstarten om deze updates toe te passen. Maar soms melden gebruikers dat de update van Windows 10 oktober 2020 vastloopt bij het downloaden, voor anderen kan Windows 10 versie 20H2 niet worden geïnstalleerd. Hier rapporteren gebruikers

Welnu, als u ook met een soortgelijk probleem worstelt, vindt u hier oplossingen om de update van Windows 10 oktober 2020 op de juiste manier op te lossen en te krijgen.

Controleer eerst of u een stabiele internetverbinding heeft om updatebestanden te downloaden, verwijder tijdelijk antivirus indien geïnstalleerd op uw pc, controleer de datum, tijdzone-instellingen correct zijn en koppel VPN los indien geconfigureerd. Schakel alle externe USB-apparaten inclusief HDD of SD-kaart uit, open de service Manager (services.msc) en zorg ervoor dat onderstaande services zijn gestart en dat hun opstarttype als volgt is:

    Intelligente achtergrondoverdrachtservice: handmatig Cryptografische service: automatisch Windows Update-service: handmatig (geactiveerd)

Voer de probleemoplosser voor Windows Update uit

Microsoft heeft de Windows Update Troubleshooter ontwikkeld die uw systeem analyseert, met name de Windows Update-module, en problemen oplost. We raden aan om eerst de probleemoplosser voor updates uit te voeren en Windows het probleem zelf te laten controleren en oplossen.

Windows Update Probleemoplosser uitvoeren

Druk op Windows + I om Instellingen te openen. Klik op Update en beveiliging en vervolgens op problemen oplossen Klik nu op de extra link voor probleemoplosser (zie de afbeelding hieronder)

zoek Windows Update en klik op De probleemoplosser uitvoeren

De probleemoplosser voor Windows-updates wordt uitgevoerd en probeert vast te stellen of er problemen zijn waardoor uw computer Windows Updates niet kan downloaden en installeren. Nadat het proces is voltooid, start u Windows opnieuw en opnieuw handmatig Controleren op updates.

Windows-updatecomponenten resetten

Als alle bovenstaande methoden niet konden worden opgelost, voert u gewoon de onderstaande opdracht uit om de Windows-updatecomponenten opnieuw in te stellen. Open hiervoor de administratieve opdrachtprompt en typ de volgende opdrachten een voor een gevolgd door de enter-toets.

net stop wuauserv net stop cryptSvc netto stopbits net stop msiserver

De bovenstaande opdrachten stoppen de Windows-updateservice en de bijbehorende services.

Ren C:\Windows\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old Ren C:\Windows\System32\catroot2 Catroot2.old

Dit zal de softwaredistributiemap hernoemen of een back-up maken waar Windows-updatebestanden worden opgeslagen. Dit betekent dat de volgende keer dat u op updates controleert, er een nieuwe softwaredistributiemap wordt gemaakt en nieuwe updatebestanden worden gedownload.

net start wauserv net start cryptSvc netto startbits net start msiserver

Voer daarna de bovenstaande opdracht uit om de Windows-update en de bijbehorende services te starten.

Open nu Windows-update vanuit instellingen, update & update en controleer op updates. Druk op de downloadknop als Windows 10 versie 20H2 beschikbaar is, Start Windows opnieuw om de updates toe te passen, ik hoop dat je deze keer met succes upgradet naar de Windows 10 oktober 2020-update. Nou, dat kan gebruiken winnaar commando om het buildnummer 19042.330 te bevestigen

Voer de opdracht DISM uit

Als je nog steeds een probleem hebt met het installeren van de update van Windows 10 oktober 2020. Voer de opdracht DISM restore health uit die de systeemkopie voorbereidt en repareert. En dan na het uitvoeren van het hulpprogramma voor het controleren van systeembestanden dat helpt bij het herstellen van ontbrekende systeembestanden.

Open de opdrachtprompt als beheerder, voer de DISM-opdracht uit: En daarna rennen sfc/scannow om het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit te voeren, start u Windows opnieuw nadat het scanproces is voltooid

Voer een schone start uit

Als deze methoden nog steeds niet helpen, raden we u aan om schoon op te starten om de invloed van de software van derden te elimineren en het opnieuw te controleren.

    Klik op Start en typ msconfig in het zoekvak. Druk op Enter. Klik op het tabblad Algemeen op Selectief opstarten. Wis het selectievakje Opstartitems laden. Klik op het tabblad Services. Selecteer het selectievakje Alle Microsoft-services verbergen (onderaan). Klik op Alles uitschakelen. Klik op OK

Start nu Windows opnieuw en controleer op Windows 10-update, hoop dat u deze keer slaagt, Windows 10 oktober 2020-update Download en installeer met succes op uw systeem.

Download de update van Windows 10 oktober 2020 handmatig

Als alle bovenstaande methoden niet zijn opgelost, downloadt u eenvoudig de “Windows Update Assistant” van de Microsoft-website. Voer de upgrade-assistent uit klik op de Update nu en volg de aanwijzingen op het scherm om de update te installeren.

Wanneer u op Nu bijwerken klikt, voert de assistent basiscontroles uit op de hardware en configuratie van uw pc. En start het downloadproces na 10 seconden, ervan uitgaande dat alles er goed uitziet. Nadat de download is geverifieerd, begint de assistent automatisch met het voorbereiden van het updateproces. De assistent zal automatisch herstart uw computer na 30 minuten aftellen (de daadwerkelijke installatie kan tot 90 minuten duren). Klik op de knop “Nu opnieuw opstarten” rechtsonder om het onmiddellijk te starten of op de link “Later opnieuw opstarten” linksonder om het uit te stellen. Nadat uw computer opnieuw is opgestart (een paar keer), zal Windows 10 de laatste stappen doorlopen om te voltooien het installeren van de update.

U kunt ook de officiële tool voor het maken van media gebruiken om Windows 10 versie 20H2 te upgraden of Windows 10 versie 20H2 ISO te downloaden voor een schone installatie.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like