Windows 10 mei 2020 update versie 2004 nieuwe functies en verbeteringen

Na meer dan een jaar testen in de kanalen van het Windows Insider-programma, heeft Microsoft vandaag 27 mei 2020 eindelijk Windows 10 mei 2020 Update versie 2004 build 19041 uitgebracht voor iedereen. De nieuwste functie-update voor Windows 10 brengt een heleboel nieuwe functies en prestatieverfijningen in het populaire besturingssysteem van Microsoft. Net als eerdere Windows 10-functie-updates, bevat de laatste update van mei 2004 ook een aantal nieuwe functies en verbeteringen, waaronder een efficiënter algoritme voor Windows Search, Windows Subsystem for Linux 2 (WSL 2), met een op maat gemaakte Linux-kernel, verbeterde Cortana-ervaring en nog meer kaomoji om te beginnen. Hier zijn alle nieuwe Functies van Windows 10 mei 2020 Update dat we weten.

Updatefuncties voor Windows 10 mei 2020

Microsoft heeft zo veel tijd gestoken in de voorbereiding van de Windows 10 mei 2020-update en heeft aanzienlijke wijzigingen aangebracht in het Windows-subsysteem voor Linux, Cortana, Windows Search, Your Phone en meer. Deze release biedt de mogelijkheid om Windows 10 vanuit de cloud te downloaden als u uw pc moet terugzetten op de fabrieksinstellingen. Er zijn ook kleine verbeteringen ontworpen om de levenskwaliteit van Windows 10-gebruikers te verbeteren. Hier de Windows 10’s mei 2020 Update-functies die we tot nu toe kennen.

Clouddownload voor herinstallaties

Telkens wanneer u probeert Windows 10 opnieuw te installeren of opnieuw in te stellen vanwege prestatie- en technische problemen, weet u dat het proces extra tijd en een onbeschadigde Windows-installatie vergde. Maar met de nieuwste Windows 10 mei 2020-update Het bedrijf heeft een nieuwe “Cloud Download” -optie toegevoegd die helpt om sneller terug te gaan naar Windows 10 en het resetproces zal niet mislukken, zelfs als de vorige installatie beschadigd is. Tijdens het proces installeert Microsoft de meest recente versie van Windows 10 met de nieuwste cumulatieve updatefixes.

Ga naar Instellingen > Update en beveiliging > HerstelKies om uw pc opnieuw in te stellen en alles te verwijderen, en vertel Windows vervolgens om “Cloud Download” te gebruiken. In plaats van Windows 10 opnieuw te installeren vanuit de bestanden op uw lokale systeem, downloadt Windows de nieuwste versie van Windows 10 en installeert deze op uw systeem.

Opmerking: tijdens de installatie verzamelt Windows de stuurprogramma’s van uw huidige Windows 10-installatie, zodat alles operationeel is nadat het proces is voltooid.

Windows-subsysteem voor Linux 2

de meest opvallende verandering in de nieuwste update van Windows 10 mei 2020 is het Windows-subsysteem voor Linux 2 van Microsoft dat een aangepaste door Microsoft ontwikkelde Linux-opensource-kernel bevat die kan worden geïntegreerd met Windows 10. Deze Linux-integratie in Windows 10 zal de prestaties van Microsoft’s Linux-subsysteem in Windows. Hiermee kunt u gevirtualiseerde Linux-pakketten naast uw Windows-applicaties uitvoeren met veel betere prestatiemogelijkheden in vergelijking met de oude Linux-subsysteemtools. Als je Linux gebruikt, kun je je Linux-bestanden ook in het Linux-rootbestandssysteem plaatsen en ze openen via Windows Verkenner. Microsoft belooft ook om deze kernel bij te werken via Windows Update, en het zal open source zijn, zodat ontwikkelaars hun eigen WSL-kernel kunnen maken en wijzigingen kunnen aanbrengen.

U kunt meer leren over WSL versie 2 op deze Microsoft-website.

Windows Search-verbeteringen

De update van Windows 10 mei 2019 loste het zoeken in het menu Start op door gebruik te maken van de oude Windows-zoekindexer. Insiders schakelden de zoekindexeerder echter uit vanwege overmatig schijf- en CPU-gebruik en algemene prestatieproblemen. Microsoft zei dat het nu piekgebruikstijden detecteert, zodat het beter kan optimaliseren wanneer de indexer wordt uitgevoerd. Het eindresultaat is dat het zoeken nu standaard sneller gaat.

Het bedrijf heeft ook snelzoekopties toegevoegd aan de onderkant van de hoofdzoekbalk om u informatie te geven over het weer, nieuws, vandaag in de geschiedenis of nieuwe films. Er is ook een Bing-zoekopdracht voor afbeeldingen waarmee u een screenshot kunt maken en informatie hierover kunt zoeken op Bing.

Bovenaan de zoekopdracht biedt de gebruikersinterface snelle toegang tot uw Microsoft Rewards-punten. U kunt in één oogopslag zien hoeveel punten u momenteel heeft, en als u erop klikt, gaat u naar de Rewards-website om eventuele punten in te wisselen.

Cortana is nu een app

De update van Windows 10 mei 2020 bevat een zelfstandige Cortana-app, die kan worden losgekoppeld van de taakbalk. Cortana opent een nieuwe interface in chatstijl waarmee je vragen kunt typen als je niet in de stemming bent om hardop te spreken. Die chatbox bewaart je eerdere gesprekken, zodat je ze snel opnieuw kunt bekijken. Met de snelle zoekopties in Cortana kunt u populaire vragen stellen zonder te typen. Vanuit de Cortana-chatbox kun je onder andere e-mails versturen en vergaderingen plannen.

Schijftype en GPU-temp in Taakbeheer

Taakbeheer van Windows 10 geeft nu uw schijftype weer, of het nu SSD of HDD is, waardoor het gemakkelijker wordt om de hardware in uw computer te zien. Deze details worden nu weergegeven op het tabblad Prestaties. Open Taakbeheer (Ctrl+Shift+Esc) en klik vervolgens op “Meer details”.

Op het prestatietabblad van Taakbeheer wordt ook uw GPU-temperatuur weergegeven. Ga gewoon naar de statuspagina van uw GPU onder het tabblad Prestaties. Dit werkt alleen met speciale grafische kaarten. Het werkt niet met geïntegreerde of onboard GPU’s.

Maak uw apparaat wachtwoordloos

Er is een nieuwe optie “Maak uw apparaat wachtwoordloos” op de pagina Instellingen > Accounts > Aanmelden. Het kan in feite wachtwoorden afschaffen en vereisen dat iedereen op uw pc zich aanmeldt met een pincode of een biometrische inlogmethode van Windows Hello, zoals ontgrendelen via gezichts- of vingerafdruk.

Schakel het herstarten van apps bij inloggen uit

Windows 10 heropent automatisch veel toepassingen, zoals Google Chrome, nadat u uw pc opnieuw hebt opgestart. Nu kunt u deze optie uitschakelen. Ga naar Instellingen > Accounts > Aanmeldingsopties. Schakel onder Apps opnieuw starten de optie “Mijn herstartbare apps automatisch opslaan wanneer ik uitlog en opnieuw opstarten” uit.

Verbeterd deelvenster Netwerkstatus

Nu wordt de huidige pagina Instellingen samengevouwen in de pagina Netwerkstatus om meer een gegevensdashboard te bieden. Bovendien kunt u nu rechtstreeks vanaf de pagina “Status” zien hoeveel gegevens door een netwerk worden gebruikt

Ondersteuning voor netwerkcamera’s

De laatste Windows 10 mei 2020-update ondersteunt nu IP-camera’s. En u kunt netwerkgebaseerde camera’s toevoegen door naar Instellingen > Apparaten > Bluetooth en andere apparaten > Bluetooth of andere apparaten toevoegen te gaan. Als er een ondersteunde camera op uw lokale netwerk is, zal Windows 10 deze vinden, of u kunt deze met één klik aan uw systeem toevoegen. Vervolgens kunt u de ingebouwde Camera-app gebruiken om toegang te krijgen tot de netwerkcamera.

Kleine update en wijzigingen

Met deze update kunnen Windows-gebruikers nu een Bluetooth-apparaat rechtstreeks vanuit de melding koppelen, wanneer het apparaat wordt gedetecteerd, zonder de app Instellingen te openen.

De pagina met taalinstellingen bevat nu koppelingen naar alle belangrijke taal- en regio-instellingen, inclusief de Windows-taal, app-taal, regionale indeling en meer.

De instellingen voor de cursorsnelheid zijn overgebracht van het oude Configuratiescherm naar de app Instellingen, waardoor de functieset van de twee verder is geconvergeerd.

Windows Sandbox ondersteunt nu microfoons, u kunt nu configuratiebestanden gebruiken met Windows Sandbox, zodat u bepaalde instellingen kunt wijzigen, zoals het in- of uitschakelen van de vGPU, het toestaan ​​van netwerktoegang en meer.

Voorheen met Windows 10 versie 1903 werd het emoji-paneel uitgebreid met kaomoji en symbolen en nu zijn er meer kaomoji aan de lijst toegevoegd, waardoor het nog makkelijker is om je vrienden te laten weten dat je raar bent.

Releasedatum Windows 10 mei 2020 Update

En tot slot Vandaag 27 mei 2020 is Microsoft begonnen met het uitrollen van Windows 10 mei 2020 Update versie 2004 build 19041 voor klanten en zal de komende dagen en weken beginnen met het uitrollen naar gebruikers.

Controleer de systeemvereisten voor de upgrade:

RAM: 2GB RAM voor 64-bits en 1GB RAM voor 32-bits computers.Opslag: 20GB vrije ruimte op 64-bits en 16GB vrije ruimte op 32-bits systemen.Schermresolutie: 800×600Graphics: Microsoft DirectX 9 of hoger met WDDM 1.0 Intel CPU: alle processors tot 10e generatie, Intel Xeon E-22xx, Atom, Celeron en Pentium. AMD CPU: alle processors tot en met de zevende generatie. Qualcomm CPU: Snapdragon 850 en 8cx.

Windows 10 versie 2004, update van mei 2020 uitgebracht Hier hoe u het nu meteen doet!

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like