Windows 10 Computer start opnieuw op tijdens het spelen van Games [solved]

Windows 10-computer herstart of sluit willekeurig af, vooral tijdens het spelen van een game? Je bent niet de enige, verschillende gebruikers melden waar ze hebben aangegeven dat hun computer willekeurig crasht en opnieuw opstart tijdens het spelen van games. De meest voorkomende oorzaak voor Windows 10 herstart willekeurig is de grafische kaart oververhit of het probleem met het stuurprogramma. Nogmaals, virus-malware-infectie, probleem met de stroomvoorziening of hardwarestoring veroorzaken ook het opnieuw opstarten van de computer bij het spelen van games op Windows 10. Hier in dit bericht hebben we de meest werkende oplossingen die helpen bij het oplossen van het probleem en het oplossen van het afsluiten van de pc tijdens het spelen van games.

Waarom start Windows 10 pc automatisch opnieuw op tijdens het spelen van games?

Het is echt frustrerend wanneer windows 10 herstart willekeurig tijdens het gamen. Om dit probleem op te lossen, moet u de reden weten waardoor Windows 10 pc opnieuw wordt opgestart tijdens het spelen van games. Zoals eerder besproken, is het verouderde stuurprogramma voor de grafische kaart, onjuiste energie-instellingen, beschadiging van systeembestanden of het spel dat u speelt niet compatibel met de huidige Windows 10-versie en meer.

Controleer dus voordat u een oplossing toepast de systeemvereisten van het spel, of uw computer voldoet aan de minimale systeemvereisten voor het spel. Zorg er ook voor dat je voldoende opslagruimte hebt op het Windows-installatiestation (in feite is dit C).

Voer een volledige systeemscan uit met de laatste bijgewerkte antivirus voor virus- of malware-infectie die Windows 10 zou kunnen laten crashen en start opnieuw op wanneer ze games aan het spelen waren.

Laat je computer afkoelen

Als uw pc-laptop oververhit raakt, waardoor de pc kan crashen of opnieuw kan opstarten tijdens het spelen van games, omdat de CPU het te druk krijgt, veroorzaakt dit veel energie en produceert het warmte, waardoor Windows 10 pc automatisch wordt afgesloten om zichzelf te beschermen.

Om soortgelijke situaties te voorkomen, moet u controleren of het koellichaam goed werkt. Reinig het stof in uw pc en controleer of alle ventilatoren goed werken. Laat de computer ook afkoelen, voer het spel later opnieuw uit om te zien of de pc nog steeds opnieuw opstart of niet.

Energie-instellingen wijzigen

Onjuiste energie-instellingen kunnen ervoor zorgen dat de pc wordt afgesloten of opnieuw wordt opgestart tijdens het spelen van games. Pas de energie-instellingen aan volgens de onderstaande stappen en controleer of dit helpt.

Open het configuratiescherm, zoek naar en selecteer energie-opties.Hier ziet u uw huidige energiemodus, klik op de link voor het wijzigen van de planinstellingen.Klik in het venster Planinstellingen bewerken op de optie Geavanceerde energie-instellingen wijzigen. Vouw vervolgens Processor energiebeheer uit en vervolgens Minimum processorstatus en stel het nummer in op de lage status, zoals 5% of 0% en klik op OK. Start daarna uw computer opnieuw op en voer het spel opnieuw uit om te controleren of het probleem is opgelost.

Installeer de nieuwste Windows-updates

Er is mogelijk een bug waardoor Windows 10 opnieuw wordt opgestart tijdens het gamen. Microsoft brengt regelmatig Windows-updates uit om enkele nieuwe functies en patches voor de bugs in de vorige versie te brengen. Het installeren van de nieuwste Windows-update heeft mogelijk een oplossing voor de bug.

Druk op de Windows- en I-toetsen om Instellingen te openen en ga vervolgens naar het gedeelte Update en beveiliging. Ga naar de rechterkant van het volgende venster om te zien of er een nieuwe update beschikbaar is. Als dat het geval is, klikt u erop om het te downloaden en bij te werken. Na het bijwerken naar de nieuwe versie, start u uw computer opnieuw op om ze toe te passen. En controleer of de stille pc opnieuw opstart tijdens het gamen of niet.

Automatische herstartfunctie van Windows uitschakelen

Hier helpt een andere effectieve manier de meeste gebruikers om het probleem met het opnieuw opstarten van hun computer op te lossen.

Druk op Windows-toets + R, typ sysdm.cpl en klik op ok om systeemeigenschappen te openen, ga naar het tabblad Geavanceerd, klik vervolgens op instellingen onder opstarten en herstel, en tot slot, schakel Automatisch opnieuw opstarten uit en klik op OK.

Stuurprogramma’s voor grafische kaarten opnieuw installeren

Grafische stuurprogramma’s spelen een belangrijke rol wanneer u games op uw computer speelt. Grafische stuurprogramma’s zorgen ervoor dat de informatie van het moederbord wordt doorgegeven aan uw grafische hardware. Als het geïnstalleerde grafische stuurprogramma verouderd is of ontbreekt, kunt u Windows 10 opnieuw opstarten of afsluiten tijdens het spelen van games. Bij dergelijke oorzaken installeert u het stuurprogramma van de grafische kaart opnieuw om het probleem op te lossen.

Download en installeer DDU (Display driver uninstaller) van de officiële website. Start uw computer in de veilige modus, open de DDU (Display driver uninstaller), selecteer de eerste optie “Opschonen en opnieuw opstarten“Hiermee worden de huidige stuurprogramma’s volledig van uw computer verwijderd.

Als u klaar bent, start u uw computer normaal op zonder veilige modus. Druk op Windows-toets + X selecteer apparaatbeheer, klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte en selecteer “Zoeken naar hardwarewijzigingen”. De standaardstuurprogramma’s worden geïnstalleerd. Bezoek ook de website van uw fabrikant om de nieuwste grafische driver op uw computer te downloaden en te installeren. Start uw pc opnieuw op en open eventuele games om te controleren of het probleem is opgelost of dat de computer nog steeds opnieuw opstart tijdens het spelen van games.

Controleer de voedingseenheid

Het belangrijkste is dat de Power Supply Unit (PSU) een essentieel pc-onderdeel is dat de vereiste spanningen levert. Als de voedingseenheid beschadigd is of het vermogen niet correct overdraagt, zullen er verschillende fouten optreden, variërend van het vastlopen van het systeem tot het opnieuw opstarten. U kunt zelf controleren of de PSU defect is. Als het inderdaad de fout van PSU is, vervangt u een nieuwe.

Voer daarnaast het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit dat ontbrekende beschadigde systeembestanden scant en herstelt en helpt het probleem op te lossen als beschadigde systeembestanden ervoor zorgen dat Windows 10 willekeurig opnieuw wordt opgestart.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like