Windows 10 blijft in slaapstand? Hier hoe op te lossen…!! (Bijgewerkt 2022)

Komt uw Windows 10 niet uit de sluimerstand of blijft Windows 10 hangen bij het hervatten vanuit de sluimerstand? Veel Windows-gebruikers meldden dat Windows 10 vast bleef zitten in de slaapstand, hun laptop kan niet worden hervat uit de slaapstand. Welke resultaten geen toegang hebben tot normale desktop of niet kunnen inloggen op Windows-pc. Laten we het eerst begrijpen? Waarom laptop vastloopt tijdens het hervatten van de slaapstand op Windows 10. En de oplossingen om het Windows 10-slaapprobleem op te lossen of de slaapstandoptie uit te schakelen op Windows 10 versie 21H1.

Wat is de slaapstand in Windows 10?

Slaapstand is een energiebesparende staat die voornamelijk is ontworpen voor laptops, wat een soort mix is ​​tussen een traditionele afsluit- en slaapmodus. Terwijl de slaapstand uw werk en instellingen in het geheugen plaatst en een kleine hoeveelheid stroom verbruikt, zet de hibernationstand uw geopende documenten en programma’s op uw harde schijf in de hiberfile (C:\hiberfil.sys) en zet vervolgens uw computer uit. Als het dan tijd is om het opnieuw op te starten, ligt al uw eerdere werk voor u klaar. In tegenstelling tot de slaapstand verbruikt hij geen stroom, maar het duurt wel langer om weer op te starten. En soms zit uw laptop vast in de slaapstand.

Hoe de laptop uit de slaapstand te halen?

Windows 10 blijft in slaapstand of Laptop kan niet worden hervat uit de slaapstand probleem kan te wijten zijn aan enkele problemen met de energie-instellingen of beschadigde systeembestanden op de computer. Om te ontwaken uit de slaapstand of om uw Windows 10-pc normaal te starten, voert u eerst een stroomreset uit door de onderstaande stappen te volgen.

Verwijder eerst de Power code ( Oplaadadapter ) van de laptop, indien aangesloten. Verwijder nu de batterij en bewaar deze opzij. Houd nu de aan / uit-knop 30 seconden of langer ingedrukt. Het zal de stroom volledig ontladen.

Installeer nu de batterij. Sluit de voedingscode aan ( Oplaadadapter ) Laad de batterij enkele minuten op. Zet de laptop enkele minuten niet aan. Zet nu uw laptop aan met de aan / uit-knop. Ik weet zeker dat uw laptop normaal moet laden. Pas nu de onderstaande oplossingen toe om te voorkomen dat Windows 10 blijft hangen, slaapstand probleem.

Voer de Power-Troubleshooter uit

    Open het Configuratiescherm. Typ “Problemen oplossen” in de zoekbalk en druk op “Enter”. Klik in het venster “Problemen oplossen” op “Alles weergeven” in het linkerdeelvenster. Klik op “Power”. Klik nu op “Geavanceerd” en vervolgens klik op “Als administrator uitvoeren”. Klik op “Volgende” en volg de instructies op het scherm om het probleemoplossingsproces te voltooien.

Schakel de optie Snel opstarten uit

Mei Het kan een oorzaak zijn (Windows 10 komt niet uit de slaapstand) vanwege het compatibiliteitsprobleem met de nieuwe Fast Startup-functie. Probeer gewoon de nieuwe Windows 10 Fast Startup-functie uit te schakelen om er zeker van te zijn dat dit het slaapstandprobleem van Windows 10 niet kan veroorzaken.

Open het Configuratiescherm, zoek naar en selecteer Energiebeheer. Volgende Selecteer in het menu aan de linkerkant Kies wat de aan / uit-knoppen doen. Klik op Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn. Scroll vervolgens naar beneden naar het gedeelte Instellingen afsluiten. Hier Verwijder het vinkje uit de optie Snel opstarten inschakelen en de knop Wijzigingen opslaan selecteren.

Sluit de computer af, wacht een paar minuten en gebruik dan de aan/uit-knop om de computer op te starten. De volgende keer dat uw laptop in de slaapstand gaat Controleer of hij goed wakker wordt zonder enig probleem of vastloopt.

Energiebeheerschema resetten naar standaardinstellingen

Dit is een andere eenvoudige oplossing die helpt om het slaapstandprobleem van Windows 10 op te lossen door het energiebeheerschema te resetten naar de standaardinstellingen.

Om dit te doen Open het Configuratiescherm en klik op het pictogram Energiebeheer. Klik vervolgens op plan-instellingen wijzigen (welk energieplan-keuzerondje is geselecteerd) en klik vervolgens op Geavanceerde energie-instellingen wijzigen. Selecteer de optie “Standaardinstellingen voor dit plan herstellen”.

Beeldschermstuurprogramma bijwerken

Windows 10 wordt niet hervat vanuit de slaapstand. Dit probleem kan te maken hebben met een stuurprogrammaprobleem, met name het beeldschermstuurprogramma. Zorg ervoor dat het geïnstalleerde beeldschermstuurprogramma/grafisch stuurprogramma is bijgewerkt en compatibel is met de huidige Windows-versie. U kunt het beeldschermstuurprogramma bijwerken/opnieuw installeren vanuit Apparaatbeheer of u kunt de fabrikant van het apparaat bezoeken voor de nieuwste beschikbare driver en deze installeren.

Hoe voorkom ik dat mijn laptop in slaapstand gaat?

Dit zijn enkele van de meest toepasselijke oplossingen die bijna elk Windows 10-slaapprobleem oplossen, zoals Windows 10 komt niet uit de slaapstand, Windows 10 blijft hangen bij hervatten uit de slaapstand, Laptop hervat uit de slaapstand op Windows 10 enz. Als u nog steeds denkt dat de slaapstandoptie probleem veroorzaken op Windows 10 Laptop De laatste optie die u eenvoudig kunt uitschakelen Deze slaapstandfunctie om te voorkomen dat Windows-laptop in slaapstand gaat.

Om dit te doen, opent u eenvoudig de opdrachtprompt met beheerdersrechten. Typ vervolgens de onderstaande opdracht en druk op de enter-toets om de opdracht uit te voeren. Het zal de slaapstand op uw pc uitschakelen.

Ik hoop dat na het volgen van de bovenstaande oplossingen Windows 10-slaapproblemen met succes zijn opgelost. Heb je nog vragen, suggesties over dit bericht, bespreek het gerust in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like