Windows 10 Search werkt niet na Windows-update? Pas deze oplossingen toe

Windows Search is een essentiële functie die het gemakkelijker maakt om snel iets op uw computer te vinden, zoals documenten, afbeeldingen, video’s enz. Maar soms ervaren gebruikers, Windows 10 Zoeken laadt niet, met een leeg venster dat niet reageert of helemaal niet kan worden geopend, en meer. Het kan een Windows-update met fouten zijn, een systeemoptimalisatie of antivirusprogramma van derden, beschadiging van systeembestanden en meer Windows 10 zoeken werkt niet. Wat de reden ook is, als u problemen ondervindt bij het gebruik van Windows Search, of windows search geeft geen resultaten weer hier enkele effectieve methoden die u zullen helpen dit probleem op te lossen.

Zoekproblemen in Windows 10 oplossen

Als dit de eerste keer is dat u dit probleem ondervindt, raden we u aan uw pc opnieuw op te starten. Een eenvoudige herstart van het systeem wist geheugen- en schijfcachestoringen die de systeemprestaties nadelig beïnvloeden.

Start de zoekservice opnieuw

Zoekresultaten zijn afhankelijk van Windows Search-service. Als de service om een ​​onverwachte reden is gestopt of niet is gestart, kan Search op Windows 10 weigeren te werken.

Druk op Windows-toets + R, typ services.msc en klik op ok, hierdoor wordt de Windows Services-console geopend, Scroll naar beneden en zoek de Windows-zoekservice, klik er met de rechtermuisknop op selecteer opnieuw opstarten, Als de service niet is gestart, klik met de rechtermuisknop op Windows Search, selecteer eigenschappen, Wijzig hier het opstarttype automatisch en start de service naast servicestatus.Klik op toepassen en ok, laat of de Windows-zoekfunctie werkt zoals verwacht of niet.

Voer de probleemoplosser uit

Het uitvoeren van de ingebouwde probleemoplosser voor zoeken en indexeren is een andere effectieve en gemakkelijkste manier om zoekproblemen met Windows 10 op te lossen. Voer de probleemoplosser uit volgens de onderstaande stappen die automatisch problemen detecteren en oplossen die de Windows-zoekfunctie belemmeren.

Open Windows-instellingen met Windows-toets + I op uw toetsenbord, selecteer Update en beveiliging in het menu Instellingen. Selecteer Problemen oplossen in het menu aan de linkerkant. Blader door de lijst met opties en selecteer Zoeken en indexeren Klik op de knop Probleemoplosser uitvoeren om start het diagnoseproces. Volg de instructies op het scherm om de probleemoplosser te vertellen wat hij moet weten voordat hij Volgende selecteert en de diagnose laat werken. Zodra het diagnoseproces is voltooid, sluit u alles en start u uw pc opnieuw op en controleert u of het probleem is opgelost.

De zoekindex opnieuw opbouwen

Als de bovenstaande oplossingen het probleem niet hebben opgelost, probeer dan de indexdatabase opnieuw op te bouwen om zoekproblemen op Windows 10 op te lossen.

Druk op Windows-toets + R, typ configuratiescherm en klik op ok. Zodra het configuratiescherm wordt geopend, wijzigt u de weergave per optie in de rechterbovenhoek, selecteert u Groot pictogram in het vervolgkeuzemenu. En selecteert u Indexeringsopties in de pictogrammen van het hoofdmenu .Hier wordt een nieuw venster geopend. Klik op de knop “Geavanceerd” (Geef de beheerder toestemming om door te gaan als daarom wordt gevraagd.) In het nieuwe dialoogvenster ziet u een knop “Opnieuw opbouwen” onder Probleemoplossing, klik erop. een korte tijd om te voltooien, afhankelijk van de grootte van uw schijf en hoe vol deze is.

Bing verwijderen uit Windows 10 Zoeken

Weinig gebruikers ontdekten dat het uitschakelen van Microsoft Bing-integratie in Windows Search de service herstelt. Om dit te doen, moet je met het Windows-register spelen. Laten we de onderstaande stappen volgen.

Druk op Windows-toets + R, typ regedit en klik op ok. Dit opent de Windows-registereditor, maak eerst een back-up van de registerdatabase en navigeer vervolgens naar de volgende sleutel HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SearchHere Klik met de rechtermuisknop op de zoekoptie Kies Nieuw > DWORD (32-bit) Waarde en noem deze BingSearchEnabledDubbelklik op de nieuwe BingSearchEnabled (die u nieuw hebt gemaakt) en verander de waarde 0 Zoek hier ook naar DWORD “CortanaConsent” en wijzig ook de waarde 0. Als u klaar bent, sluit u alles en start u uw pc opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.

Controleer op beschadigde systeembestanden

Nogmaals, als Windows-systeembestanden beschadigd raken, kan uw pc zich gaan misdragen, zoals trage prestaties, Windows 10 loopt vast of het zoeken in het startmenu werkt niet meer. Voer het ingebouwde hulpprogramma voor het controleren van systeembestanden uit om ontbrekende beschadigde systemen te herstellen met de juiste.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht sfc /scannow en druk op de enter-toets. Laat het scanproces 100% voltooien zodra u klaar bent, start uw pc opnieuw op.

Weinig toepassingen stelden voor om het SFC-hulpprogramma in Windows 10 Veilige modus te gebruiken en loste het probleem voor hen op,

Ook meldden weinig gebruikers dat het activeren van het Ctfmon.exe-proces het probleem oplost. Druk hiervoor op de Windows-toets + R, typ C:\Windows\System32\ctfmon.exe en klik op ok. controleer of dit helpt.

Als het toepassen van de bovenstaande oplossingen het probleem niet oplost, is het tijd om de systeemherstelfunctie te gebruiken die uw vensters terugzet naar de vorige werkende staat waarin vensters soepel werken. Merk op dat het alleen van toepassing is als u eerder de systeemherstelfunctie hebt ingeschakeld.

Hebben deze oplossingen geholpen om Windows-zoekproblemen op Windows 10 op te lossen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like