Windows 10 november 2021 Update vastgelopen bij downloaden? Hier hoe te repareren

Functie-update naar Windows 10 versie 21H2 download zit vast op een bepaald percentage, zoals 0% of 33%. Het kan te wijten zijn aan een trage internetverbinding of een eenvoudig overbelast fysiek geheugen. soms is het vanwege een softwareconflict of een reeds bestaand probleem dat niet zichtbaar was totdat de Windows Updates werden gestart. Of kan de update-database beschadigd raken, wat de oorzaak kan zijn: Windows Update loopt vast. Hier zijn enkele oplossingen die u kunt toepassen om te verhelpen wanneer Windows 10 versie 21H2 vastloopt bij het downloaden.

Functie-update voor Windows 10 21H2 loopt vast bij downloaden

Als de Windows 10-functie-update Proces vastloopt tijdens het downloaden of installeren van updates. Zorg er dan eerst voor dat u voldoende schijfruimte heeft om de updates te downloaden.

Start uw computer opnieuw op en controleer opnieuw op Windows-updates. Dit lost het probleem op als een tijdelijke storing verhindert dat Windows-updates worden gedownload of toegepast.

Zorg voor een stabiele internetverbinding om de updatebestanden van Microsoft Server te downloaden.

Schakel beveiligingssoftware van derden tijdelijk uit of verwijder deze, en vooral de VPN loskoppelen (indien geconfigureerd op uw apparaat)

Voer een schone start uit en controleer op updates. Dit kan het probleem oplossen als een toepassing van derden ervoor zorgt dat de Windows-update vastloopt.

Zorg er daarnaast voor dat u externe apparaten loskoppelt, zoals een USB-stick, printer, scanner of externe HDD (indien aangesloten op uw computer)

Controleer of de Windows-updateservice actief is

Controleer ook of de Windows-updateservice en de bijbehorende services actief zijn.

Open Windows-services met services.msc Scroll naar beneden en zoek, Windows Update-service, Controleer en start deze services (indien niet actief).

Correcte tijd- en regio-instellingen

Ook veroorzaken onjuiste regionale instellingen een Windows-updatefout. Zorg ervoor dat uw regionale en taalinstellingen correct zijn.

U kunt ze controleren en corrigeren via Instellingen -> Tijd en taal -> Selecteer Regio en taal uit de opties aan de linkerkant. Hier Verifieer uw Land/regio is correct uit de vervolgkeuzelijst.

Voer de probleemoplosser voor Windows Update uit

Microsoft heeft officiële update-tool voor probleemoplossing uitgebracht, die helpt bij het controleren en oplossen van Windows-update Gerelateerde problemen zelf. U kunt ook de probleemoplosser build Windows Update uitvoeren door de onderstaande stappen te volgen om problemen te helpen, op te sporen en op te lossen om het downloaden en installeren van Windows Update te voorkomen.

Druk op Windows-toets + I om de app Instellingen te openen, ga naar Update en beveiliging en los vervolgens problemen op, selecteer vervolgens Windows-update en voer de probleemoplosser uit en volg de instructies op het scherm. De probleemoplosser wordt uitgevoerd en probeert vast te stellen of er problemen zijn die uw computer verhinderen van het downloaden en installeren van Windows Updates of functie-update Windows 10 versie 21H2. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en controleert u opnieuw op updates, ik hoop dat deze keer de Windows 10-functie-update met succes wordt gedownload en geïnstalleerd.

Windows update-componenten resetten

Als het uitvoeren van de probleemoplosser voor Windows Update het probleem niet heeft opgelost. Probeer gewoon de Windows Update-componenten opnieuw in te stellen die de meeste download- en installatieproblemen van Windows Update oplossen.

Druk op Windows-toets + R, typ services.msc en klik op ok om de vensterserviceconsole te openen. Scroll hier naar beneden en stop met het volgen van services (windows-update, BIT’s). Open nu de bestandsverkenner met de Windows-toets + E en navigeer naar C:\Windows\SoftwareDistribution.Hier Verwijder alle bestanden in de map, Of u kunt de map hernoemen als softwaredistributie.bak (Windows maakt automatisch een nieuwe softwaredistributiemap om Windows-updatebestanden op te slaan)

Open opnieuw Windows-services (services.msc) en start de services opnieuw (windows-update, BITS) die u eerder hebt gestopt. Dat is alles Sluit nu alles en controleer op updates via Instellingen -> update en beveiliging -> Windows-update -> controleer op update. Ik weet zeker dat je deze keer slaagt, zonder enig probleem of een update die vastzit.

Voer het DISM- en SFC-hulpprogramma uit

Opnieuw zorgen soms beschadigde systeembestanden ervoor dat Windows 10-updates vastlopen bij het downloaden. Voer de … uit systeembestandscontrole die de ontbrekende beschadigde systeembestanden scant en herstelt. Indien gevonden, zal het hulpprogramma ze herstellen vanuit een speciale map op %WinDir%\System32\dllcache. Wacht tot het scanproces 100% is voltooid, start daarna de vensters opnieuw op en controleer op updates. Als de scanresultaten van het SFC-hulpprogramma beschadigde bestanden hebben gevonden maar niet kunnen worden hersteld, Voer de DISM-tool uit Waardoor SFC Utility zijn werk kan doen.

Als alle bovenstaande methoden het probleem niet konden oplossen en Windows 10 Update 21H2 niet kon worden geïnstalleerd, bleef de download-update hangen, gebruik dan de officiële tool voor het maken van media of de Upgrade-assistent om soepel te upgraden naar Windows 10 november 2021-update versie 21H2. Of u kunt Windows 10 ISO-bestand downloaden om handmatig te upgraden of een schone installatie van Windows 10 uit te voeren.

0 Shares:
You May Also Like