Windows 10 opent geen JPG-bestanden? Pas deze snelle oplossingen toe

Set photos app as default

Heb je geprobeerd een JPG-bestand te openen op je Windows 10-computer maar is er plotseling geen succes, pop-up foutmelding ‘De app startte niet.” U bent niet de enige, verschillende Windows 10-gebruikers kunnen jpg-bestanden niet openen vanwege systeemproblemen of beschadigde bestanden. Als u met dit probleem wordt geconfronteerd, “Windows 10 kan het JPEG-bestand niet openen,” of de Foto’s-app geeft een fout of de foto-app crasht tijdens het proberen om jpg-afbeeldingen hier te openen, de beste eenvoudige en praktische oplossingen die u moet toepassen.

Kan jpg-bestanden niet openen in Windows 10

Als dit de allereerste keer is dat Windows 10 geen JPG-bestanden opent, start u uw computer opnieuw op en probeert u de afbeelding opnieuw te openen. Hiermee wordt het probleem opgelost als een tijdelijke storing het probleem veroorzaakt.

Nog een snelste ding om te proberen wanneer Windows 10 opent geen JPG-bestanden installeert alle openstaande en nieuwste Windows-updates.

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu van Windows 10, selecteer instellingen, klik op Bijwerken en beveiliging en controleer vervolgens op updates om het downloaden van Windows-updatebestanden van de Microsoft-server toe te staan. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op om Windows-updates toe te passen.

Opnieuw kan een verkeerde bestandsextensie ervoor zorgen dat JPG-bestanden niet kunnen worden geopend in Windows 10. Probeer het bestand te hernoemen en als extensie te gebruiken. Het kan de JPG-afbeelding openen op Windows 10.

Stel de foto-app in als standaard

Druk op Windows-toets + I om instellingen te openen, klik op apps en vervolgens op standaard apps. Hier ziet u welke apps zijn ingesteld om uw bestanden standaard te openen. Scroll naar beneden en zoek foto’s, klik erop en kies de foto’s in het menu app.

Foto’s-app resetten

Probeer de Foto’s-app terug te zetten naar de standaardinstellingen als deze niet goed werkt.

Open het menu Start en klik op het pictogram Instellingen, klik op Apps en vervolgens op Apps en functies in het linkerdeelvenster. Scroll naar beneden en ontdek Microsoft Photos, klik erop en selecteer de geavanceerde opties.

In het volgende scherm wordt de optie weergegeven om de app opnieuw in te stellen, klik op reset en klik nogmaals op reset wanneer u om bevestiging wordt gevraagd om het proces te starten.

Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en probeert u een jpg-afbeelding op uw computer te openen.

Installeer de Foto’s-app opnieuw

Nog steeds hulp nodig? Probeer de foto-app opnieuw te installeren die waarschijnlijk problemen oplost als bugs voorkomen dat jpg-bestanden worden geopend in Windows 10.

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu van Windows 10 en selecteer Windows PowerShell (admin). Voer nu de opdracht uit: get-appxpackage *Microsoft.Windows.Photos* | appxpakket verwijderen.Hiermee wordt de Microsoft Photos-app van uw computer verwijderd zodra u klaar bent, start uw pc opnieuw op. Open nu de Microsoft Store, zoek naar Microsoft Photos en download en installeer deze opnieuw.

Voer DISM- en SFC-hulpprogrammaopdrachten uit

Voer daarnaast de opdracht DISM restore health uit met het SFC-hulpprogramma dat helpt bij het herstellen van de systeemimage en het herstellen van beschadigde systeembestanden met de juiste.

Zoek in het startmenu naar cmd, klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt, selecteer Uitvoeren als beheerder, Typ opdracht Dism /Online /Opschonen-Image /restorehealth en druk op de enter-toets om te scannen en eventuele oorzaken van het probleem met Windows 10 te corrigeren. Het probleem met JPG-bestanden wordt niet geopend. Het zal enige tijd duren, laat het scanproces voltooien 100%Volgende type opdracht sfc /scannow en druk op enter. Dit scant op beschadigde, ontbrekende systeembestanden, indien gevonden, het SFC-hulpprogramma herstelt ze automatisch met de juiste. Nadat het scanproces 100% is voltooid, sluit u de opdrachtprompt en start u de computer opnieuw op.

Als de bovenstaande oplossingen het probleem niet hebben opgelost, nog steeds windows 10 kan geen foto’s openen gebruik vervolgens een andere toepassing van derden, zoals Paint 3D, IrfanView, Snip & Sketch, Cool File Viewer, Photoshop, Inkscape, enz.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like