Windows 10 KB5000802 veroorzaakt APC INDEX MISMATCH-fout? hier is een oplossing

Onlangs heeft Microsoft uitgebracht Cumulatieve update KB5000802 voor Windows 10 versie 20H2 om een ​​veiligheidsboost te geven. Maar helaas heeft de update een vervelende bug die voor sommige gebruikers een APC INDEX MISMATCH Blue Screen-fout veroorzaakt wanneer ze printers gebruiken of wanneer ze afdrukken naar netwerkprinters. Verschillende gebruikersrapporten over Reddit en Microsoft Answers meldden, Windows 10 crasht volledig en geeft een Blue Screen of Death met stop-foutcode “APC_INDEX_MISMATCH voor win32kfull.sys”.

Hoe de BSOD-crashes tijdens het afdrukken op te lossen?

Welnu, Microsoft erkende het probleem: “We onderzoeken momenteel en zullen een update geven wanneer er meer informatie beschikbaar is”, zei het bedrijf op zijn ondersteuningspagina.

Als uw apparaat problemen ondervindt na de installatie van KB5000802 en u problemen ziet met printers die voorheen stabiel waren, is de enige oplossing om ofwel de printerdriver bij te werken of de KB5000802-update te verwijderen en te wachten op de volgende patch.

Zorg ervoor dat u de nieuwste Windows-updates installeert

Update: 15/03/2021 Microsoft heeft vandaag nieuwe Windows 10 KB5001567 (OS Builds 19041.868 en 19042.868) uitgebracht met bugfixes voor de Blue Screen of Death “APC_INDEX_MISMATCH” en “win32kfull.sys”-fouten.

Zorg er dus voor dat u de nieuwste Windows-updates op uw computer hebt gecontroleerd en geïnstalleerd.

Druk op Windows-toets + X en selecteer vervolgens instellingen, Ga naar Update en beveiliging en klik vervolgens op de knop Controleren op updates. Klik bovendien op de download- en installatielink (indien optionele updates beschikbaar) Hiermee worden de nieuwste beschikbare updates op uw computer gedownload en geïnstalleerd. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op om ze toe te passen.

Tijdelijke oplossing voor stopfout APC_INDEX_MISMATCH

Update: 13/03/2021: Microsoft heeft erkend dat ze op de hoogte zijn van de Blue Screen of Death-problemen veroorzaakt door cumulatieve updates van maart. En het bedrijf raadt aan om deze stappen te volgen om de APC INDEX MISMATCH blauwe schermfout op te lossen.

Open de opdrachtprompt als beheerder en voer de volgende opdrachten een voor een uit.

Opmerking: R

Update KB5000802 verwijderen

Welnu, als u te veel clientapparaten heeft die door deze bug zijn veroorzaakt of als u de printer opnieuw installeert die het probleem niet heeft verholpen, moet u KB5000802 verwijderen door de onderstaande stappen te volgen.

Verwijder cumulatieve update van instellingen

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu van Windows 10 selecteer instellingen, Navigeer naar Update en beveiliging en vervolgens Windows Update. Klik hier op updategeschiedenis bekijken

Klik vervolgens op de optie ‘Update verwijderen’. Selecteer nu in het Configuratiescherm de KB5000802 om deze te markeren. Klik op ‘Verwijderen’ nadat u het updatepakket hebt gemarkeerd. En start uw systeem opnieuw op wanneer daarom wordt gevraagd.

Updates verwijderen vanaf de opdrachtprompt

U kunt ook Windows-update KB5000802 verwijderen met behulp van de opdrachtprompt.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht wusa /uninstall /KB:KB5000802 /quiet /promptrestart en druk op de enter-toets. Als u klaar bent, slaat u alles op en start u uw apparaat opnieuw op.

Controleer nu of het printerprobleem is opgelost of niet.

Update KB5000802 blokkeren

Windows 10 KB5000802 maakt deel uit van de patch dinsdag-update van maart 2021, het is een belangrijke update die automatisch wordt gedownload en geïnstalleerd. En u moet voorkomen dat de update opnieuw wordt geïnstalleerd door de onderstaande stappen te volgen.

Download de probleemoplosser-app “Updates weergeven of verbergen” uit het ondersteuningsdocument van Microsoft.Voer de toepassing uit als beheerder.Klik op ‘Volgende’ en laat de probleemoplosser controleren op updates.Selecteer de update en blokkeer deze.

Printerstuurprogramma opnieuw installeren

Het veranderen van de printerdriver lijkt te helpen, maar dat wordt lastig als ik het voor te veel klanten moet uitrollen.

Bezoek de website van de printerfabrikant en download het nieuwste printerstuurprogramma voor uw printermodel. Verwijder vervolgens het oude printerstuurprogramma volgens de onderstaande stappen.

Druk op de Windows-toets + I om de instellingen te openen, klik op apparaten en vervolgens op printerscanner. Selecteer hier de printer en klik op Apparaat verwijderen en volg de instructies op het scherm om het printerstuurprogramma volledig te verwijderen.

Open ook apparaatbeheer met devmgmt.msc,Gebruik afdrukwachtrijen, kijk hier of de printernaam daar wordt vermeld. Zo ja, klik met de rechtermuisknop op de printernaam, selecteer het apparaat verwijderen en volg de instructies op het scherm.

Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en installeert u de nieuwste printerdriver die is gedownload van de website van de printerfabrikant. Start uw pc opnieuw op en geef een afdrukopdracht om te controleren of het probleem is opgelost.

Bovendien heeft een medewerker van Microsoft een tijdelijke oplossing gepost op de sysadmin-subreddit, waarbij direct afdrukken mogelijk is en een oplossing wordt aangebracht met de Application Compatibility Toolkit.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like