Windows 10 V21H2-upgrade blijft hangen bij Kies uw toetsenbordindelingsscherm

Tijdens het installeren of upgraden Windows 10 Versie 21H2 PC blijft hangen op Kies uw toetsenbordindelingsscherm? Het selecteren van de toetsenbordindeling gaf niet het volgende scherm weer of er is geen manier om terug te gaan naar het vorige venster. Gebruikers melden ook dat ze zelfs de muis of het toetsenbord op dit scherm niet kunnen bedienen en daarom kunnen ze niets op dit scherm selecteren en zitten ze vast in het proces.

De situatie lijkt misschien onverklaarbaar. Er kunnen verschillende redenen zijn die dit probleem kunnen veroorzaken. Waar? “Windows 10” Upgrade vastgelopen op Kies uw toetsenbordindelingsscherm” het kan zijn dat het geïnstalleerde apparaatstuurprogramma niet compatibel is met de nieuwere Windows-versie, systeembestanden beschadigd raken tijdens het upgradeproces, kan een Windows-updatefout veroorzaken die het probleem veroorzaakt En meer de meest voorkomende Ik vond persoonlijk dat dit een mogelijk probleem met het stuurprogramma kan zijn.

Windows 10 zit vast Kies je toetsenbordindelingsscherm

Om het probleem op te lossen, moet u opstarten vanaf een installatiemedium om toegang te krijgen tot geavanceerde opties. Als je dat niet hebt, maak dan Windows 10 Installatiemedia of Bootable USB aan met behulp van de Hulpmiddel voor het maken van media. Wanneer u klaar bent met installatiemedia (dvd / opstartbare USB), sluit u deze aan op uw apparaat dat met het probleem wordt geconfronteerd en start u het apparaat opnieuw op. Druk op een willekeurige toets om op te starten vanaf installatiemedia, sla het eerste scherm over en klik in het volgende scherm op Uw computer repareren.

Selecteer Problemen oplossen -> Geavanceerde opties En klik op de opdrachtprompt.

Dit zou de geavanceerde opdrachtprompt moeten openen. Waar u de onderstaande opdracht kunt uitvoeren om het Master-opstartrecordbestand te repareren en de opstartconfiguratiegegevens opnieuw op te bouwen en de schijfstationfouten te controleren

bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot
bootrec /rebuildbcd
bcdboot c:\windows /s c:
chkdsk c: /f

Als u klaar bent met de bovenstaande opdrachten, start u uw computer opnieuw op en vinkt u aan dat de upgrade verder gaat waar u was gebleven. Of als je nog steeds vastloopt op Kies je toetsenbordindeling scherm. De enige manier die je nog rest is Ga terug naar de vorige versie. Om dit opnieuw te doen Open Windows 10 Geavanceerde optiesklik op Ga terug naar de vorige build-optie en volg op het scherm instructies.

Gebruik ook de officiële Windows Upgrade Assistant of Media Creation Tool voor een soepel en foutloos upgradeproces. Ik hoop dat je deze keer succes hebt met het upgraden van Windows 10 november 2021-update versie 21H2. Als het probleem nog steeds niet is opgelost, kan het een updatefout zijn die het probleem veroorzaakt, of incompatibele stuurprogramma’s die zijn geïnstalleerd op de vorige Windows-versie die het probleem kunnen veroorzaken. We raden aan om je systeem goed voor te bereiden voor de upgrade of nog een paar dagen te wachten om Windows 10 versie 21H2 nog een paar updates te laten ontvangen en een stabieler besturingssysteem te worden.

Hebben deze oplossingen geholpen om de “Windows 10 Upgrade vastgelopen bij Kies uw toetsenbordindelingsscherm”? Laat het ons weten in reacties hieronder

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like