Windows 10 detecteert geen HDMI TV (5 werkende oplossingen 2022)

HDMI is een zeer populaire manier om uitvoerapparaten op uw pc aan te sluiten, maar soms kunt u een fout krijgen in het video- of audiogedeelte van uw pc. Als je merkt Windows 10 detecteert geen HDMI-tv ontvangt u na een recente Windows- of driverupdate de foutmelding Geen signaal wanneer u uw tv via de HDMI-poort op een pc aansluit? maak je geen zorgen, een aantal Windows 10-gebruikers hebben dit probleem gemeld.

Laptop herkent tv niet als audiobron (HDMI)

Sommige andere gebruikers melden:

Windows 10 kan de tweede monitor of HDMI-tv niet detecteren. Komt meestal voor vanwege het probleem met het installeren van de grafische driver. Het is verouderd, niet compatibel met de huidige Windows-versie. En u moet het grafische stuurprogramma bijwerken of opnieuw installeren met de nieuwste versie om het probleem op te lossen.

Windows 10 pc detecteert de tweede monitor niet, hier zijn enkele oplossingen die u kunnen helpen bij het oplossen van dit probleem. Maar het meest waarschijnlijke grafische stuurprogramma is de meest voorkomende reden achter dit probleem. En het bijwerken of opnieuw installeren van het grafische stuurprogramma met de nieuwste versie helpt het probleem op te lossen.

Voordat ga je gang

Zorg ervoor dat de HDMI-kabel aan beide uiteinden goed is aangesloten (HDMI-poort van pc-grafische kaart en HDMI-poort van de tv). Koppel ook gewoon uw HDMI-kabel los van uw tv-toestel en sluit deze vervolgens opnieuw aan. Probeer een nieuwe en andere HDMI-kabel om te zien of het een fout is met uw HDMI-kabel.Zodra u uw computer via een HDMI-kabel op de tv hebt aangesloten, moet u ervoor zorgen dat u de juiste HDMI-poort selecteert op de afstandsbediening van uw tv. (Aangezien de meeste tv’s meerdere HDMI-poorten hebben, genaamd HDMI1, HDMI2 enz.)

    Druk ook op uw toetsenbord op de Windows-logo sleutel en P tegelijkertijd.Klik op Dupliceren.Als Dupliceren niet werkt, probeer dan over te schakelen naar Verlengen. Controleer daarna of Windows uw tv kan detecteren.

Voer de probleemoplosser voor hardware en apparaten uit

Open het Configuratiescherm en klik vervolgens op Systeem en veiligheid.Typ in de linkerbovenhoek “problemen oplossen” in het zoekvak en klik op Probleemoplossen.Klik Hardware en geluid.Klik Hardware en apparaten en klik vervolgens op VolgendeHiermee wordt gezocht naar problemen met betrekking tot HDMI-poorten die niet werken en wordt het vervolgens automatisch opgelost.

Grafisch stuurprogramma terugdraaien

Zoals eerder besproken, treedt dit probleem meestal op als gevolg van problemen met grafische stuurprogramma’s. Als het probleem is begonnen na een recente update van het stuurprogramma, raden we aan om de stuurprogramma’s voor de grafische kaart terug te draaien en te controleren of het helpt om de tv via HDMI aan te sluiten.

Uw grafische kaart terugdraaien

    Pressgraphics + X, Klik op Apparaatbeheer. Dubbelklik op Beeldschermadapter, Selecteer het grafische apparaat dat eronder wordt vermeld. Klik met de rechtermuisknop op het Grafische apparaat, Klik op Eigenschappen. Selecteer het tabblad stuurprogramma en selecteer Stuurprogramma terugdraaien. Volg de instructies op het scherm om te voltooien het terugdraaiproces.

Opmerking: Rollback Driver-optie alleen beschikbaar, als u onlangs het grafische stuurprogramma hebt bijgewerkt met de nieuwste versie.

Zodra u klaar bent met de bovenstaande stappen, start u Windows opnieuw en probeert u de tv aan te sluiten en te controleren of dit helpt.

Update of installeer het stuurprogramma voor het beeldscherm (grafisch) opnieuw

Als de optie Rollback-stuurprogramma niet beschikbaar is, volgt u de onderstaande stappen om het beeldschermstuurprogramma bij te werken met de nieuwste versie. Om dit te doen

Druk op Windows + R, typ devmgmt.msc en ok. Hiermee wordt Apparaatbeheer geopend en wordt een lijst met alle geïnstalleerde stuurprogramma’s weergegeven. Dubbelklik op Droger weergeven, selecteer de Grafisch apparaat eronder vermeld. Klik met de rechtermuisknop op de Grafisch apparaaten selecteer stuurprogramma bijwerken Selecteer in het volgende scherm automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware. Windows controleert op de nieuwste beschikbare beeldschermstuurprogramma. Indien gevonden, downloadt en installeert Windows deze automatisch voor u. Start daarna Windows opnieuw en probeer HDMI TV aan te sluiten, ik hoop dat dit helpt.

Grafisch stuurprogramma opnieuw installeren

Als de Windows-update geen stuurprogrammasoftware heeft geïnstalleerd, raden we aan om het beeldschermstuurprogramma handmatig opnieuw te installeren met de nieuwste versie. En om dit te doen, opent u apparaatbeheer, klikt u met de rechtermuisknop op het geïnstalleerde grafische stuurprogramma en selecteert u verwijderen.

Start Windows opnieuw om de stuurprogrammasoftware volledig van uw systeem te verwijderen. Download nu de stuurprogramma’s van de grafische kaart van de website van de grafische fabrikant en installeer ze vervolgens. Laat het ons weten helpt dit of heb je meer hulp nodig?

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like