Windows 10-laptop oververhit tijdens het spelen van een game? Hier hoe je het kunt afkoelen

Tegenwoordig zijn er een aantal geweldige gaming-laptops op de markt waarmee gamers hun favoriete videogames altijd en overal kunnen spelen. Bovendien kunnen gebruikers met laptops met het Windows 10-besturingssysteem de game nu in high definition spelen, samen met meerdere andere gamefuncties. Maar helaas hebben sommige gebruikers het probleem gemeld van Windows 10-laptops oververhit tijdens het spelen van het spel. Weinig andere ervaringen verminderden de prestaties omdat een oververhitte CPU de kloksnelheid verlaagt om aan de hittedruk te ontsnappen.

De oververhitting van laptops is een zeer ernstig probleem en je moet het niet terloops doen als het vaak voorkomt, vooral tijdens het spelen van lange gamesessies. Oververhittingsproblemen kunnen leiden tot meerdere andere problemen, zoals het crashen van de laptop, automatisch uitschakelen, verwarming tijdens het opladen, snel leeglopen van de batterij en nog veel meer.

Laptop oververhit tijdens het spelen van games

De belangrijkste reden voor het oververhitten van uw laptop is dat er niet genoeg warmte wordt afgevoerd door de koelventilatoren. Of uw laptop produceert overmatige hitte dan een normale laptop zou moeten produceren, omdat de laptop oud en stoffig is, niet overweg kan met nieuwere versies van software en apps, veel toepassingen tegelijk uitvoert, defecte software heeft geïnstalleerd en meer.

Nou, als je graag lange sessies videogames op je laptop speelt, maar er een hekel aan hebt als de laptop gemakkelijk oververhit raakt, dan kun je een paar verschillende trucs proberen om het verwarmingsprobleem van je laptop te verminderen.

Begin met de basiscontrole en zorg ervoor dat de ventilator van uw laptop goed werkt. Als dit niet het geval is, moet u het zo snel mogelijk laten repareren. Voer opnieuw een volledige systeemscan uit met de meest recente antivirussoftware om er zeker van te zijn dat uw systeem volledig vrij is van malware. Virussen, trojaanse paarden, spyware, adware en ongewenste werkbalken kunnen ervoor zorgen dat zelfs de snelste computer traag en oververhit raakt. Sluit alle toepassingen die veel bronnen vereisen, zoals webbrowsers, e-mailclients, kantoorsuites, enz. middelen om games soepel te spelen.Laat een draaiende laptop altijd op een vlakke, harde ondergrond staan ​​en gebruik uw laptop niet terwijl deze op een bed, kussen of ander los materiaal ligt.

Sluit uw laptop aan op de oplader

Een aantal Windows 10-gebruikers hebben gemeld dat hun laptops door lange gamesessies in verwarmingsovens zijn veranderd. Dit gebeurt meestal omdat de games intensief zijn en ze veel meer stroom verbruiken van hardwareapparaten, vooral als je laptop niet genoeg stroom heeft. Wanneer je laptop een bijna lege batterij heeft, zuigen games nog meer kracht uit de hardware.

Dit probleem heeft een simpele oplossing, je hoeft alleen maar je laptop aan te sluiten tijdens het gamen zodat je laptop geen last heeft van onvoldoende stroomvoorziening. Het is een tijdelijke oplossing die een deel van de belasting van het hardwaresysteem van uw laptop kan verminderen totdat u een permanente oplossing vindt om het oververhittingsprobleem op te lossen.

Koelkussen kopen

Als je laptop regelmatig oververhit raakt, dan is misschien een probleem onvoldoende koeling. Maar u kunt uw laptop eenvoudig afkoelen door een koelkussen uit de handel te halen. Ze hebben meestal ventilatoren die op de onderkant van je laptop blazen om de temperatuur binnen een veilig bereik te houden. Cooling pads zijn erg handig en bieden extra koeling aan je temperamentvolle laptop. Als u echter niet direct in koelpads kunt investeren, kunt u proberen uw laptop op een schoon en vlak oppervlak te gebruiken. Leg je laptop nooit op je bed, want de ventilator van je laptop kan vol stof raken en dat verhoogt de temperatuur van je laptop.

Verander de oplader van uw laptop

Soms is vastgesteld dat het probleem van oververhitting tijdens het spelen van games optreedt als gevolg van de oplader van de boosdoener. Veel gebruikers hebben gemeld dat hun oplader defect is en nadat ze de oplader van hun laptop hebben vervangen, presteert hun laptop prima. Wanneer u de oplader van uw laptop gaat vervangen, zorg er dan voor dat u de oplader van dezelfde fabrikant koopt, omdat de oplader van het verkeerde bedrijf problemen voor u kan vergroten. Het is misschien een beetje duur om een ​​merkoplader te krijgen, maar het is het waard.

Beperkt gebruik van FPS

Alle gamegebruikers willen een hoge FPS bereiken, omdat een hogere FPS een soepelere game-ervaring betekent. Maar soms kan het leiden tot oververhitting van uw systeem. Dus als uw laptop oververhit raakt tijdens het spelen van games, is het misschien tijd om uw prestatieniveau te verlagen, omdat dit een oververhittingsprobleem veroorzaakt. Als je bijvoorbeeld 100 frames per seconde krijgt, betekent dit dat je game te veel hardware gebruikt en dus de temperatuur van je laptop verhoogt.

U kunt proberen uw FPS-limiet te verlagen tot 60 of zelfs lager. Hierdoor wordt uw grafische kaart minder belast en wordt er minder warmte geproduceerd.

Voer de probleemoplosser voor stroom uit

Voer de ingebouwde probleemoplosser voor stroomvoorziening uit die automatisch controleert op problemen met de stroomvoorziening en deze probeert op te lossen. Dit is vooral handig als een onjuiste stroomconfiguratie het probleem veroorzaakt of als de batterij leegloopt.

    Open de instellingen-app met de sneltoets Windows + I, klik op Update en beveiliging en klik vervolgens op Problemen oplossen. Klik aan de rechterkant van het venster op Power weergegeven onder ‘Andere problemen zoeken en oplossen’. Klik nu op de knop Probleemoplosser uitvoeren .Wacht tot de scan is voltooid. Het lost alle problemen op die worden gedetecteerd.

Wijzig uw energie-instellingen

Uw huidige energie-instellingen kunnen de reden zijn waarom uw laptop oververhit raakt tijdens het spelen van een game. Je kunt proberen ze aan te passen en kijken of dat helpt.

    Open het Configuratiescherm, Zoek naar en selecteer energie-opties, Klik in het venster Energiebeheer dat wordt geopend op Planinstellingen wijzigen die worden weergegeven naast het energiebeheerschema van uw voorkeur. Klik nu op de optie Geavanceerde energie-instellingen wijzigen. Ga naar het gedeelte Energiebeheer van de processor en stel in een lagere waarde voor ‘Maximale processorstatus’ (u kunt deze bijvoorbeeld instellen op 95 als deze 100 is) en ‘Minimale processorstatus’ (sommige gebruikers suggereren dat het instellen van de waarde op 5 voor hen voldoende was). Klik op Toepassen > OK om de wijzigingen op te slaan.

Opmerking: Noteer de huidige waarden, zodat u ze indien nodig kunt terugzetten.

Werk uw apparaatstuurprogramma’s bij

Opnieuw spelen apparaatstuurprogramma’s een belangrijke rol bij de prestaties van het apparaat. Vooral als je zware grafische games draait, moet je ervoor zorgen dat je stuurprogramma’s (met name de stuurprogramma’s van de grafische kaart) compatibel en up-to-date zijn.

Gebruik de sneltoets Windows + x en selecteer Apparaatbeheer. Hiermee worden alle lijsten met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven. Kijk hier of er apparaten zijn met een gele driehoek met een uitroepteken in het midden. Het teken betekent dat er een probleem is met het stuurprogramma. Klik met de rechtermuisknop op elk stuurprogramma en selecteer ‘Stuurprogramma’s bijwerken…’ in het contextmenu en selecteer vervolgens de optie ‘Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma’s’.

Geïntegreerde grafische afbeeldingen gebruiken

Windows 10-laptops en andere gaming-apparaten hebben speciale en geïntegreerde grafische afbeeldingen. Dus als uw laptop oververhit raakt tijdens het spelen van games, is de kans groot dat speciale grafische afbeeldingen hier het probleem zijn. Dedicated graphics verbruiken meer stroom in vergelijking met geïntegreerde graphics, dus het creëert meer warmte. Dus als je hardcore intensieve games speelt, kan dit ertoe leiden dat je laptop oververhit raakt.

Om dit probleem op te lossen, moet u geïntegreerde grafische afbeeldingen gebruiken als tijdelijke oplossing. Dat komt omdat geïntegreerde graphics niet dezelfde hoeveelheid stroom verbruiken als dedicated graphics, zodat ze uiteindelijk minder warmte produceren. Maar we kunnen niet uitsluiten dat geïntegreerde graphics niet hetzelfde prestatieniveau bieden als de dedicated grafische processor. Dus om deze graphics te gebruiken, moet je een compromis sluiten met de graphics van je game.

Grafische kaart onder slot

Een aantal gebruikers overlockt hun grafische kaarten om betere prestaties te krijgen. Maar ze vergeten dat over het hoofd gezien de hardware extra belast, wat uiteindelijk resulteert in meer warmte. Als uw hardware overklokt is, kan dat de oorzaak zijn van oververhitting, dus zorg ervoor dat u alle overklokinstellingen uitschakelt en teruggaat naar de standaardwaarden. Als het probleem echter nog steeds optreedt nadat u de standaardinstellingen hebt gebruikt, moet u ook proberen uw hardware te onderklokken.

Als je het beu bent dat je Windows 10-laptop oververhit raakt tijdens het spelen van het spel, dan kun je de bovenstaande eenvoudige trucs proberen en de temperatuur van je laptop verlagen. Maar dit probleem is constant, dan vermijd je het niet en raadpleeg je onmiddellijk een hardware-expert voordat hitte je hele laptop beschadigt.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like