Windows 10-laptop blijft verbinding met wifi verbreken? (7 werkende oplossingen)

Doet Computer of Laptop verbreekt steeds de verbinding met wifi of de internet valt steeds weg na Windows-update? Een aantal Windows 10-gebruikers melden het probleem met hun wifi, dat de verbinding regelmatig verbreekt “laptop blijft loskoppelen van wifi en zal niet opnieuw verbinding maken”. Je hebt misschien een vraag in gedachten, waarom verbreekt mijn laptop steeds de verbinding met wifi? De meest voorkomende reden achter dit probleem zijn beschadigde of verouderde WIFI-stuurprogramma’s, onjuiste netwerkconfiguratie, onjuiste energie-instellingen met betrekking tot het netwerk waardoor het netwerkstuurprogramma wordt uitgeschakeld, en meer. Hier in dit bericht hebben we drie werkende oplossingen van toepassing om je wifi-verbinding weer stabiel te krijgen op Windows 10.

De wifi blijft Windows 10 . loskoppelen

Als u dit probleem voor het eerst op uw computer tegenkomt, start u uw pc en netwerkapparaten, waaronder uw router, switch of modem, opnieuw op. Dit helpt u uw netwerkinstellingen te resetten en uw netwerkproblemen op te lossen.

Schakel antivirus van derden tijdelijk uit of verwijder de installatie ervan en ontkoppel vooral VPN (indien geconfigureerd op uw computer).

Pro-tip: Slecht wifi-signaal, overbelast wifi-netwerk kan het probleem veroorzaken, we raden aan om dichter bij uw netwerkapparaat (router) te gaan voor een beter wifi-signaal.

Start uw computer en netwerkapparaten opnieuw op

Schakel de laptop/computer uit en haal de voedingskabel uit het stopcontact. Schakel ook de router uit en koppel de voedingskabel los. Laat alle apparaten ongeveer 1 minuut staan. Sluit de voedingskabels aan op de router en uw laptop/computer Zet uw router aan en laptop, en controleer of de draadloze verbinding nu stabiel is.

Hier wordt uitgelegd waarom het opnieuw opstarten van de router / netwerkapparaten het wifi-verbindingsprobleem op Windows 10 oplost.

Voer de probleemoplosser voor netwerken uit

Voer de ingebouwde probleemoplosser voor netwerken uit, die helpt bij het identificeren, diagnosticeren en oplossen van problemen die ervoor kunnen zorgen dat wifi blijft loskoppelen of internet het probleem blijft laten vallen.

Druk op Windows-toets + X en selecteer instellingen, klik op Netwerk en internet en vervolgens op netwerkprobleemoplosser om de netwerkdiagnose te starten. Volg de instructies op het scherm om het proces te voltooien zodra u klaar bent, start uw computer opnieuw op en controleer of de wifi-verbinding nu stabiel is.

Als de probleemoplosser uw verbindingsprobleem niet oplost, opent u bovendien de opdrachtprompt en voert u de onderstaande opdracht één voor één uit.

Voer de bovenstaande opdracht uit, reset de TCP/IP-stack, geef IP-adres vrij en vernieuw en spoel en reset de cache van de DNS-clientresolver. Controleer nu de wifi-status.

Energiebeheer configureren

Er zijn kansen, onjuiste energie-instellingen met betrekking tot het netwerk dat het draaien van de draadloze netwerkadapter om stroom te besparen, waardoor de laptop steeds de verbinding met wifi verbreekt of internet de verbinding verbreekt.

Druk op Windows-toets + R, typ devmgmt.msc en klik op ok, dit opent apparaatbeheer, zoek en vouw wifi-adapter uit, klik er met de rechtermuisknop op selecteer eigenschappen, ga naar het tabblad Energiebeheer. Schakel het vinkje uit Laat de computer dit apparaat uitschakelen om energie te besparen en klik op OK om de wijzigingen op te slaan.

Open bovendien het configuratiescherm, zoek naar en selecteer energie-opties, Klik op Plan-instellingen wijzigen naast uw geselecteerde plan Klik op Geavanceerde energie-instellingen wijzigen in Plan-instellingen bewerken. Zoek en vouw Instellingen voor draadloze adapter uit en vervolgens Energiebesparende modusKlik op de Op batterij en aangesloten in de vervolgkeuzelijst en selecteer Maximale prestaties op beide

Installeer het stuurprogramma voor uw wifi-adapter opnieuw

Een verouderd of beschadigd stuurprogramma voor de wifi-adapter kan er ook voor zorgen dat de laptop de verbinding met wifi blijft verbreken. Werk de Wi-Fi Adapter Driver bij of installeer deze opnieuw volgens de onderstaande stappen en controleer of de WiFi nu stabiel is.

Druk op Windows + X selecteer apparaatbeheer, zoek en vouw netwerkadapter uit en klik met de rechtermuisknop op netwerkkaart, selecteer apparaat verwijderen. Klik nogmaals op Verwijderen als u om bevestiging vraagt ​​en start uw pc opnieuw op.

Bij de volgende keer opstarten installeert uw pc het ingebouwde stuurprogramma voor de netwerkadapter of u kunt de klikactie van apparaatbeheer openen en vervolgens scannen op hardwarewijzigingen om het handmatig te installeren.

Bovendien kunt u het nieuwste stuurprogramma voor de wifi-adapter downloaden en installeren van de website van de fabrikant om het probleem op te lossen.

Overschakelen naar Google DNS

Sommige Windows-gebruikers raden aan om het DNS-adres te wijzigen, zodat ze wifi kunnen oplossen en het probleem blijft loskoppelen.

Druk op Windows + R, typ ncpa.cpl en klik op ok. Dit opent het venster met netwerkverbindingen. Klik met de rechtermuisknop op actieve netwerkadapter selecteer eigenschappen, selecteer Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) en klik op Eigenschappen. Kies het keuzerondje, Gebruik de volgende DNS-serveradressen, stel de Voorkeurs-DNS in server naar 8.8.8.8 en Alternatieve DNS-server naar 8.8.4.4.vink aan bij instellingen valideren bij afsluiten en klik vervolgens op ok toepassen ok.En controleer tot slot of je wifi nu stabiel is.

Stel uw netwerk in als privé in plaats van openbaar

Klik op het WiFi-pictogram in het systeemvak, klik op het netwerk waarmee u bent verbonden en klik vervolgens op de koppeling Eigenschappen. Of u kunt op de Windows-toets + R drukken, ms-settings:netwerk-wifi typen en op OK klikken om hetzelfde te openen window.Hier wijzigt u het netwerkprofiel van openbaar in privé

Reset de Wi-Fi AutoConfig-service

Druk op Windows-toets + R, typ services.msc en klik op ok, hierdoor wordt de Windows-serviceconsole geopendscroll naar beneden en zoek een service met de naam WLAN AutoConfig klik er met de rechtermuisknop op selecteer eigenschappen, zorg ervoor dat het opstarttype is ingesteld op automatisch, stop en start de service naast de servicestatus.

Reset je hele netwerk

Hier nog een effectieve oplossing, reset uw volledige netwerkconfiguratie-instellingen door de onderstaande stappen te volgen die elke netwerkadapter die op uw systeem is geïnstalleerd, verwijdert en opnieuw installeert en problemen met de Wi-Fi-verbinding in Windows 10 oplost.

Druk op Windows-toets + X selecteer Netwerkverbindingen, Scroll naar beneden en klik op de netwerkreset-link (zie afbeelding hieronder)

Klik ten slotte op de knop “Nu opnieuw instellen” om het netwerk opnieuw in te stellen en uw pc opnieuw op te starten.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het repareren van de computer of laptop die steeds de verbinding met wifi verbreekt in Windows 10? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like