Windows 10-update KB4560960 kan fout 0xca00a000 (versie 1903) niet installeren

Microsoft heeft onlangs uitgebracht Beveiligingsupdate KB4560960 voor apparaten met Windows 10 versie 1903 en versie 1909 met zowel beveiligings- als niet-beveiligingsoplossingen. Omdat dit een belangrijke update is, wordt het automatisch gedownload en geïnstalleerd, waardoor het besturingssysteem wordt gestoten Windows 10 build 18362.900. Maar voor sommige gebruikers gaat de Windows-update niet goed omdat de Windows-update vastloopt bij het controleren op updates, het downloaden van updates en de installatie vastloopt met installeren of Cumulatieve update voor Windows 10 V1903 voor x64-gebaseerde systemen (KB4560960) kan niet worden geïnstalleerd met een andere fout zoals fout 0xca00a000, 80072ee2, 0x800f081f etc.

Windows 10 KB4560960 kan niet worden geïnstalleerd

Gebruikers melden het probleem op het Microsoft-forum, Reddit als, Laatste update (KB4560960) kan niet worden geïnstalleerd met de volgende foutmeldingen zoals

Er is een verschillende reden die ervoor zorgt dat Windows Update niet kan worden geïnstalleerd, vastloopt bij het downloaden of installeren, zoals een slechte internetverbinding weigert updatebestanden downloaden van de Microsoft-server of Neem de tijd om in te loggen om de updatebestanden te downloaden waar u urenlang vast zat updates downloaden. Controleer en zorg voor een stabiele internetverbinding.

Beveiligingssoftware van derden verwijderen

Nogmaals, soms voorkomen beveiligingssoftware (Antivirus) ook dat er wijzigingen worden aangebracht die het gevolg zijn van een vastgelopen installatie van de Windows-update. We raden aan om antivirussoftware tijdelijk uit te schakelen/te verwijderen indien geïnstalleerd en te controleren op Windows-updates. +

De oplossing die voor mij werkte!

    Typ cmd in het zoekvak op de taakbalk. Klik met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt in de zoekresultaten en selecteer Als administrator uitvoeren. (Selecteer Ja als daarom wordt gevraagd door Gebruikersaccountbeheer.) Typ in het venster Beheerder: Opdrachtprompt de volgende opdracht en druk op Enter: SC config vertrouwdeinstaller start=autoStart de pc opnieuw op.

In sommige gevallen kan een tweede herstart nodig zijn. Als je onder Instellingen > Update & beveiliging kijkt en het bericht Status: In afwachting van herstart ziet, start je de pc een tweede keer opnieuw op om de installatie te voltooien.

Windows Update-probleemoplosser

Windows heeft een ingebouwde probleemoplosser voor updates die zal proberen eventuele problemen te detecteren en automatisch op te lossen waardoor Windows Update niet correct kan worden gedownload en geïnstalleerd. Omdat het een handig hulpmiddel is dat meestal Windows-updateproblemen met een paar klikken oplost. We raden u aan de probleemoplosser voor Windows-updates uit te voeren voordat u andere oplossingen probeert.

Druk op Windows + I om de app Instellingen te openen, klik op Update en beveiliging en vervolgens op Problemen oplossen, selecteer Windows-update aan de rechterkant en klik op Probleemoplosser uitvoeren

Het zal dan beginnen met het detecteren van eventuele problemen die de installatie van Windows-updates verhinderen en deze automatisch repareren. Als het er een vindt, zal het een lijst maken van hen en of het in staat was om ze op te lossen of niet. Vanaf hier kunt u gedetailleerde informatie bekijken om meer te weten te komen.

Wanneer het probleemoplossingsproces is voltooid, klikt u op Sluiten om de probleemoplosser te beëindigen. Start Windows opnieuw en voer bij de volgende keer inloggen Windows Update opnieuw uit en kijk of uw problemen echt zijn opgelost. Als dit niet het geval is, hoeft u zich geen zorgen te maken, probeer de volgende oplossing.

Wis de downloadmap van Windows Updates

Uw Windows Update kan uw Windows mogelijk niet bijwerken omdat de componenten beschadigd zijn. Deze componenten omvatten de services en tijdelijke bestanden en mappen die zijn gekoppeld aan Windows Update. U kunt proberen deze componenten opnieuw in te stellen. Als u de map wist waarin alle updatebestanden zijn opgeslagen, wordt Windows Update gedwongen opnieuw te downloaden, wat kan helpen bij het oplossen van eventuele problemen.

Om deze componenten te resetten Klik op de Begin knop in de linkerbenedenhoek van uw scherm en typ vervolgens “”. Klik met de rechtermuisknop in de lijst met resultaten Opdrachtprompt en selecteer Als administrator uitvoeren. Voer nu de onderstaande opdracht uit om de Windows-update en de bijbehorende services te stoppen.

Nu open C:\Windows\SoftwareDistribution\Download Map waarin Windows de nieuwe updates opslaat nadat ze zijn gedownload. En elke corruptie in die map veroorzaakt problemen tijdens het downloaden of installeren van updates.

Verwijder alles in de map, zodat Windows de volgende keer de nieuwe updatebestanden downloadt wanneer u op updates controleert. Druk hiervoor op CTRL + A om alles te selecteren en druk vervolgens op Delete om de bestanden te verwijderen.

Open nu opnieuw de opdrachtprompt, typ deze opdrachten en druk op Binnenkomen na elk om de services te herstarten die u eerder stopte:

Dat is alles, start uw computer opnieuw op en voer Windows Update uit. Dit is de beste oplossing die gebruikers aanbevelen om de meeste problemen met Windows-updates op te lossen, en ik hoop dat dit het probleem ook voor u oplost.

Windows corruptie fouten met DISM & SFC tools

Als het uitvoeren van bovenstaande oplossingen het probleem niet heeft opgelost, kan Windows Update niet worden geïnstalleerd. Er is een kans dat beschadigde systeembestanden het probleem veroorzaken. We raden aan om het hulpprogramma DISM en SFC uit te voeren om de systeemkopie te herstellen en ontbrekende systeembestanden te herstellen. Om dat te doen:

Open de opdrachtprompt als beheerder. Typ Commando Dism.exe /Online /Cleanup-Image /Restorehealth om het systeembeeld te herstellen. Nadat het scanproces 100% is voltooid, voert u de opdracht sfc / scannow uit om ontbrekende systeembestanden te scannen en te herstellen. Start Windows opnieuw wanneer het SFC-hulpprogramma het scanproces voltooit en controleer op updates.

Windows-updates handmatig installeren

U kunt het probleem ook handmatig oplossen door de nieuwste Windows 10-updates te installeren.

Bezoek de webpagina met de updategeschiedenis van Windows 10 waar u de logboeken kunt zien van alle eerdere Windows-updates die zijn uitgebracht. Noteer het KB-nummer voor de meest recent uitgebrachte update. Gebruik nu de Windows Update-cataloguswebsite om te zoeken naar de update die is gespecificeerd door het door u genoteerde KB-nummer. Download de update afhankelijk van of uw computer 32-bit = x86 of 64-bit=x64 is. (Vanaf 16 juni 2020 – KB4560960 (OS Builds 18362.900) is de nieuwste patch voor Windows 10 mei 2019 Update, en KB4561608 (OS Build 17763.1282) is de nieuwste patch voor de update van Windows 10 oktober 2019). Open het gedownloade bestand om de update te installeren.

Dat is alles na het installeren van de updates, gewoon de computer opnieuw opstarten om de wijzigingen toe te passen. Ook als je krijgt windows update zit vast terwijl het upgradeproces eenvoudigweg de officiële tool voor het maken van media gebruikt om Windows 10 versie 1803 te upgraden zonder enige fout of probleem.

Andere veelvoorkomende Windows Update-fouten


De volgende tabel bevat de meest voorkomende upgrade- en installatiefouten en enkele dingen die u kunt proberen om deze op te lossen. Neem contact op met Microsoft-ondersteuning als u problemen blijft houden met het upgraden of installeren van Windows 10.

Fout Wat het betekent en hoe het op te lossen?
0xC1900208 – 0x4000C Dit kan erop duiden dat een incompatibele app die op uw pc is geïnstalleerd, het voltooien van het upgradeproces blokkeert. Controleer of alle incompatibele apps zijn verwijderd en probeer opnieuw te upgraden.
0xC1900107 Een opruimbewerking van een eerdere installatiepoging is nog in behandeling en het systeem moet opnieuw worden opgestart om door te gaan met de upgrade. Start het apparaat opnieuw op en voer de installatie opnieuw uit. Als het opnieuw opstarten van het apparaat het probleem niet oplost, gebruik dan het hulpprogramma Schijfopruiming en ruim de tijdelijke bestanden en de systeembestanden op. Zie Schijfopruiming in Windows 10 voor meer informatie.
0x80073712 Een bestand dat nodig is voor Windows Update is waarschijnlijk beschadigd of ontbreekt. Probeer uw systeembestanden te repareren: Selecteer de Begin knop en typ opdrachtprompt in het zoekvak op de taakbalk. Kiezen Opdrachtprompt uit de lijst met resultaten. Typ in het venster dat verschijnt DISM.exe /Online /Opschonen-image /Restorehealth en druk op de Enter-toets.

0xC1900200 – 0x20008

0xC1900202 – 0x20008

Dit kan betekenen dat uw pc niet voldoet aan de minimumvereisten om de upgrade naar Windows 10 te downloaden of te installeren. Meer informatie over de minimumvereisten voor Windows 10
0x800F0923 Dit kan erop duiden dat een stuurprogramma of andere software op uw pc niet compatibel is met de upgrade naar Windows 10. Neem contact op met Microsoft-ondersteuning voor informatie over hoe u dit probleem kunt oplossen.
0x80200056 Dit kan betekenen dat het upgradeproces is onderbroken omdat u uw pc per ongeluk opnieuw hebt opgestart of zich hebt afgemeld bij uw pc. Probeer opnieuw te upgraden en zorg ervoor dat uw pc is aangesloten en ingeschakeld blijft.
0x800F0922

Deze fout kan betekenen dat uw pc geen verbinding kon maken met de Windows Update-servers. Als je een VPN-verbinding gebruikt om verbinding te maken met een werknetwerk, verbreek dan de verbinding met het netwerk, schakel de VPN-software uit (indien van toepassing) en probeer opnieuw te upgraden.

De fout kan ook betekenen dat er onvoldoende vrije ruimte is op de door het systeem gereserveerde partitie. U kunt dit probleem mogelijk oplossen door software van derden te gebruiken om de door het systeem gereserveerde partitie te vergroten.

Fout: we kunnen de updates niet voltooien. Wijzigingen ongedaan maken. Zet uw computer niet uit.

Fout: fout bij het configureren van Windows Updates. Ongedaan maken van wijzigingen.

Dit zijn algemene fouten die kunnen optreden wanneer een Windows-update mislukt. U moet de specifieke foutcode bepalen om te onderzoeken hoe u dit probleem het beste kunt oplossen.

U kunt de foutcode voor de mislukte update vinden door uw updategeschiedenis te bekijken. Zoek naar de update die niet is geïnstalleerd, noteer de foutcode en neem contact op met Microsoft-ondersteuning.

Om uw updategeschiedenis in Windows 8.1 te bekijken:

Open Windows Update door vanaf de rechterrand van het scherm naar binnen te vegen (of, als u een muis gebruikt, naar de rechterbenedenhoek van het scherm te wijzen en de muisaanwijzer omhoog te bewegen), selecteer Instellingen > Verander pc instellingen > Update en herstel > Je updategeschiedenis bekijken.

Om uw updategeschiedenis in Windows 7 te bekijken:

Selecteer de Start

knop. Typ in het zoekvak Bijwerkenen selecteer vervolgens in de lijst met resultaten Windows Update > Bekijk updategeschiedenis.

Fout: de update is niet van toepassing op uw computer. Deze fout kan betekenen dat op uw pc niet de vereiste updates zijn geïnstalleerd. Controleer of alle belangrijke updates op uw pc zijn geïnstalleerd voordat u probeert te upgraden.

0x80070070 – 0x50011

0x80070070 – 0x50012

0x80070070 – 0x60000

Dit geeft waarschijnlijk aan dat uw pc onvoldoende ruimte heeft om de upgrade te installeren. Maak wat ruimte vrij op de schijf en probeer het opnieuw. Ontvang tips om schijfruimte vrij te maken

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van “Windows 10-update kan niet worden geïnstalleerd”? Laat ons weten welke optie voor u heeft gewerkt. Lees ook

0 Shares:
You May Also Like