Windows 10 kan de netwerkproxy-instellingen niet detecteren? Hier 5 werkende oplossingen

Soms kunt u last krijgen van: Geen internettoegang of internetverbinding verbroken na een Windows-update? En u ziet het frustrerende gele uitroepteken boven uw netwerkverbindingspictogram in Windows. Welnu, het besturingssysteem biedt een ingebouwde probleemoplosser, u kunt met de rechtermuisknop op het netwerkpictogram in het systeemvak klikken en problemen oplossen selecteren om het probleem automatisch op te lossen. Maar weinig gebruikers melden, zo blijkt uit de probleemoplosser, “windows konden de proxy-instellingen van dit netwerk niet automatisch detecteren”.

Wat is een proxyserver?

proxyserver fungeert als tussenpersoon tussen uw computer en internet. Als een proxyserver is ingeschakeld wanneer u een website bezoekt, maakt de proxyserver er verbinding mee, haalt de gegevens eruit en stuurt de gegevens vervolgens naar u terug.

Lees ook: Wat is het verschil tussen een VPN en een proxy en hoe werken ze?

Windows 10 kon de netwerkproxy-instellingen niet detecteren

De fout kan worden veroorzaakt door een wijziging in de proxy-instellingen op uw systeem. Dit kan te wijten zijn aan een infectie of wijziging in systeembestanden en netwerkinstellingen of bestandsbeschadigingen die zullen leiden tot wijziging van de netwerkinstellingen. Nogmaals, een virus-malware-infectie zorgt er ook voor dat Windows 10 de proxy-instellingenfout niet kan detecteren. Ongeacht de oorzaak van de fout ‘Windows kon de proxy-instellingen van het netwerk niet automatisch detecteren, pas de onderstaande oplossingen toe om het probleem op te lossen.

Controleer voordat u begint of een firewall, VPN of beveiligingssuite uw netwerkverbinding verstoort. Voer een volledige systeemscan uit met de nieuwste bijgewerkte antivirussoftware om virus- of malware-infecties te detecteren en te verwijderen die de proxy-instellingen kunnen veroorzaken of wijzigen .Controleer de datum en tijd van uw systeem en zorg ervoor dat ze correct zijn ingesteld.

Start uw computer en router opnieuw op

Deze fout heeft meestal te maken met verkeerd geconfigureerde instellingen op één computer. Meestal wordt het probleem opgelost door uw computer en router opnieuw op te starten.

Laten we uw router/netwerkschakelaar uitschakelen en de computer uitschakelen. Wacht minstens 30 seconden en schakel zowel de router als de computer in. Laten we de webbrowser openen en controleren of het probleem is opgelost.

Als u uw computer en router opnieuw opstart en het probleem is niet vanzelf verholpen, pas dan de volgende oplossingen toe.

Controleer uw proxyserverinstellingen

Meestal, Windows kon de proxy-instellingen niet automatisch uitvoeren fout treedt op omdat gebruikers om de een of andere reden de instellingen van de proxyserver hebben gewijzigd.

Druk op Windows-toets + R, typ inetcpl.cpl en ok om interneteigenschappen te openen, ga naar het tabblad Verbinding en klik op de knop Lan-instellingen. Als u geen proxyserver gebruikt om verbinding te maken met internet, moeten de volgende twee selectievakjes worden uitgeschakeld.

    Gebruik automatisch configuratiescript; Gebruik een proxyserver voor uw LAN.

Schakel ze allemaal uit, behalve Instellingen voor automatisch detecteren. Sla de wijzigingen op. Als dit niet heeft geholpen, probeer dan ook de parameterdefinitie Automatisch af te vinken.

In Windows 10 kunnen de proxyserverinstellingen ook worden ingesteld in Instellingen -> Netwerk & internet -> Proxy. Controleer of alles daar is uitgeschakeld, behalve Instellingen automatisch detecteren. Zoals in de onderstaande schermafbeelding:

Instellen om DNS-serveradres automatisch te verkrijgen

Het zijn niet alleen proxyserverinstellingen, een verkeerd geconfigureerd IP-adres of DNS-instellingen kunnen deze fout ook veroorzaken. verschillende gebruikers noemen, wijzigen en instellen IP-adres verkrijgen en DNS-serveradres helpen hen automatisch om de internetverbinding te herstellen.

Druk op Windows-toets + R, typ ncpa.cpl en druk op de knop Enter. Het venster met netwerkverbindingen wordt geopend, zoek en klik met de rechtermuisknop op de actieve netwerkadapter en selecteer vervolgens eigenschappen, Zoek en selecteer Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) klik op Eigenschappen. hebben zowel Automatisch een IP-adres verkrijgen als Automatisch DNS-serveradres verkrijgen geselecteerd.

Spoel DNS en reset TCP/IP-configuratie

Dit is een andere effectieve oplossing om dit probleem op te lossen als het probleem zich voordoet als gevolg van corruptie. Open eenvoudig de opdrachtprompt als beheerder en voer de onderstaande opdracht uit.

netsh winsock resetnetsh int ip reset ipconfig /release ipconfig /renew ipconfig /flushdns

Start daarna de computer opnieuw op om deze actie te voltooien. Nu bij de volgende login-controlevensters herstelden de netwerk- en internetverbinding.

Voer de probleemoplosser voor Windows-netwerken uit

Voer de ingebouwde probleemoplosser voor netwerken uit die problemen die de fout veroorzaken automatisch detecteert en oplost.

Druk op de Windows-toets + I om de instellingen te openen, ga naar Netwerk en internet en klik vervolgens op Probleemoplosser voor netwerken. Dit zal beginnen met het detecteren en oplossen van problemen die netwerk- en internetproblemen op uw computer kunnen veroorzaken.

Netwerkreset (alleen Windows 10-gebruikers)

Als niets anders heeft gewerkt, zou een netwerkreset waarschijnlijk helpen. Dit is de meest waarschijnlijke oplossing die netwerkadapters opnieuw installeert en netwerkcomponenten instelt op de standaardinstellingen en de meeste netwerk- en internetconnectiviteitsproblemen oplost.

We raden aan om een ​​systeemherstelpunt te maken voordat u een netwerkreset uitvoert.

Druk op Windows + I naar instellingen, klik op Netwerk en internet. Blader vervolgens naar de optie voor netwerkreset. Klik erop en start de reset en wacht tot de taak is voltooid, waarna uw Windows 10-computer opnieuw wordt opgestart. Controleer bij de volgende login-internetverbinding hersteld.

Werk daarnaast uw netwerkstuurprogramma’s bij, vervang de defecte netwerkkaart, als deze bestaat. En voer het hulpprogramma Systeembestandscontrole uitvoeren uit om te controleren en ervoor te zorgen dat beschadigde systeembestanden het probleem niet veroorzaken

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van “Windows kon de proxy-instellingen van dit netwerk niet automatisch detecteren” op Windows 10, 8.1, 7? laat ons weten welke optie voor u werkte.

Lees ook

3 Verschillende manieren om proxy-instellingen in Windows 10 uit te schakelen

Fix DNS-server reageert niet op Windows 10/8.1/7

Opgelost: Proxyserver reageert niet in windows 10, 8.1 en 7

Hoe de proxyserver te repareren Verbindingen weigeren Fout op Windows 10, 8.1,7

0 Shares:
You May Also Like