Windows 10-functie-update versie 20H2 kan niet worden geïnstalleerd? Probeer deze oplossingen

Windows 10 versie 20H2 oftewel de update van oktober 2020 nu bijna voor iedereen beschikbaar met een aantal nieuwe functies en verfijningen. Bij eerdere builds worden Windows 10-functie-updates automatisch gedownload en geïnstalleerd. Maar nu Met de nieuwste versie 20H2 heeft Microsoft een welkome wijziging aangebracht waarop gebruikers moeten klikken om de Windows-update te downloaden. Het algehele updateproces verloopt soepeler, maar voor weinig gebruikers Windows 10 20H2-update mislukt met foutcode 0x8007000e, update zit vast bij downloaden Voor sommige andere gebruikers krijgen de volgende foutmelding

Windows 10 20H2-update kan niet worden geïnstalleerd

Er zijn verschillende redenen die ervoor kunnen zorgen dat Windows Update niet kan worden geïnstalleerd of geüpgraded. En de meest voorkomende fout 0x8007000e, lijkt erop dat Windows geen opslagruimte meer heeft, maar er kunnen ook andere redenen zijn, zoals problemen in het Windows Update-mechanisme, softwareconflicten, beschadigde systeembestanden en meer. Pas hier de onderstaande oplossingen toe om Windows 10 versie 20H2 of de update van oktober 2020 op de juiste manier te repareren en te installeren.

Systeemvereisten controleren

Het allereerste belangrijkste dat u moet doen bij het installeren van een grote update voor Windows 10, is controleren of uw huidige systeemconfiguratie dit ondersteunt.

Hier zijn de minimale systeemvereisten voor Windows 10 versie 1903 ook bekend als update van mei 2019

Verwerker: 1GHz of snellere processor of SoCRAM: 1GB voor 32-bits of 2GB voor 64-bitsRuimte op de harde schijf: 32 GB voor 32-bits besturingssysteem of 32 GB voor 64-bits besturingssysteemGrafische kaart: DirectX9 of hoger met WDDM 1.0-stuurprogrammaWeergave: 800×600

Dus als uw computer hier niet aan de minimumeisen voldoet, wordt het tijd om te upgraden.

Dus het eerste en belangrijkste dat u moet controleren en ervoor zorgen dat het systeem voldoende vrije schijfruimte heeft om de grote update te downloaden en te installeren. Microsoft raadt deze keer 30 GB vrije schijfruimte aan voor een vlotte installatie.

Controleer of uw internet niet is ingesteld op een verbinding met datalimiet, waardoor de installatie van Windows 10 mei-update op hun computers mogelijk wordt geblokkeerd.

    Verbreek de verbinding met VPN, indien geconfigureerd op uw pc, schakel de virusbescherming uit of verwijder indien mogelijk de antivirus volledig en controleer op updates. Controleer ook of de datum- en tijd- en regio-instellingen correct zijn.

Windows Update-componenten resetten

Windows-updatecomponenten, zoals softwaredistributie, Catroot2-map Bewaar belangrijke updategerelateerde bestanden. Als deze bestanden om welke reden dan ook beschadigd raken, kunt u tijdens het downloaden verschillende problemen tegenkomen, installeer dan de upgrade-fout. Windows heeft een hulpprogramma voor probleemoplossing bijwerken wat helpt om verschillende update-gerelateerde problemen zelf op te lossen.

Voer eerst deze tool uit en laat Windows het probleem zelf oplossen. Heb nog steeds dezelfde problemen terwijl upgrade-vensters proberen de Windows-updatecomponenten handmatig opnieuw in te stellen.

Druk op de Windows + I-sneltoets om de app Instellingen te openen, klik op Update en beveiliging, los vervolgens problemen op, selecteer Windows-update aan de rechterkant en klik op De probleemoplosser uitvoeren.

Dit zal de problemen controleren en oplossen die voorkomen tijdens het downloaden en upgraden. Start daarna Windows opnieuw en probeer te upgraden.

Windows update-component handmatig resetten

Nog steeds hetzelfde probleem Probeer de Windows Update-component handmatig opnieuw in te stellen. U kunt Windows Update-componenten opnieuw instellen met behulp van de opdrachtprompt of vanuit de GUI, zodat u beide stappen kunt zien.

Reset Windows Update met behulp van de opdrachtprompt:

Om de Windows-updatecomponenten handmatig opnieuw in te stellen, opent en typt u de volgende opdrachten een voor een gevolgd door de toets.

net stop wuauserv
net stop cryptSvc
net stop bits
net stop msiserver
Ren C:\Windows\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
Ren C:\Windows\System32\catroot2 Catroot2.old
net start wuauserv
net start cryptSvc
net start bits
net start msiserver

Dat is alles nu Typ Command exit om het opdrachtpromptvenster te sluiten en de machine opnieuw op te starten.

Windows update GUI opnieuw instellen

Open de Services-console met services.msc vanuit het startmenu zoeken, Zoek naar Windows Update-service, klik met de rechtermuisknop en selecteer stoppen, Druk nu op Windows + E om Windows Verkenner te openen, en navigeer C:\Windows\SoftwareDistribution\DownloadVerwijder alle bestanden in de downloadmap, maar zorg ervoor dat u de map zelf niet verwijdert.

Open nu opnieuw de Windows-serviceconsole, klik met de rechtermuisknop op Windows Update-service en selecteer start. Dat is alles, Start Windows opnieuw en controleer op updates.

Klik op de downloadknop wanneer Windows versie 1903 aanbiedt en laat deze downloaden en installeren.

Voer de SFC-scan uit

Beschadigde systeembestanden veroorzaken ook verschillende problemen, fouten tijdens de upgrade naar Windows 10 versie 20H2. Windows heeft een ingebouwde tool voor het controleren van systeembestanden die helpt bij het scannen en herstellen van ontbrekende, beschadigde systeembestanden. Hoewel het niet specifiek bedoeld is om updateproblemen op te lossen, kan het zeker helpen. Ga als volgt te werk om deze opdracht uit te voeren:

Ga naar Zoeken, typ cmd, klik met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt en selecteer Als administrator uitvoeren. Voer de volgende opdracht in en druk op Enter: sfc/scannow

Hiermee wordt het scanproces gestart voor ontbrekend, beschadigd systeembestand. Als er een wordt gevonden, worden ze hersteld vanuit een speciale map op %WinDir%\System32\dllcache. Wacht tot het proces 100% is voltooid en daarna Windows opnieuw opstarten en Windows opnieuw opstarten. Nu opnieuw handmatig de Windows-updatecomponenten resetten en proberen de Windows 10 May-update te upgraden / installeren.

Toch heb je hulp nodig, gebruik de officiële tool voor het maken van media of de upgrade-assistent om Windows 10 versie 20H2 op de juiste manier te installeren.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like