Windows 10 november 2021 update v21H2 hier uitgebracht hoe je het nu kunt krijgen

Microsoft’s nieuwste functie-update, Windows 10 versie 21H2 beschikbaar voor apparaten met Windows 10 2004 of later als optionele update in Windows Update. Het is een kleine functie-update, geleverd door middel van een activeringspakket zoals we zagen met de Update van oktober 2020 en richt zich voornamelijk op prestatie- en beveiligingsverbeteringen om de algehele ervaring van het besturingssysteem te verbeteren. Als u Windows 7 of 8.1 gebruikt, kunt u Windows 10 nog steeds gratis downloaden om de nieuwste updates te krijgen.

Windows 10 21H2-functies

Over functies gesproken, de nieuwste windows 10 november 2021-update bevat ondersteuning voor het WPA3 H2E-protocol (Hash-to-Element), dat een betere bescherming biedt tegen side-channel-aanvallen.

Verbetert Windows Hello for Business door implementatiemodellen zonder wachtwoord te ondersteunen voor eenvoudige implementatie van nieuwe, vooraf gedefinieerde beveiligingsbeleidsregels voor machines.

De nieuwste update van Windows 10 versie 21H2 voegt verbeteringen toe in virtuele desktop, aanraaktoetsenbord, Windows File Explorer, Start-menu en in-box-apps in deze uitrol.

Bovendien zal Microsoft een nieuw pictogram op de taakbalk opnemen waarmee u nieuwskoppen kunt bekijken, inclusief de weersvoorspelling en andere informatie.

Windows 10 21H2-update downloaden

Microsoft zegt dat de functie-update van Windows 10 21H2 wordt uitgerold en geleverd als een activeringspakket dat slapende functies mogelijk maakt die al zijn geïnstalleerd op Windows 10 2004 en later. Als je een compatibel apparaat hebt, zijn er drie manieren om de update van november 2021 nu te downloaden en te installeren: Windows Update, Media Creation Tool en Update Assistant.

Voordat u verder gaat:

Zorg voor een stabiel werkende internetverbinding om Windows 10 versie 21H2-bestanden van de Microsoft-server te downloaden.

Schakel antivirus van derden tijdelijk uit of verwijder deze van uw computer en verbreek de verbinding met VPN als dit op uw computer is geconfigureerd.

Koppel externe apparaten los, zoals een USB-flashstation, printerscanner of externe harde schijf die op uw computer is aangesloten.

Download Windows 10 21H2 via Windows Update

Als je een apparaat hebt waarop Windows 10 versie 2004 of later al draait, kun je versie 21H2 downloaden door naar Instellingen > Update en beveiliging > Windows Update te gaan en op Controleren op updates te klikken. Indien beschikbaar, ziet u Functie-update naar Windows 10, versie 21H2. Klik op Downloaden en installeren.

Voor apparaten die al versie 2004 of 20H2 draaien, wordt Windows 10 versie 20H1 geleverd als een kleine update, een activeringspakket genaamd. Het duurt slechts twee of drie minuten om te installeren, net lang genoeg om het belangrijkste buildnummer te verhogen van 19042 (versie 20H2) of 19043 (versie 21H1) naar 19044.

Voor apparaten met Windows 10 versie 1909 of eerder kunt u een veel langere installatietijd verwachten die wordt geleverd met een volledige functie-update.

Opmerking: Windows 10 versie 20H2 is beschikbaar als een optionele update en u bent vrij om die update te installeren wanneer deze in Windows Update verschijnt, of u kunt deze negeren en verder gaan met uw bedrijf.

Download Windows 10 21H2 met behulp van de tool voor het maken van media

Microsoft biedt een officiële Windows 10 21H2-tool voor het maken van media om de nieuwste Windows 10 ISO te downloaden of de nieuwste versie gratis te upgraden. U kunt de Media Creation Tool gebruiken om de nieuwste update van Windows 10 mei 2021 te krijgen door de onderstaande stappen te volgen.

Ga eerst naar de officiële Windows 10-downloadpagina met uw webbrowser. Maak hier onder Windows 10-installatiemedia aan en klik op Nu downloaden. Hiermee wordt de MediaCreationTool21H2.exe op uw apparaat gedownload.

Zoek de downloadmap en dubbelklik op MediaCreationTool21H2.exe (Klik op ja als UAC om toestemming vraagt) De Media Creation Tool zal een paar dingen voorbereiden voordat het verder kan gaan. U wordt begroet met een licentieovereenkomst waarmee u akkoord moet gaan voordat u verder gaat.

Wees geduldig terwijl de tool “dingen klaarmaakt”. Vervolgens wordt een prompt weergegeven met de vraag of u de computer wilt upgraden of ‘Maak installatiemedia (USB-flashstation, dvd of ISO-bestand) voor een andere pc.

Als u Windows 10 ISO wilt downloaden of een andere pc wilt upgraden, moet u “Installatiemedia maken” selecteren en de aanwijzingen volgen. Of selecteer”Upgrade deze pc nu” om de pc waarop u het programma heeft uitgevoerd te upgraden.

Volg de stappen hier om Windows 10 te downloaden of Installatiemedia te maken.

Voor deze handleiding zullen we echter “Deze pc nu upgraden” selecteren en op de knop Volgende klikken.

De Media Creation Tool begint de Windows 10 21H2-update (build 19044) te downloaden en te installeren.

Opmerking: de download- en installatietijd is afhankelijk van uw internetsnelheid en de hardwareconfiguratie van uw apparaat.

Wacht tot het download- en installatieproces is voltooid. Als u klaar bent, krijgt u een scherm waarin u om informatie wordt gevraagd of om de computer opnieuw op te starten. Blijf gewoon de instructies op het scherm volgen en wanneer het klaar is, wordt de update van november 2021 op uw computer.

Download Windows 10 21H2 met behulp van de officiële Update-assistent

U kunt ook de officiële Windows 10-update-assistent gebruiken om handmatig bij te werken naar Windows 10 versie 20H2 build 19044.

Ga eerst naar de officiële downloadpagina van Microsoft Windows 10 hier, Klik vervolgens op de knop Nu bijwerken om de Windows 10 update-assistent te downloaden (Windows10Upgrade.exe)

Zoek de Windows10Upgrade.exe klik met de rechtermuisknop en selecteer uitvoeren als beheerder en selecteer nu bijwerken.

De update De assistent voert basiscontroles uit op de compatibiliteit van uw systeemhardware. Als uw apparaat voldoet aan alle vereisten voor het installeren van de Windows 10 21H1-update, ziet u een scherm zoals hieronder.

Als uw apparaat compatibel is, klikt u op de knop Volgende om het upgradeproces te starten en volgt u de instructies op het scherm. Als u de upgrade-assistent gebruikt op apparaten met 21H1 of 20H2, is het download- en installatieproces sneller. Voor oudere versie 1909 of 1903 is de upgrade-grootte groter, de download- en installatietijd is afhankelijk van de internetsnelheid en systeemconfiguratie.

Zodra het downloaden van de update is voltooid, volgt u de instructies om uw pc opnieuw op te starten en het installatieproces te voltooien.

Opmerking: de assistent start uw computer automatisch opnieuw op na 30 minuten aftellen. of U kunt op de knop “Nu opnieuw opstarten” rechtsonder klikken om het onmiddellijk te starten of op de link “Later opnieuw opstarten” linksonder om het uit te stellen.

Windows 10 doorloopt de laatste stappen om de installatie van de update te voltooien. De installatie van de Windows 10 21H1-update gaat door, uw pc kan een paar keer opnieuw opstarten. Het enige dat u nog hoeft te doen, is wachten tot het voorbij is.

Dat is alles, u heeft uw apparaat met succes geüpgraded naar windows 10 versie 21H2 ook bekend als de update van november 2021. U kunt hetzelfde controleren via Instellingen -> Systeem -> Over” en zoek naar het veld Versie aan de rechterkant.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like