Windows 10-scanner werkt niet “Kan niet communiceren met de scanner”

Kort na de recente upgrade van Windows 10 versie 20H2 meldt een aantal gebruikers dat ze geen verbinding kunnen maken met de printer en scanners. Als dezelfde printer en scanner werkt naar behoren op pc/laptop geïnstalleerd Windows 10 mei 2020 update, maar na installatie van Windows 10 20H2 update het systeem Kan niet communiceren met de scanner. Bij een ander scanproces loopt de scanner vast (reageert niet).

Er zijn verschillende redenen waarom de scanner niet meer werkt, maar een incompatibele printer/scannerdriver is de meest voorkomende reden voor dit probleem. vooral als het probleem is begonnen nadat de Windows 10 is geüpgraded, kan het stuurprogramma zijn beschadigd of niet compatibel zijn met de huidige Windows 10-versie. Opnieuw printer & scanner USB niet correct aangesloten, scannergerelateerde service werkt niet, beschadigde systeembestanden zijn ook het resultaat “Kan niet communiceren met de scanner

Wat de reden ook is, hier zijn enkele oplossingen die u kunt toepassen op Fix Scanner werkt nietKan niet communiceren met de scanner” van toepassing op Windows 10, 8.1 en 7 pc.

Fix Kan niet communiceren met de scanner

Controleer eerst of de USB-kabel tussen het printer- en scannerapparaat en uw pc correct is aangesloten. Probeer ook verbinding te maken met een andere USB-poort op uw systeem en controleer of de scanner is aangesloten of niet.

Start uw pc en printer- en scannerapparaat opnieuw op, schakel ook tijdelijk de beveiligingssoftware (antivirus) uit indien geïnstalleerd en controleer of de scanner werkt.

Stuurprogramma bijwerken voor de scanner

Zoals besproken is het printer- en scannerstuurprogramma de meest voorkomende reden achter dit probleem “Kan niet communiceren met de scanner“. We raden daarom aan om eerst de driver voor de scanner of Printer & scanner te updaten/herinstalleren.

Ga gewoon naar de website van de fabrikant van het printer- en scannerapparaat, download en bewaar de nieuwste beschikbare stuurprogrammaversie voor uw printer en scanner.

Open nu het Configuratiescherm, Programma’s en functies (druk op Windows + R, typ appwiz.cpl en oké). Verwijder hier het huidige geïnstalleerde printer- en scannerstuurprogramma en start Windows opnieuw. Installeer bij de volgende keer inloggen het nieuwste stuurprogramma (eerder gedownload van de website van de fabrikant) voor uw printer en scanner en controleer of de printer en scanner goed werken. Er is geen fout meer tijdens het uitvoeren van de scantaak.

Controleer de Windows Image Acquisition-service

Druk op Windows + R, typ services.msc en ok om Windows-services te openen. Zoek hier naar de Windows Image Acquisition-service, dubbelklik erop om de eigenschappen ervan te krijgen. Stel op het tabblad Algemeen het opstarttype in op Automatisch en start de service. Klik op Toepassen en OK om het uit te voeren.

Ga dan naar Inloggen tabblad, selecteer het lokale systeemaccount en zorg ervoor dat: Service toestaan ​​om te communiceren met desktop is nagekeken.

Volgende In de Herstel tabblad, kies voor Start de service opnieuw optie van de Eerste mislukking vervolgkeuzelijsten. Dat is alles, klik op toepassen en ok om wijzigingen op te slaan en uw systeem opnieuw op te starten. Controleer bij de volgende aanmelding of de scanner correct werkt.

Beschadigde systeembestanden herstellen

Voer ook het hulpprogramma Systeembestandscontrole uit om te controleren of het defect is of: beschadigde systeembestanden het probleem niet veroorzaken.

Type cmd in het startmenu zoeken, Klik in de zoekresultaten met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt en selecteer uitvoeren als beheerder. Typ vervolgens command sfc /scannow en druk op de enter-toets om het scanproces te starten.

Hiermee wordt het scanproces gestart voor beschadigde, ontbrekende systeembestanden, indien gevonden, zal het SFC-hulpprogramma ze herstellen vanuit een speciale map op ” %WinDir%\System32\dllcache

Wacht tot het scanproces 100% is voltooid, start daarna Windows opnieuw en controleer of de volgende inlogscanner correct werkt.

Opmerking: als de Sfc-scanresultaten zijn gevonden, heeft Windows Resource Protection corrupte bestanden gevonden, maar deze niet kunnen repareren. Ren dan DISM-opdracht om het systeemimage te herstellen en SFC zijn werk te laten doen.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van “Scanner werkt niet, kan niet communiceren met de scanner” op Windows 10, 8.1 en 7 computers? Laat ons weten welke optie voor u heeft gewerkt.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like