Windows 10-update repareren blijft dezelfde updates steeds opnieuw installeren

Run Windows update troubleshooter

Een nieuw besturingssysteem heeft zijn eigen reeks problemen en bugs. Hoewel Windows 10 misschien niet de nieuwste is, verschijnen er af en toe veel nieuwe lastige bugs. Een van hen is windows 10 update blijft dezelfde update steeds opnieuw installeren. Dit kan gebeuren als de update de eerste keer niet correct is geïnstalleerd, of als uw Windows Update-instellingen de update, beschadigde updatebestanden, beschadigde Windows-updatedatabase, enz. niet kunnen detecteren.

Windows Update Installeer dezelfde update steeds opnieuw

In de map Software Distribution worden al uw automatische updates opgeslagen. Soms kunnen sommige problemen met deze map verschillende updatefouten veroorzaken, waaronder het bovengenoemde probleem van het constant installeren van dezelfde update. Om dat probleem op te lossen, probeert u de map Softwaredistributie te verwijderen en te kijken of er wijzigingen zijn.

Maar voordat u deze map verwijdert, moet u deze eerst hernoemen en bepalen of het veilig is om deze te verwijderen. Hernoemen is waarschijnlijk de beste manier om te zien of u problemen zult hebben met de map, omdat deze er nog steeds is, alleen onder de andere naam. Als u zeker weet dat er geen problemen zijn nadat u de map hernoemt, kunt u deze verwijderen.

Verwijder de softwaredistributiebestanden

Softwaredistributiemap gerelateerd aan Windows Update-service, dus voordat we eerst verwijderen, moeten we de Windows Update-service stoppen. Druk hiervoor op “Win + R”, typ services.msc en druk op de Enter-knop.

De bovenstaande actie opent Windows Services. Hier Scroll naar beneden en zoek naar de service Windows Update. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer eigenschappen en selecteer vervolgens de optie “Stop” om de service te stoppen.

Nadat u de service hebt gestopt, drukt u op “Win + E” om de bestandsverkenner te openen en naar de volgende locatie te navigeren. C:\Windows\SoftwareDistribution” Zodra u hier bent, opent u de map Download.

Selecteer alle bestanden en mappen erin en verwijder ze vervolgens door op de Delete-toets op uw toetsenbord te drukken.
Ga nu terug naar de map SoftwareDistribution en open vervolgens de map “DeliveryOptimization”. Verwijder opnieuw alle mappen en bestanden in deze map.

Dat is het. Start nu uw Windows-updateservice op services-vensters en start uw systeem opnieuw op, en u zou geen probleem meer moeten hebben waarbij Windows steeds opnieuw een update installeert

Fix met behulp van de probleemoplosser voor Windows Updates

De eenvoudigste manier om dit probleem op te lossen, is door de probleemoplosser voor Windows Updates te gebruiken. Ga naar de Microsoft-ondersteuningssite en download de probleemoplosser (directe downloadlink). Na het downloaden opent u de doelmap en voert u vervolgens de toepassing uit. Klik hier op het startscherm op de knop “Volgende” om door te gaan.

U kunt ook de ingebouwde probleemoplosser voor Windows-updates uitvoeren via instellingen (Windows + I) -> Update en beveiliging -> selecteer problemen oplossen -> Windows-update en voer de probleemoplosser uit om te controleren en op te lossen of een probleem verhindert dat Windows Update wordt gedownload en geïnstalleerd.

Nadat u de probleemoplosser hebt uitgevoerd, start u Windows opnieuw op en controleert u op updates via Instellingen -> Update en beveiliging -> Windows-update en controleert u op updates.

Updates handmatig installeren

als het probleem zich blijft voordoen, kunt u proberen de updates die u ons verstrekt handmatig te installeren in Microsoft Update-catalogus. Zoek hier naar de update gespecificeerd door het KB-nummer dat u hebt genoteerd. Download de update afhankelijk van of uw machine 32-bit = x86 of 64-bit=x64 is.

(Vanaf 28 oktober 2020 – KB4579311 (OS Build 19041.572) is de nieuwste patch voor Windows 10 versie 2004 en KB4577671 (OS Builds 18362.1139 en 18363.1139) is de nieuwste patch voor Windows 10 versie 1909 en 1903.

Open het gedownloade bestand om de update te installeren.

Dat is alles na het installeren van de updates, gewoon de computer opnieuw opstarten om de wijzigingen toe te passen. Ook als u Windows Update vastloopt tijdens het upgradeproces, gebruikt u gewoon de officiële tool voor het maken van media om Windows 10 versie 1803 te upgraden zonder enige fout of probleem.

We raden u ook aan het hulpprogramma Systeembestandscontrole uit te voeren. Hiermee wordt een ontbrekend of beschadigd systeembestand gescand dat het probleem mogelijk heeft veroorzaakt. Type CMD in de Zoekvakklik met de rechtermuisknop Opdrachtprompt en selecteer vervolgens Als administrator uitvoeren. Typ de opdrachtregel sfc /scannow en druk op Binnenkomen. wacht tot het scanproces 100% is voltooid. Voer daarna een schone start. Selecteer de programma’s die je pas nodig hebt bij het opstarten van het besturingssysteem.

Dat is zo ongeveer alles wat u hoeft te doen om van dit vervelende Windows 10-update-installatieprobleem af te komen. Als het heeft geholpen, laat het ons dan weten in de reacties hieronder.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like