Windows 10-update KB5010351 kan foutcode 0xc000021a niet installeren

Met cumulatieve update, KB5010351 uitgebracht door Microsoft Windows 10 build 17763.2565 voor apparaten met de update van oktober 2018 (versie 1809). Dit is een belangrijke update voor Windows 10 1809 die zowel beveiligings- als niet-beveiligingsoplossingen biedt. Alle echte apparaten die zijn aangesloten op de Microsoft-server, installeren de update automatisch via Windows Update. Maar sommige gebruikers melden windows 10 update kan niet worden geïnstalleerd: 2022-02 cumulatieve update voor Windows 10 versie 1809 voor x64-gebaseerde systemen (KB5010351) – Fout 0x80070bc2 of 0x800f0984 .

Windows 10-update kan niet worden geïnstalleerd

Fix Windows 10 KB5010351 kan niet worden geïnstalleerd

Er zijn verschillende redenen (beveiligingssoftware, antivirus, buggy-update, beschadigde updatedatabasecache) waardoor Windows-update vastloopt of niet kan worden geïnstalleerd, enz. Hier is de oplossing die voor mij werkte!

    Typ cmd in het zoekvak op de taakbalk. Klik met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt in de zoekresultaten en selecteer Als administrator uitvoeren. (Selecteer Ja als daarom wordt gevraagd door Gebruikersaccountbeheer.) Typ in het venster Beheerder: Opdrachtprompt de volgende opdracht en druk op Enter: SC config vertrouwdeinstaller start=autoStart de pc opnieuw op.

In sommige gevallen kan een tweede herstart nodig zijn. Als je onder kijkt Instellingen > Update & beveiliging en je ziet het bericht Toestand: In afwachting van herstart, herstart de pc een tweede keer om de installatie te voltooien.

Update databasecache wissen

Als Windows 10-update KB5010351 tijdens het downloaden vastloopt op 0% of 99% of helemaal niet kan worden geïnstalleerd, is er mogelijk iets misgegaan met het bestand zelf. Als u de map wist waarin alle updatebestanden zijn opgeslagen, wordt Windows Update gedwongen nieuwe bestanden te downloaden.

Om dit te doen Typ: services.msc zoek in het startmenu en druk op de enter-toets. Zoek vervolgens naar de Windows-updateservice, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer stoppen. Doe hetzelfde met de bijbehorende service BITS ( Background Intelligent Transfer Service )

    Ga nu naar de volgende locatie.C:\Windows\SoftwareDistribution\DownloadVerwijder alles in de map, maar verwijder de map zelf niet. Druk hiervoor op CTRL + A om alles te selecteren en druk vervolgens op Delete om de bestanden te verwijderen.

Open opnieuw Windows-services en start de services opnieuw ( windows update, BITS ) die u eerder hebt gestopt.

Voer de probleemoplosser voor Windows Update uit

Nadat u oude, buggy-updatebestanden hebt gewist, voert u de probleemoplosser voor Windows-updates uit. Deze tool is speciaal ontworpen om problemen te detecteren en op te lossen, waardoor Windows Update niet kan worden gedownload en geïnstalleerd.

Druk op Windows + I om de app Instellingen te openen, Klik op Bijwerken en beveiliging en vervolgens op Problemen oplossen, Selecteer Windows Update en klik op De probleemoplosser uitvoeren. Dit zal beginnen met het detecteren en diagnosticeren van de problemen die voorkomen dat Windows Update wordt geïnstalleerd. Tijdens het diagnoseproces wordt dit gecontroleerd update-service en zijn services actief, Controleer de update-database op corruptie, Start Windows opnieuw na het voltooien van het diagnostische proces. En controleer opnieuw op Windows-updates via instellingen, update en beveiliging, Controleer of dit helpt om updates zonder fouten te downloaden en te installeren.

Schakel beveiligingssoftware uit en voer een schone start uit

Schakel ook alle beveiligingssoftware of antivirusbescherming uit (indien geïnstalleerd), zoek naar updates, installeer de beschikbare updates en schakel vervolgens uw antivirusbescherming in.

Het schoon opstarten van uw computer kan ook helpen. Als software van derden conflicten veroorzaakt om Windows-updates te downloaden en te installeren. Hier is hoe dit te doen:

    Ga naar het zoekvak > typ msconfigSelecteer Systeemconfiguratie > ga naar het tabblad Services Selecteer Alle Microsoft-services verbergen > Alles uitschakelen

Alle Microsoft-services verbergen Ga naar het tabblad Opstarten > Taakbeheer openen > Schakel alle onnodige services die daar worden uitgevoerd uit. Start uw computer opnieuw op en controleer op updates, hoop dat deze keer Windows-updates zonder fouten worden gedownload en geïnstalleerd.

Installeer Windows Update handmatig

Als alle bovenstaande oplossingen het probleem niet oplossen, blijft Windows Update nog steeds hangen bij het downloaden of lukt het niet om te installeren, laten we Windows-updates dan handmatig installeren. Bezoek de webpagina met Windows 10-updategeschiedenis waar u de logboeken kunt zien van alle eerdere Windows-updates die zijn uitgebracht.

Noteer het KB-nummer voor de meest recent uitgebrachte update.

Gebruik nu de Windows Update Catalog-website om te zoeken naar de update die is gespecificeerd door het KB-nummer dat u hebt genoteerd. Download de update afhankelijk van of uw machine 32-bit = x86 of 64-bit=x64 is.

(Vanaf 09 februari 2022 – KB5010351 (OS-build 17763.2565) is de nieuwste patch voor de update van Windows 10 oktober 2018. En KB5010345 (OS-build 18363.2094) is de nieuwste patch voor Windows 10 versie 1909.

Open het gedownloade bestand om de update te installeren.

Dat is alles na het installeren van de updates, gewoon de computer opnieuw opstarten om de wijzigingen toe te passen. Ook als Windows Update vastloopt terwijl het upgradeproces eenvoudigweg de officiële tool voor het maken van media gebruikt om Windows 10 versie 21H2 zonder fouten of problemen te upgraden.

Voer de opdracht DISM uit

Soms kunnen updateproblemen niet worden geïnstalleerd door corrupte systeembestanden. In dit geval raadt Microsoft u aan het hulpprogramma DISM (Deployment Image & Servicing Management) uit te voeren om u te helpen bij het oplossen van enkele Windows-corruptiefouten. Voer daarna het commando uit sfc /scannow en ok om ontbrekende beschadigde systeembestanden te scannen en te herstellen. nadat het scanproces 100% is voltooid, start u de vensters opnieuw en controleert u op updates.

Heeft een van deze oplossingen u geholpen het probleem op te lossen? Laat het ons weten in de reacties hieronder. Lees ook

0 Shares:
You May Also Like