Windows 10 start niet op na stroomuitval? Hier 3 oplossingen om uw computer op gang te helpen!

Soms kan het gebeuren dat u na stroomuitval in een situatie komt waarin het Windows-systeem niet kan opstarten. Of soms computer gaat aan maar geen beeld na stroomuitval, kon Windows 10 niet goed opstarten bij het opstarten, vastgelopen in een opstartherstellus. Een aantal gebruikers meldt dit probleem. Na stroomuitval Desktopcomputer weigert normaal op te starten.

Windows 10-computer start niet op na een stroomstoring

Kortom, dit probleem doet zich voor als als gevolg van een plotselinge stroomstoring, systeembestanden beschadigd raken, de opstartconfiguratiegegevens (BCD) beschadigd raken die het opstartpad niet kunnen vinden of iets anders. Dus als u zich in een situatie bevindt waarin: Windows 10-computer start niet op na een stroomstoringhier zijn enkele oplossingen die u kunnen helpen het probleem op te lossen.

Power Reset is handig om met deze situatie om te gaan

Koppel de voedingskabel los van uw pc. Verwijder nu de VGA-kabel, USB-toetsenbord en muis inclusief externe apparaten (indien aangesloten) houd de aan / uit-knop op de computer 10 seconden ingedrukt (met de stroom nog steeds verwijderd) Laat de aan / uit-knop los en sluit vervolgens de voeding aan terug naar de desktopcomputerEn start de PCProbeer het opnieuw… Werkte dat?

Laat opstarten repareren om het probleem voor u op te lossen

Dus wanneer je in deze situatie komt “automatische reparatie voorbereiden” raden we aan Windows de opstartreparatie te laten doen. Dat controleert en repareert automatisch systeemconfiguratiebestanden en problemen die voorkomen dat Windows normaal opstart. Als het tijd kost, wees dan geduldig en laat Windows het nodige doen om het probleem op te lossen. Daarna start het systeem automatisch opnieuw op en start Windows normaal voor u.

Gebruik de opdrachtprompt van Geavanceerde opties

Als de opstartreparatie het probleem niet oplost, wordt een foutmelding weergegeven zoals “Automatische reparatie kan uw pc niet repareren”. Klik op Geavanceerde opties.

In de Geavanceerde opties scherm, selecteer Opdrachtprompt. Hierdoor start Windows op in de opdrachtpromptmodus en wordt u gevraagd uw beheerderswachtwoord in te voeren om door te gaan.

Voer hier in het opdrachtpromptvenster de onderstaande opdracht uit:

bootrec /fixmbrbootrec /fixbootbootrec /rebuildBCDbootrec /scanOS

Na het voltooien van deze commando’s, Run chkdsk c: /r /x die de fouten in het schijfstation oplossen. En voer de opdracht systeembestandscontrole uit Sfc /scannow die ontbrekende beschadigde systeembestanden scannen en herstellen.

Dat is alles, start Windows opnieuw op en controleer of het systeem normaal opstart, er is geen opstartreparatie of opstartfout meer bij het opstarten. Hebben deze oplossingen geholpen om “” op te lossen? Laat het ons weten in de reacties hieronder,

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like