Windows 10 startmenu opent niet na de laatste Windows-update? Laten we het repareren

Het startmenu is het kritieke punt om door verschillende Windows 10-functies te navigeren, wat het werk gemakkelijker maakt en tijd bespaart. Maar soms kan het gebeuren dat Start Menu weigert te doen wat wordt gezegd. Een paar gebruiksrapporten Windows 10 startmenu opent niet na de laatste Windows-update of het onmogelijk maken om de zeer handige zoekfunctie te gebruiken. Als het startmenu van uw Windows 10 pc of laptop vastloopt of in het algemeen niet meer reageert, zelfs als het niet reageert met muisklikken, kunt u hier een paar stappen voor probleemoplossing proberen.

Windows 10 startmenu werkt niet

Welnu, de exacte oorzaak van dit probleem hangt af van verschillende combinaties van pc-omgevingen. Het kan een Windows-update-installatie met fouten zijn, systeembestanden beschadigd of ontbrekend, alle programma’s van derden, met name de pc-optimizer en antivirus, werken niet goed en meer.

Als dit de allereerste keer is dat u merkt dat het startmenu niet opent of niet werkt, start u uw pc opnieuw op. Dat lost waarschijnlijk op als een tijdelijke storing het probleem veroorzaakt.

Herstart StartMenuExperienceHost

Hier werkte de oplossing voor mij:

Om problemen met het startmenu van Windows 10 op te lossen, heeft het Microsoft-team besloten om een ​​exclusief afzonderlijk proces te bieden (StartMenuExperienceHost.exe) dus het blijft niet langer hangen of vertraagt ​​​​in Windows 10. Welnu, het startmenu reageert niet of opent zeer traag verversing StartMenuExperienceHost.exe helpen het probleem op te lossen.

Open Taakbeheer met behulp van de sneltoets, Ctrl + Shift + Esc, Zoek onder het tabblad Details naar “StartMenuExperienceHost.exeSelecteer het proces, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer de taak beëindigen. Het startmenu-proces wordt opnieuw gestart en verschillende problemen met het startmenu worden opgelost

Windows 10 bijwerken

Microsoft brengt regelmatig beveiligingsupdates uit met verschillende bugfixes en beveiligingsverbeteringen. En installeer de nieuwste Windows-updates om ook eerdere problemen op te lossen. Installeer de nieuwste Windows-updates die mogelijk de bugfix bevatten voor het probleem met het menu Start.

Klik op het startmenu en selecteer vervolgens het instellingenpictogram. Klik vervolgens op Bijwerken en beveiliging en klik vervolgens op Windows-update aan de linkerkant. Klik nu op de knop Controleren op updates (zie onderstaande afbeelding) om het downloaden en installeren van de nieuwste Windows-updates van de Microsoft-server toe te staan ​​(indien beschikbaar0) .Als u klaar bent, moet u uw pc opnieuw opstarten om de updates toe te passen

Herstel beschadigde systeembestanden

Zoals besproken is een beschadigd ontbrekend systeembestand de belangrijkste reden voor dit probleem. Voer het ingebouwde hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit dat helpt bij het scannen en herstellen van ontbrekende bestanden met de juiste.

Open de opdrachtprompt als beheerder,

Opmerking: omdat het startmenu niet werkt, moet u de opdrachtprompt openen vanuit Taakbeheer,

Open taakbeheer met Ctrl + Shift + Esc, klik op bestand en voer vervolgens nieuwe taak uit, typ hier CMD en vink aan om deze taak met beheerdersrechten te maken. Wanneer de verhoogde opdrachtprompt wordt geopend, typt u sfc /scannow en druk op de enter-toets. Windows zal nu een scan uitvoeren op uw bestandssysteem en u laten weten of het eventuele discrepanties ontdekt.

Opmerking: als de sfc-scan eindigt met, moet u het commando uitvoeren Dism /Online /Opschonen-Image /RestoreHealth

Voer na het uitvoeren van de opdracht opnieuw een systeembestandscontrole uit

Een nieuw gebruikersprofiel maken

Nogmaals, de kans is groot dat het gebruikersprofiel het probleem met het startmenu heeft beschadigd. Maak een nieuwe gebruiker door de onderstaande stappen te volgen en kijk of dit helpt.

Open de opdrachtprompt als beheerderVolgende type opdracht net user NewUsername NewPassword /add om een ​​nieuwe gebruikersaccount aan te maken.

U moet NewUsername en NewPassword vervangen door de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u wilt gebruiken. Het commando is bijvoorbeeld als volgt: net gebruiker kumar [email protected]$$word / Add

U ziet message.signout van de huidige gebruiker en log in op uw nieuwe account en kijk of uw probleem hiermee is opgelost.

Installeer de Windows-apps opnieuw

Heb je nog steeds hulp nodig, open PowerShell als beheerder en voer de onderstaande opdracht uit.

Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en controleert u of het probleem is opgelost.

Tweak Windows-register

Hier helpt een andere registeraanpassing een aantal gebruikers om problemen met het startmenu van Windows 10 op te lossen.

Druk op de sneltoets Windows + R, typ regedit en klik op ok om de Windows-registereditor te openen. Maak eerst een back-up van de registerdatabase en ga vervolgens naar pad [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WpnUserService].Dubbelklik op “Start” aan de rechterkant van het scherm. Wijzig de waardegegevens in “4” met “Base” ingesteld op “Hexadecimaal” en vervolgens op “OK”. En herstart windows.

Controleer de Windows-zoekservice

Als u merkt dat het zoeken in het startmenu van Windows 10 niet werkt of geen resultaten laat zien, raden we u aan te controleren of de Windows-zoekservice actief is.

Druk op Windows + R, typ services.msc en klik op okHiermee wordt de Windows-serviceconsole geopend, Scroll naar beneden en zoek Windows Search, Klik met de rechtermuisknop op Windows Search-service selecteer opnieuw opstarten, Als de service niet is gestart, dubbelklikt u erop om eigenschappen te openen, wijzigt het opstarttype automatisch en start de service vervolgens naar de servicestatus.

Als alle bovenstaande methoden niet werken, voer dan systeemherstel uit, waarmee u uw vensters kunt terugzetten naar de vorige werkende staat waarin vensters soepel werken. nog steeds hulp nodig hebt, volg de instructies die hier worden vermeld.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van problemen met het menu Start op Windows 10? Laat het ons weten in reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like