Windows 10 vast bij het herstellen van schijffouten? Hier hoe op te lossen

Is je Windows 10 blijven hangen? Schijffouten herstellen dit kan meer dan een uur duren om te voltooien? Verschillende gebruikers melden dat tijdens het inschakelen van de laptop het Windows 10-logo verschijnt en vervolgens zwart wordt. Na een tijdje komt het weer met het bericht “Automatische reparatie voorbereiden”. Ga dan verder met “Diagnose van uw pc”. Of wat dan ook gaat naar de Schijffouten herstellen deel voor uren. Dit probleem treedt meestal op als Windows-opstartbestanden ontbreken of beschadigd zijn. Ook hier veroorzaakt soms een slechte sector op een schijfstation dit probleem. Als u ook met dit probleem worstelt, zijn hier enkele effectieve oplossingen om toe te passen.

Schijffouten herstellen op Windows 10

Dit probleem treedt meestal op als Windows voorheen niet goed werd afgesloten of als de Windows 10-computer onverwacht werd afgesloten vanwege een onderbroken stroomvoorziening of een andere reden. En het uitvoeren van opstartreparatie met geavanceerde opties helpt om dit probleem op te lossen.

Koppel alle niet-essentiële apparaten los die mogelijk op uw computer zijn aangesloten, de Windows-installatie probeert ze mogelijk te detecteren. Als u bent verbonden met een netwerk, koppelt u deze ook los. Zoals we allemaal weten, speelt CHKDSK inderdaad een goede rol bij het scannen en repareren schijf problemen. Bovendien kan CHKDSK meestal vrij lang duren om te voltooien. We raden aan om het te laten staan ​​totdat het proces is voltooid. Maar als het probleem “Schijffouten herstellen” bij de volgende keer opstarten opnieuw aanhoudt, moet u de onderstaande oplossingen toepassen.

Opstartreparatie uitvoeren

Dit is de meest aanbevolen methode die u moet toepassen wanneer Windows 10 niet normaal opstart. Het uitvoeren van opstartreparaties detecteert en lost automatisch de problemen op die voorkomen dat Windows 10 normaal opstart.

Omdat Windows niet normaal start, hebben we Windows 10-installatiemedia nodig om toegang te krijgen tot geavanceerde opties en Opstartherstel uit te voeren als u niet hoeft te controleren hoe u vanaf hier Windows 10-installatiemedia kunt maken.

Wanneer u klaar bent met installatiemedia, plaatst u deze in het dvd-station. Sluit vervolgens uw computer af en druk op “F12” om het opstartmenu te openen, waarin u de opstartschijf verandert in de installatiemedia. Wanneer u een prompt krijgt van “Druk een willekeurige toets om op te starten vanaf cd of dvd’, druk op een willekeurige toets. Kies vervolgens de tijd en het toetsenbordtype. Kies vervolgens ‘Uw computer repareren’. Klik ten slotte op ‘Problemen oplossen’ > ‘Geavanceerde optie’ > ‘Opstartreparatie’. Wacht totdat het systeem is gerepareerd. Verwijder vervolgens de installatie-/reparatieschijf of het USB-station en start het systeem opnieuw op en laat Windows 10 normaal opstarten.

BCD opnieuw opbouwen

Als opstartreparatie het probleem niet oplost, opent u opnieuw de geavanceerde opties en selecteert u de opdrachtprompt. Voer hier in het geavanceerde opdrachtpromptvenster de onderstaande opdracht uit om het opstartconfiguratiegegevensbestand te repareren en opnieuw op te bouwen.

Bootrec /fixmbrBootrec /fixbootBootrec /rebuildbcdBootrec /scanos

Start Windows opnieuw en controleer, deze keer startte Windows 10 normaal.

Opstarten in veilige modus

Als beide opties het probleem niet oplossen, blijft Windows 10 nog steeds vastlopen bij het repareren van schijffouten en start u vervolgens op in de veilige modus. Dit is een vensterdiagnosemodus waarmee alleen essentiële systeemprogramma’s en -services kunnen worden opgestart bij het opstarten en waarmee stappen voor probleemoplossing kunnen worden uitgevoerd om verschillende problemen op te lossen.

Opstarten in veilige modus:

    Open opnieuw geavanceerde opties, klik deze keer op opstartinstellingen, klik op opnieuw opstarten, druk vervolgens op F4 naar veilige modus en F5 naar veilige modus met netwerken.

Controleer op beschadigde systeembestanden

Dit is een ander veelvoorkomend probleem achter dit probleem. Als om de een of andere reden systeembestanden beschadigd zijn of ontbreken, kunt u met verschillende problemen te maken krijgen, zoals Windows 10 start niet normaal op of zit uren vast voor het repareren van Windows 10. We raden aan om de DISM-opdracht en het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit te voeren waarmee ontbrekende systeembestanden worden gescand en hersteld met de juiste.

Zoek naar cmd, klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt en selecteer uitvoeren als beheerder, voer nu de opdracht DISM restore health uit DISM /Online /Opschonen-Image /RestoreHealthVoer daarna de opdracht van het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit: sfc /scannowdit zal het systeem detecteren op ontbrekende beschadigde systeembestanden als het SFC-hulpprogramma ze automatisch herstelt vanuit %WinDir%\System32\dllcacheRestart-vensters nadat het scanproces is voltooid. Controleer nu of Windows normaal start.

We raden ook aan om het hulpprogramma chkdks handmatig uit te voeren met geavanceerde parameters /f /r om schijffouten op te sporen en op te lossen.

Hoe schijfherstel Windows 10 te stoppen

Als u deze Windows 10 opstartschijfreparatie volledig wilt elimineren, “het repareren van schijffouten, dit kan meer dan een uur in beslag nemen”, volgt u de onderstaande stappen.

Start op vanaf installatiemedia en sla het installatiescherm over. Druk in het volgende scherm op Shift + F10 sneltoets om de opdrachtprompt te openen, typt u opdracht bcdedit en druk op enter. U ziet een lijst met opstartopties met zijn https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https:/ /windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks .com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com /https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/{GUID}-ID’s. Zoek naar degene die de regel bevat hervatobject.Noteer of kopieer de identifier die de . bevat hervatobject item.

Typ de volgende opdracht en druk op enter om de opdracht uit te voeren.

bcdedit /set https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com /https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https ://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https:/ /windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/{GUID} herstel ingeschakeld Nee

Opmerking: Vervang in de bovenstaande opdracht https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https: //windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https:// windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks. com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/{GUID} door de ID die u eerder hebt gekopieerd.

Hiermee hebt u zojuist de automatische herstelfunctie voor het geïnstalleerde besturingssysteem uitgeschakeld.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen? schijffouten herstellen in Windows 10? Laat het ons weten in reacties hieronder, lees ook:

0 Shares:
You May Also Like