Windows 10-laptop bevriest applicaties die niet reageren bij opstarten? Laten we het repareren

Soms merk je het misschien Windows 10 computer loopt vast, Reageert niet of loopt vast bij opstarten. Dit kan willekeurig gebeuren en kan een dramatische invloed hebben op de prestaties van uw pc. Een aantal gebruikers meldde dat sinds het installeren van de nieuwste Windows 10-updates de computer willekeurig vastloopt zonder enige waarschuwing, soms loopt het hele systeem vast of reageren bepaalde elementen, zoals de taakbalk, met de rechtermuisknop op het bureaublad niet.

Er zijn tal van potentiële problemen die ervoor kunnen zorgen dat Windows 10-computers vastlopen, het kan een Windows-updatefout of verouderde software zijn, incompatibiliteit van stuurprogramma’s, onvoldoende geheugen, virus- of malware-infectie, hardwareprobleem en meer. Als jouw windows 10 laptop loopt vast bij het openen van programma’s, het afspelen van video of het opnieuw opstarten, lossen Hier oplossingen niet alleen het probleem van het vastlopen van de laptop op, maar optimaliseren ze ook de prestaties van Windows 10.

Windows 10-computer blijft willekeurig vastlopen

Het allereerste dat u moet proberen, start Windows 10 opnieuw op, dat ververst en wist het geheugen, en lost het probleem op als een tijdelijke storing waardoor Windows 10 vastloopt.

Virus- of malware-infectie kan ook de belangrijkste oorzaak zijn voor het vastlopen van een computer. U moet regelmatig een antiviruscontrole uitvoeren.

USB-apparaten zoals externe harde schijven, printers, enz. kunnen er soms voor zorgen dat Windows 10 willekeurig vastloopt. Als er USB-apparaten op uw computer zijn aangesloten, moet u deze loskoppelen voordat u uw computer inschakelt.

Nogmaals, als Windows 10 willekeurig vastloopt of niet volledig reageert, raden we aan de computer in de veilige modus te starten voordat u de onderstaande oplossingen uitvoert.

Opstartprogramma’s uitschakelen

Het eerste dat we aanbevelen, is om de opstartprogramma’s of -services te controleren en uit te schakelen die onnodig worden geladen bij het opstarten en systeembronnen verbruiken.

Open Taakbeheer met behulp van de sneltoets, Ctrl + Shift + EscMove naar het tabblad Opstarten. Als u geen tabblad Opstarten ziet, klikt u op Meer details in de linkerbenedenhoek. Controleer nu bij het opstartvolume welke programma’s High veroorzaken door er met de rechtermuisknop op te klikken en Uitschakelen te selecteren. Doe hetzelfde voor andere programma’s.

Druk nu op Windows-toets + R, typ msconfig en klik op ok, ga naar het tabblad services en vink aan Verberg alle Microsoft ServicesNow onder services deselecteer de services die u niet wilt uitvoeren bij het opstarten. Bijvoorbeeld Adobe Acrobat-update, Google-updateservice enz. Nadat u ze hebt uitgeschakeld, klikt u eenvoudig op toepassen en op ok om de gemaakte wijzigingen op te slaan. Het zal vragen om opnieuw op te starten, doe het.

Achtergrond-apps uitschakelen

Schakel apps uit die op de achtergrond draaien en onnodige systeembronnen gebruiken.

Druk op Windows-toets + I om instellingen te openen, Klik op Privacy- en Achtergrond-apps, Zet de tuimelschakelaars uit naast de apps die u niet altijd wilt hebben. U kunt deze programma’s natuurlijk nog steeds handmatig starten als u ze nodig hebt .

Verwijder problematische software

Nogmaals Bepaalde software kan een willekeurige bevriezing van Windows 10 veroorzaken. Gebruikers hebben gemeld dat software zoals Speccy, Acronis True Image, Privatefirewall, McAfee en Office Hub App problemen kunnen veroorzaken met Windows 10. Als u een van deze programma’s op uw computer hebt geïnstalleerd , of de computer loopt vast na het installeren van een nieuwe applicatie of game. We raden u aan deze te verwijderen door deze stappen te volgen:

Open de app Instellingen en ga naar Systeem. Ga naar het gedeelte Apps en functies en verwijder de bovengenoemde apps. Nadat u deze apps hebt verwijderd, start u uw computer opnieuw op.

Virtueel geheugen vergroten

Als uw computer regelmatig en regelmatig vastloopt, heeft u mogelijk onvoldoende RAM. U kunt overwegen uw RAM te upgraden of het virtuele geheugen op uw pc te vergroten. Virtueel geheugen is een combinatie van het RAM-geheugen van de computer met tijdelijke ruimte op uw harde schijf, het Swap-bestand of Pagefile genoemd. Als uw computer geen RAM meer heeft tijdens het uitvoeren van een intensieve taak, duikt Windows in het virtuele geheugen voor tijdelijke bestandsopslag.

Zoek naar Geavanceerde systeeminstellingen weergeven en selecteer het eerste resultaat, ga naar het tabblad Geavanceerd en klik vervolgens op Instellingen. Ga opnieuw naar het tabblad Geavanceerd en kies Wijzigen… in het gedeelte Virtueel geheugen.

Schakel hier het vinkje uit Automatisch de grootte van het wisselbestand voor alle stations beheren Selecteer uw Windows-station (de harde schijf of partitie waarop Windows is geïnstalleerd – meestal C :)) en voer een Begingrootte en Maximale grootte voor uw virtuele geheugen in:

Voor initiële grootte:voer gewoon het nummer in de categorie Aanbevolen in.

Voor maximale grootte, Het zou ongeveer 1,5 keer zo groot moeten zijn als uw fysieke RAM. bijv. Een pc met 4 GB (4096 MB) RAM mag niet meer dan ongeveer 6.144 MB virtueel geheugen (4096 MB x 1,5) hebben.

Nadat u uw virtuele geheugenwaarden hebt ingevoerd, klikt u op Instellen en vervolgens op OK om door te gaan. Start uw pc opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.

Corrupte systeembestanden herstellen

Beschadigde of gemiste systeembestanden zijn ook de reden voor dit probleem, de Windows 10-laptop blijft bevriezen en reageert niet. Voer het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit dat helpt bij het scannen en herstellen van ontbrekende systeembestanden met de juiste.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht sfc /scannow en druk op de enter-toets, wacht tot Windows de beschadigde systeembestanden heeft gevonden en gerepareerd. Start ten slotte uw Windows 10-laptop opnieuw op om te zien of deze normaal werkt.

Update oude incompatibele apparaatstuurprogramma’s

Verouderde of beschadigde apparaatstuurprogramma’s zorgen er ook voor dat het Windows 10-systeem haastig werkt en vastloopt, en het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat alle apparaatstuurprogramma’s worden bijgewerkt met de nieuwste versie.

De meeste apparaatstuurprogramma’s worden automatisch bijgewerkt tijdens Windows Update, dus zorg ervoor dat u dat eerst uitvoert voordat u de apparaatstuurprogramma’s handmatig controleert en bijwerkt.

Open instellingen met Windows-toets + I, klik op Bijwerken en beveiliging dan Windows Update, Klik vervolgens op de knop Controleren op updates om het downloaden en installeren van beschikbare Windows-updates van de Microsoft-server toe te staan. Soms moet u op de download- en installatielink klikken onder optionele updates. klaar herstart uw pc om de wijzigingen toe te passen.

U kunt ook stuurprogramma’s bijwerken via Apparaatbeheer of u kunt de nieuwste stuurprogrammasoftware downloaden van de site van de fabrikant en deze handmatig installeren.

Stuurprogramma’s bijwerken via apparaatbeheer:

Houd de Windows-toets ingedrukt en druk op X. Selecteer hier Apparaatbeheer en zoek een willekeurig stuurprogramma met een geel driehoekje. Als u een stuurprogramma vindt, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u Stuurprogramma’s bijwerken Selecteer Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma’s En ga verder met de instructies op het scherm.

Controleer uw harde schijf op fouten

Nog steeds hulp nodig? kunnen de schijffouten ervoor zorgen dat Windows 10 vastloopt of niet reageert. Voer het hulpprogramma Schijf controleren uit dat helpt bij het automatisch herstellen van schijffouten.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ command chkdsk C: /f /r en druk op de enter-toets, typ ja wanneer u om een ​​schema vraagt ​​om het hulpprogramma voor schijfcontrole uit te voeren bij de volgende start, sluit u alles en start u uw pc opnieuw op om het hulpprogramma voor schijfcontrole te starten.

Snel opstarten uitschakelen

Als Windows 10 vastloopt tijdens het opstarten of afsluiten van de computer, schakelt u de functie voor snel opstarten uit volgens de onderstaande stappen, die de meeste gebruikers helpen het probleem op te lossen.

Open het Configuratiescherm, zoek naar en selecteer energie-optiesKies wat de stroomopties doenKlik op Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn. Schakel Snel opstarten inschakelen uit (aanbevolen) Klik vervolgens op Wijzigingen opslaan, Windows opnieuw opstarten en controleer of het probleem is opgelost.

AppXSvc uitschakelen

AppX Deployment Service (AppXSvc) is een service die de implementatie van Store-applicaties ondersteunt. Een aantal Windows-gebruikers melden na het uitschakelen van de AppXSvc-service dat het probleem bij het opstarten vastloopt en lange tijd niet reageert.

AppXSvc uitschakelen

Open de register-editor van Windows met regedit, Navigeer naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\AppXSvcDubbelklik hier op Start DWORD in het rechterdeelvenster. Wijzig de waardegegevens in 4, klik op OK en start uw systeem opnieuw op. U kunt dit terugzetten naar 3 als u dat wilt AppXSvc inschakelen nogmaals.

Een nieuwe gebruikersaccount maken

Soms, wanneer het gebruikersaccount beschadigd raakt, kan het zijn dat u een traag start- of afsluitprobleem met Windows 10 voelt. Als alle bovenstaande methoden het probleem niet oplossen, raden we aan een nieuw gebruikersaccount aan te maken en te controleren of Windows normaal start of afsluit.

Om een ​​nieuwe gebruikersaccount aan te maken, opent u de opdrachtprompt als beheerder en voert u de onderstaande opdracht uit:

netto gebruiker [user name] [password] /toevoegen

Let op Wijzig gebruikersnaam met de gebruikersnaam die u wilt aanmaken en wijzig het wachtwoord waarmee u wilt inloggen voor het nieuw aangemaakte gebruikersaccount.

Hebben deze oplossingen geholpen om de computer te repareren die traag werkt en Windows 10 bevriest? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like