Windows 10 systeemvereisten en compatibiliteitstest (bijgewerkt in 2021)

Eindelijk, op 14 januari 2020, beëindigt Microsoft de ondersteuning voor zijn meest populaire besturingssysteem Windows 7 en stelt voor om de nieuwste Windows 10 te upgraden. En nu wordt bijna elke nieuwe laptop of desktop geleverd met Windows 10 vooraf geïnstalleerd. Maar als u nog steeds een oudere Windows 7, Windows 8 of Windows 8.1 planning upgrade Windows 10 gratis gebruikt, dan zal de compatibiliteitscontrole van Windows 10 u zeker helpen of uw hardware het aankan of niet.

Windows 10 Minimale systeemvereisten

Als u een computer of laptop gebruikt die in het afgelopen decennium is vervaardigd, heeft u mogelijk geen problemen. Hier zijn de minimale systeemvereisten om Windows 10 OS op uw apparaat te installeren en uit te voeren.

verwerker: 1 gigahertz (GHz) of snellere processor of SoCRAM: 1 gigabyte (GB) voor 32-bits of 2 GB voor 64-bitsRuimte op de harde schijf: 16 GB voor 32-bits besturingssysteem 20 GB voor 64-bits besturingssysteemGrafische kaart: DirectX 9 of hoger met WDDM 1.0-stuurprogrammaWeergave: 800×600

Pro-tip: opdracht uitvoeren dxdiag om de details van de grafische kaart op uw apparaat te controleren.

Controleer de compatibiliteit van Windows 10

Microsoft heeft een officiële Windows 10 Update Assistant-tool die automatisch de systeemvereisten controleert voordat de nieuwste versie van Windows 10 wordt geïnstalleerd of geüpgraded.

Bezoek de officiële Windows 10 downloadpagina van Microsoft hier, Klik nu op update om de officiële Windows 10 Update Assistant-tool te downloaden Klik met de rechtermuisknop op de Windows 10 Update Assistant-tool selecteer uitvoeren als beheerder, Hiermee wordt de update naar de nieuwste versie van Windows 10 geopend, klik nu op update

Voer op het volgende scherm een ​​compatibiliteitscontrole uit of Windows op dit apparaat is geïnstalleerd of niet (zie de afbeelding hieronder)

Upgrade deze pc nu

Of u nu een oudere versie van Windows 10 gebruikt of een originele en gelicentieerde versie van Windows 7 of Windows 8.1 gebruikt, u kunt de officiële tool voor het maken van media gebruiken met de optie “Deze pc nu upgraden” en de instructies op het scherm volgen om te upgraden naar de nieuwste Windows 10 versie 2004.

Ga hier naar de officiële Windows 10-downloadpagina van Microsoft, klik nu op de downloadtool onder Windows 10-installatiemedia maken

Klik met de rechtermuisknop op het hulpprogramma voor het maken van media, selecteer uitvoeren als beheerder, accepteer de algemene voorwaarden van het hulpprogramma voor het maken van media

Deze tool controleert of Windows 10 op dit apparaat is geïnstalleerd of niet. Selecteer bij Volgende prompt upgrade, deze pc nu en volg de instructies op het scherm om de nieuwste Windows 10 versie 2004 op uw apparaat te installeren.

Windows 10 compatibiliteit check opdrachtregel

U kunt ook de opdrachtprompt gebruiken om te controleren of uw computer kan worden geüpgraded naar Windows 10 of niet.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht schtasks.exe /Run /TN “MicrosoftWindowsApplication ExperienceMicrosoft Compatibility Taxateur” en druk op de enter-toets. De compatibiliteitstaxateur heeft een paar minuten nodig om een ​​volledige scan uit te voeren en weer te geven of Windows 10 dit apparaat uitvoert of niet. Als Windows 10 niet op uw apparaat wordt uitgevoerd, ontvangt u een bericht “Windows 10 zal niet draaien op deze pc”

Pro-tip: Na het installeren van de nieuwste Windows 10 Het is belangrijk om bijgewerkte stuurprogramma’s te downloaden en te installeren van de website van verschillende hardwarefabrikanten.

Zorg er ook voor dat u de nieuwste Windows-updates controleert en installeert via Instellingen -> Update en beveiliging -> Controleren op updates. Hiermee worden niet alleen Windows-updates gedownload van Microsoft-servers die de beveiliging verbeteren en verschillende bugs oplossen, maar ook de nieuwste stuurprogrammaversie op uw apparaat downloaden en installeren.

Het bijwerken van stuurprogramma’s zorgt ervoor dat Windows 10 probleemloos werkt.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like