Windows 10-printer blijft offline gaan? Laten we het online maken

Als u hebt geprobeerd een document af te drukken in Windows 10 maar het niet afdrukt en de printerstatus offline wordt weergegeven, bestaat de kans dat de printer zelf niet werkt. En de printer aanzetten en een paar seconden wachten tot de status verandert van offline naar online. Maar als nog steeds printer zegt offline er is een kans dat het te wijten is aan een papierstoring of dat het papier op is. Als het is netwerkprinter blijft offline gaan er zijn kleine problemen met de netwerkverbinding.

Nogmaals, als de verbinding tussen de computer en de printer traag is of niet reageert, veroorzaken meerdere onvoltooide afdruktaken in de wachtrij of de printer een interne fout met het printerstuurprogramma of de afdrukspoolerservice die niet actief is, ook dit probleem. Wat de reden ook is, blijf dit bericht lezen om de status van de printer te wijzigen van “offline” naar “online” en fix printerproblemen in windows 10.

Wat te doen als uw printer offline is?

Als dit de eerste keer is dat u dit probleem ervaart, controleer dan of de printer is ingeschakeld. Als dit al het geval is, probeer dan uw printer en computer uit te schakelen.

Als u een lokale printer hebt aangesloten via een USB-kabel, zorg er dan voor dat de kabel naar uw printer en de CPU-USB-poort goed is aangesloten. Welnu, als de aangesloten kabel los, te oud of kapot is, moet u deze indien nodig mogelijk vervangen.

Nogmaals, als u een gedeelde netwerkprinter hebt, controleer dan uw pc-netwerkverbinding en controleer ook de pc die wordt ingeschakeld waar de printer fysiek is geïnstalleerd. Voor netwerken controleren printers of de LAN-kabel correct is aangesloten op de Ethernet-poort.

Maak printer online in Windows 10

Soms, ook al is de printer online en verbonden, zijn de instellingen onjuist geconfigureerd, waardoor de printer offline staat.

Open het configuratiescherm, klik op hardware en geluid en vervolgens op Apparaten en printers, hier Controleer of de juiste printer is ingesteld op Standaard, klik nu met de rechtermuisknop op uw standaardprinter en selecteer de afdrukwachtrij. Als er onvoltooide taken daar wachten, verwijder ze dan uit de lijst. Klik nu op Printer in de menubalk en zorg ervoor dat u het vinkje uitschakelt Afdrukken onderbreken en Printer offline gebruiken.

Start de Print Spooler-service opnieuw

de print spooler-service verwerkt de afdruktaken op een Windows-computer. Als de service vastloopt of niet start, kunt u afdrukproblemen ondervinden.

Druk op Windows-toets + R en typ services.msc. Druk op Enter of klik op OKHiermee wordt de Windows Services-console geopend, zoek Afdrukspooler service, klik er met de rechtermuisknop op en kies Herstarten uit het menu. Als de print spooler-service niet is gestart, klik dan met de rechtermuisknop en selecteer eigenschappen, wijzig hier het opstarttype automatisch en start de service naast de servicestatus. Klik op toepassen en ok om wijzigingen op te slaan, start uw pc opnieuw op en controleer of het probleem is opgelost.

Voer de probleemoplosser uit

Als de printer is uitgegrijsd, de optie om printer online te maken is grijs of de printer komt kort online en gaat dan weer offline, er is een kans dat er een probleem is met het Windows-afdruksubsysteem en het kan helpen om de ingebouwde probleemoplosser uit te voeren.

Open instellingen met behulp van de sneltoets Windows + I, ga naar update en beveiliging en klik vervolgens op problemen oplossen aan de linkerkant, selecteer nu aan de rechterkant de printer en klik op de optie probleemoplosser uitvoeren, en volg de instructies op het scherm om het diagnoseproces te starten. printerstuurprogramma’s of compatibiliteitsprobleem, print spooler-service actief, vastgelopen afdruktaak wissen en meer. Nadat het probleemoplossingsproces is voltooid, start u uw pc opnieuw op en controleert u of de printer online wordt weergegeven.

Installeer uw printerstuurprogramma’s opnieuw

Als u de printer nog niet aan het werk kunt krijgen, bestaat de kans dat het printerstuurprogramma het probleem veroorzaakt. En in dergelijke situaties is het misschien de beste optie om de printer te verwijderen en opnieuw te installeren. Volgens enkele Windows 10-gebruikers is het bericht opgelost na het opnieuw installeren van printerstuurprogramma’s.

Ga naar Apparaten en printers sectie in .Zoek uw printer, klik er met de rechtermuisknop op en kies Apparaat verwijderenAls het bevestigingsvenster verschijnt, klikt u op Ja.

Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op om de printerstuurprogramma’s volledig van uw pc te verwijderen. Download vervolgens de nieuwste driver ervoor van uw printerfabrikant en installeer deze. Nadat u dat hebt gedaan, moet het probleem worden opgelost.

Diagnostisch hulpprogramma van de printerfabrikant gebruiken

Als uw printer nog steeds offline wordt weergegeven, voert u het printerdiagnoseprogramma uit dat door de fabrikanten zelf wordt aangeboden en waarmee het veelvoorkomende probleem met hun printer wordt opgelost. Enkele van de meest populaire zijn HP Print and Scan Doctor. Ga voor Canon naar hun ondersteuningssite, voer uw modelnummer in en klik vervolgens op het tabblad Software. U kunt hun My Printer-software downloaden om uw printer te beheren en te onderhouden. Hetzelfde geldt ook voor andere printerfabrikanten.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like