Windows 10 vastgelopen bij het voorbereiden van automatische reparatie? Hier hoe op te lossen

Een aantal gebruikers meldt dat Windows 10 niet goed zal opstarten na de update van mei 2021. Het begint te laden, maar Windows 10 blijft hangen “automatische reparatie voorbereiden” of Diagnosefase voor uren geeft dan aan dat het opstarten niet kon worden gerepareerd. Soms merkt u ook dat als gevolg van een stroomstoring of na een onjuiste uitschakeling, Windows 10 loopt vast bij het voorbereiden van automatische reparatie. Dit probleem treedt meestal op vanwege beschadigde, ontbrekende systeembestanden of Windows boot mgr heeft zichzelf beschadigd of een geïnstalleerd apparaatstuurprogramma dat niet compatibel is met de huidige Windows 10-versie.

Als uw pc deze status heeft bereikt “windows 10 loopt vast bij het voorbereiden van automatische reparatie” of windows 10 vast op laadscherm Hier enkele oplossingen om hiervan af te komen.

Windows 10 bereidt automatische reparatie voor

Koppel alle apparaten los die op de computer zijn aangesloten, behalve toetsenbord en muis, en controleer of u kunt opstarten naar het startscherm.

Omdat Windows vanwege dit probleem niet normaal start, hebben we een installatiemedium voor Windows 10 nodig voor de volgende stappen. Als u hier niet kunt kijken hoe u Windows 10 Bootable UBS/DVD kunt maken.

Repareer MBR en herbouw de BCD

Plaats opstartbare media in uw pc of computer en start uw computer opnieuw op. Voer de BIOS- (of UEFI) -aanpassingen van uw computer in zodra deze opstart. Wijzig onder opstartopties de eerste opstart-cd/dvd (verwisselbare schijf) Druk op F10 om de wijzigingen op te slaan en Windows opnieuw op te starten.

Druk tijdens het opnieuw opstarten op een willekeurige toets om op te starten vanaf cd/dvd. Wanneer u het scherm Windows installeren ziet, klikt u op de link “Repareer je computer” linksonder:

Kies in het scherm met de titel Kies een optie het item Problemen oplossen. Selecteer in het volgende scherm ‘Geavanceerde opties’. Kies in het scherm Geavanceerde opties het item met de naam “Opdrachtprompt”.

Voer hier op de geavanceerde opdrachtprompt de volgende opdrachten in en druk na elke regel op Enter om deze uit te voeren:

bootrec.exe /rebuildbcdbootrec.exe /fixmbrbootrec.exe /fixboot

Ook na het uitvoeren van deze commando’s moet je extra chkdsk commando’s ook. Om deze opdrachten uit te voeren, moet u de stationsletters van al uw harde-schijfpartities kennen.

Dit is slechts ons voorbeeld, dus houd er rekening mee dat u de opdracht chkdsk moet uitvoeren voor elke partitie op de harde schijf die u heeft. Na 100% scannen Start uw computer opnieuw op en controleer of het probleem is opgelost.

Opstarten in veilige modus

Als de computer niet opstart, probeer dan de veilige modus uit te voeren en voer een schone start uit.

Start (of start) uw computer op vanaf de installatiemedia. Plaats de dvd- of USB-flashdrive en start uw computer opnieuw op en krijg opnieuw toegang tot geavanceerde opties.

Klik op Opstartinstellingen, Klik op Opnieuw opstarten en kies Veilige modus met netwerk of Lage resolutie.

Beeldschermstuurprogramma bijwerken/opnieuw installeren

Wanneer Windows nu start in de veilige modus met minimale systeemvereisten. Ik raad u aan het nieuwste stuurprogramma voor de beeldschermadapter bij te werken in Apparaatbeheer, dit zou het probleem voor u oplossen.

Druk op Windows-toets + R, typ devmgmt.msc en ok.Expand Display Adapter.Klik met de rechtermuisknop op het stuurprogramma en klik op Stuurprogramma’s bijwerken.

Opmerking: we hebben een bekabelde internetverbinding nodig om stuurprogramma’s in de veilige modus bij te werken. U kunt proberen de optie Lage resolutie te selecteren als er geen bekabelde internetverbinding op uw computer is. Probeer indien mogelijk alle apparaatstuurprogramma’s bij te werken.

Voer DISM-opdracht uit

Beschadigde, ontbrekende systeembestanden zijn de belangrijkste reden waarom Windows 10 automatische reparatie voorbereidt. Voer de build-in DISM- en SFC-opdracht uit die ontbrekende systeembestanden scant en herstelt met de juiste uit een gecomprimeerde map in %WinDir%\System32\dllcache.

Typ cmd bij het zoeken in het startmenu, klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt en selecteer uitvoeren als beheerder, voer vervolgens de onderstaande opdracht DISM (Deployment Image Servicing and Management) uit.

DISM /Online /Opschonen-Image /RestoreHealth

Het kan ongeveer 15 minuten of langer duren voordat dit proces is voltooid, dus wees geduldig. Onderbreek het niet.Na voltooiing van het scanproces type sfc /scannow en ok. Wacht tot het scanproces 100% is voltooid. Start Windows opnieuw en controleer of dit tijdsysteem normaal start.

Automatische reparatie bij opstarten uitschakelen

Nadat u de bovenstaande methode hebt uitgevoerd, krijgt u nog steeds hetzelfde probleem en schakelt u de automatische reparatie uit. U kunt dit op dezelfde manier doen door een eenvoudig commando uit te voeren. Om dit te doen, opent u de geavanceerde opdrachtprompt en typt u de onderstaande opdracht.

bcdedit /set https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com /https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https ://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https:/ /windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/{GUID} herstel ingeschakeld Nee

Na het typen van deze druk op enter om de opdracht uit te voeren en het Windows-controleprobleem opnieuw op te starten. Krijg nog steeds hetzelfde probleem als de volgende stap voor probleemoplossing.

Windows-register herstellen

Ook soms Als gevolg van verschillende installatie of verwijdering van applicaties kan het Windows-register beschadigd raken en dit zal verschillende problemen veroorzaken terwijl Windows start, Windows vastloopt op het reparatiescherm of U kunt dit oplossen door uw register te herstellen vanuit de RegBack-map. Volg hiervoor onderstaande stappen.

Eerste toegang Opdrachtprompt met behulp van geavanceerde opstartopties, voert u hier het volgende in en drukt u op Enter om dit uit te voeren.

kopieer c:\windows\system32\config\RegBack\* c:\windows\system32\config

Als u wordt gevraagd om bestanden te overschrijven, typt u Alle en druk op Binnenkomen, Typ nu Uitgang en druk op Enter om af te sluiten. Start gewoon uw computer opnieuw op en controleer of het probleem is opgelost.

Controleer apparaatpartitie en OS-apparaatpartitie

Ook als de apparaatpartitie en OS-apparaatpartitiewaarden niet correct zijn, zal dit dit probleem veroorzaken. Opdrachtprompt starten vanaf Geavanceerde opstartopties en Voer de volgende opdracht in en druk op Enter:

bcdedit

Zoek apparaat partitie en osapparaat partitie waarden en zorg ervoor dat ze zijn ingesteld op de juiste partitie.

Op ons apparaat is de standaard en correcte waarde C: maar dit kan om de een of andere reden veranderen in D: (of een andere letter) en problemen veroorzaken.

Als de waarde niet is ingesteld op C: voer de volgende opdrachten in en druk na elke opdracht op Enter:

bcdedit /set https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com /https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https ://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https:/ /windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/{default} apparaatpartitie=c:
bcdedit /set https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com /https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https ://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https:/ /windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/{default} osdevice partition=c:

Standaard zou het moeten zijn C: maar als uw Windows 10 op een andere partitie is geïnstalleerd, zorg er dan voor dat u de letter van die partitie gebruikt in plaats van de C. Start uw computer opnieuw op en controleer of het probleem is opgelost.

Vernieuw of reset Windows 10

Als het probleem zich blijft voordoen nadat alle bovenstaande stappen zijn uitgevoerd, is dit de laatste manier om vensters te vernieuwen of opnieuw in te stellen, zodat vensters een nieuwe start kunnen maken. Opmerking Door dit te doen, worden uw geïnstalleerde applicaties verwijderd, maar uw geïnstalleerde Universele apps en instellingen worden opgeslagen als u de optie Vernieuwen kiest. Aan de andere kant verwijdert de optie Reset alle geïnstalleerde bestanden, instellingen en apps. Als u besluit deze stap te nemen, is het raadzaam een ​​back-up van uw belangrijke bestanden te maken.

Hebben deze oplossingen geholpen om Windows 10 te repareren en een zwart scherm voor automatische reparatie voor te bereiden? Laat het ons weten in reacties hieronder, Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like