Windows 10 Foto’s-app opent niet of werkt niet? Probeer deze oplossingen

Na een upgrade naar de nieuwste Windows 10 versie 2004 Foto’s-app die problemen veroorzaakte, startte de Windows 10 Foto’s-app niet (Foto’s worden niet geopend of crasht) waardoor gebruikers afbeeldingsbestanden of foto’s kunnen openen en bekijken met de Foto’s-app. Meestal is de Foto-app crasht vanwege verschillende veelvoorkomende redenen, zoals uitgevallen systeemprocessen, een oude gegevenscache of beschadigde programmabestanden. Hier zijn enkele oplossingen die u kunt toepassen om de Foto’s-app snel te repareren die niet wordt geopend op Windows 10.

Microsoft Photos-app werkt niet Windows 10

Microsoft rolt regelmatig beveiligingsupdates uit met bugfixes, mogelijk bevat de nieuwste Windows-update de bugfix die ervoor zorgt dat de foto-app niet opent, crasht. We raden aan om de nieuwste Windows-updates te controleren en te installeren.

Vensters bijwerken

    Druk op de Windows + I-sneltoets om instellingen te openen Klik op Update en beveiliging en vervolgens op Windows-update, klik op de knop Controleren op updates en laat Windows-updates downloaden en installeren.

Zorg ervoor dat uw Het beeldschermstuurprogramma is bijgewerkt. Verouderd, incompatibel beeldschermstuurprogramma kan de grafische inhoud niet openen, daarom raden we aan om uw grafische stuurprogramma te controleren en bij te werken.

Schakel tijdelijk beveiligingssoftware uit, zoals antivirus (indien geïnstalleerd op uw pc)

Druk op Windows + R, typ WSReset.exe en klik op ok. Hiermee wordt de Microsoft Store-cache gereset. Omdat de Photos-app een Microsoft Store-app is, is dit handig om deze problemen op te lossen. Sluit de Microsoft Store-app en probeer de Photos-app opnieuw te starten.

Voer de probleemoplosser voor Windows Store-apps uit

Voer de inbouw uit Probleemoplosser voor Windows Store-apps en om het probleem te detecteren en op te lossen, voorkomt u dat de foto-app correct werkt.

Om de probleemoplosser voor Windows Store-apps uit te voeren, opent u Instellingen (Windows + I), Klik op Bijwerken en beveiliging en vervolgens Problemen oplossenHier zoekt en selecteert u Windows Store-apps Klik erop en voer de probleemoplosser uit zoals weergegeven in onderstaande afbeelding. Dit zal de problemen controleren en oplossen die de oorzaak zijn Windows Store-apps werken niet goed. Start daarna Windows opnieuw en open een afbeelding via de app Foto’s, controleer of dit goed werkt.

Foto-app resetten

Probeer ook de foto-app terug te zetten naar de standaardinstellingen door de onderstaande stappen te volgen.

Open de instellingen-app met behulp van de sneltoets Windows + I, klik op Apps en vervolgens op Apps en functies – Scroll naar beneden en klik op Foto’s en vervolgens op de link Geavanceerde opties, klik vervolgens op de Reset-knop zoals hieronder weergegeven. Dat is alles Sluit het venster, start windows opnieuw op volgende start controleer of de foto-app goed opent en werkt.

Voer het sfc-hulpprogramma uit

Voer de … uit Systeembestandscontrole hulpprogramma om ervoor te zorgen dat corrupte systeembestanden ontbreken, waardoor de Photo-app niet crasht of niet wordt geopend.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ sfc /scannow en druk op de enter-toets. Dit zal controleren op ontbrekende beschadigde systeembestanden. Als SFC er een heeft gevonden, worden ze hersteld van %WinDir%\System32\dllcache.Wacht tot het scanproces 100% is voltooid, start daarna Windows opnieuw op.

Opmerking: als Sfc-scanresultaten “windows resource protection vond corrupte bestanden, maar kon sommige niet repareren” Voer vervolgens het DISM-commando uit dism /online /cleanup-image /restorehealth om de systeemkopie te herstellen en sfc in staat te stellen zijn werk te doen. Nadat u de DISM-opdracht opnieuw hebt uitgevoerd, voert u het SFC-hulpprogramma uit, start u vervolgens Windows opnieuw en controleert u of de app Foto’s correct werkt.

Controleer met een nieuw gebruikersaccount

Maak een nieuw gebruikersaccount en controleer of de profielfoto-app voor het nieuwe gebruikersaccount correct werkt.

Om een ​​nieuwe gebruikersaccount aan te maken, opent u de opdrachtprompt als beheerder, Typ net user /add

Typ vervolgens opdracht net localgroup beheerders admin /add om het nieuw aangemaakte gebruikersaccount toe te voegen aan de beheerdersgroep. Dat is allemaal het type exit om de opdrachtprompt te sluiten, uit te loggen bij het huidige gebruikersaccount en in te loggen op het nieuw aangemaakte gebruikersaccount en te controleren of de foto-app werkt.

Foto’s-app verwijderen en opnieuw installeren

Als alle bovenstaande oplossingen het probleem niet oplossen, dan is de laatste optie Installeer de foto-app opnieuw. Aangezien dit de ingebouwde app is, kunnen we deze niet verwijderen,

Open PowerShell (admin) Voer vervolgens de onderstaande opdracht uit om de ingebouwde foto-app te verwijderen.

Get-AppxPackage *Microsoft.Windows.Photos* | AppxPackage verwijderen

Nadat u de opdracht hebt uitgevoerd, start u vensters opnieuw op. Open bij de volgende start Microsoft store Zoek naar foto’s en selecteer de app Microsoft-foto’s klik op de knop Ophalen om de foto-app op uw Windows 10-systeem te downloaden en te installeren.

Dat is alles, en ik weet zeker dat als je deze oplossingen toepast, je foto-app normaal begint te werken zonder enig probleem of app-crash. Heb je nog steeds hulp nodig of heb je een suggestie over dit bericht, reageer dan hieronder. Lees ook

0 Shares:
You May Also Like