Windows 10 Grafisch apparaatstuurprogramma foutcode 43 (Intel, AMD, NVIDIA)

Is het u opgevallen dat het grafische apparaat problemen veroorzaakt op uw pc? Als u het grafische stuurprogramma in Apparaatbeheer controleert, wordt weergegeven: “Windows heeft dit apparaat gestopt omdat het problemen heeft gemeld. (code 43)”. de gelijkaardige Grafische fout 43 weergave op NVIDIA, Intel AMD enz. Foutcode 43 wordt meestal gegenereerd wanneer Apparaatbeheer een hardwareapparaat stopt omdat de hardware aan Windows heeft gemeld dat het een soort van niet-gespecificeerd probleem heeft, het stuurprogramma of de stuurprogrammasoftware niet werkt, Incompatibel met de huidige Windows-versie of sommige conflicten met systeembestanden of register.

Fix Apparaatfoutcode 43 (AMD, Intel, NVIDIA)

Dus als u ook met dit probleem worstelt, heeft Windows dit apparaat gestopt omdat het problemen heeft gemeld. (code 43) Hier hebben we enkele tijdelijke oplossingen die het probleem voor u kunnen oplossen.

Probleemoplosser voor hardware uitvoeren

Voer eerst de ingebouwde probleemoplosser voor hardware uit door de onderstaande stappen te volgen, laat Windows controleren en repareren of het hardwareapparaat het probleem veroorzaakt.

Druk op Windows + I om Instellingen te openenKlik op Update en beveiliging en selecteer vervolgens Problemen oplossenHier zoeken naar hardware en apparaten en voer de probleemoplosser uit. Dit zal controleren en oplossen of een hardwareapparaat problemen veroorzaakt. Start daarna Windows opnieuw en controleer of Error 40 is opgelost

Werk het stuurprogramma van het grafische apparaat bij

Zoals eerder besproken. Geïnstalleerd veroorzaakt het grafische stuurprogramma meestal Error 40. We raden aan om het grafische stuurprogramma bij te werken door de onderstaande stappen te volgen.

    Houd de Start-knop ingedrukt of klik erop met de rechtermuisknop en selecteer vervolgens Apparaatbeheer. Zoek in de lijst met apparaten het apparaat met stuurprogrammaproblemen (er staat vaak een geel uitroepteken). Houd vervolgens ingedrukt of klik met de rechtermuisknop op het apparaat en selecteer Eigenschappen. Selecteer Stuurprogramma en selecteer vervolgens Stuurprogramma bijwerken. Selecteer Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware.

Als er een stuurprogramma-update wordt gevonden, wordt deze automatisch geïnstalleerd. Selecteer Sluiten wanneer de installatie is voltooid.
Als Windows geen nieuw stuurprogramma vindt, kunt u er een zoeken op de website van de fabrikant van het apparaat en hun instructies volgen om het te installeren.

Het apparaatstuurprogramma terugdraaien

Als u merkt dat het probleem is begonnen na een recente upgrade van het stuurprogramma, kunt u het probleem mogelijk oplossen door het stuurprogramma terug te zetten naar de vorige versie.

    Houd de Start-knop ingedrukt of klik erop met de rechtermuisknop en selecteer Apparaatbeheer. Zoek in de lijst met apparaten het apparaat met stuurprogrammaproblemen (er staat vaak een geel uitroepteken). Tik vervolgens op het apparaat en houd vast of klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen. Selecteer Stuurprogramma en selecteer vervolgens Roll Back Driver.

Verwijder het apparaatstuurprogramma en installeer het opnieuw

Toch hetzelfde probleem? Verschillende gebruikers melden dat het verwijderen en opnieuw installeren van het stuurprogramma de fout verhelpt om dit te doen

Selecteer de Begin knop. Type apparaat beheerder in het zoekvak en selecteer Apparaat beheerder in de lijst met resultaten. Zoek in de lijst met apparaten het apparaat met stuurprogrammaproblemen (er staat vaak een geel uitroepteken). Houd vervolgens ingedrukt of klik met de rechtermuisknop op het apparaat en selecteer Verwijderen > OkeStart vervolgens Windows opnieuw Om de driversoftware volledig van uw pc te verwijderen. Nadat de driver is verwijderd, opent u opnieuw Apparaatbeheer, tikt u op de naam van uw pc en houdt u deze ingedrukt of klikt u met de rechtermuisknop (te vinden bovenaan de lijst met apparaten) en selecteert u Scannen op hardwarewijzigingen. Hiermee wordt het apparaatstuurprogramma opnieuw geïnstalleerd. Om te zien of dit het probleem heeft opgelost, houdt u de naam van het apparaat ingedrukt of klikt u er nogmaals met de rechtermuisknop op. Op het tabblad Algemeen onder Apparaatstatus zou u het bericht “Dit apparaat werkt correct” moeten zien.

Als Windows de driversoftware niet automatisch kan installeren, raden we aan de website van de fabrikant van de grafische kaart te bezoeken (Intel, AMD, NVIDIA). Download en installeer de nieuwste beschikbare driver voor uw pc.

Start Windows opnieuw en open Apparaatbeheer, en u zult zien dat u de AMD Radeon, NVIDIA, Intel Graphics Error 43 op Windows 10 met succes hebt opgelost. Heeft dit geholpen om het probleem op te lossen? laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like