Windows 10 Blauwe schermfout Stroomstoring stuurprogramma (snelle oplossingen)

Soms kom je een blauwe schermfout tegen stroomstoring stuurprogramma bij het afsluiten of herstarten van uw computer. De gedetailleerde foutmelding van dit probleem is ‘Uw pc heeft een probleem ondervonden en moet opnieuw worden opgestart. We verzamelen alleen wat foutinformatie en dan starten we voor u opnieuw op. Dit bericht is precies de juiste om u te helpen de blauwe schermfout van Windows 10 op te lossen driver_power_state_failure.

Stroomstoring stuurprogramma Windows 10

Windows 10 blauw scherm fout Stroomstoring stuurprogramma kan optreden vanwege een of meer redenen, zoals verouderde stuurprogramma’s of stuurprogramma’s die niet compatibel zijn met het systeem. Nogmaals, schadelijke software of virussen overschrijven of beschadigen de stuurprogramma’s, storingen in de stroominstelling, schijffout of beschadigde systeembestanden veroorzaken ook deze Windows 10 BSOD-fout. Pas de onderstaande oplossingen toe om de fout met het blauwe scherm op te lossen.

Externe hardware verwijderen

Telkens wanneer u een blauwe schermfout tegenkomt, raden we u aan om de nieuw geïnstalleerde hardware (bijvoorbeeld grafische kaart) of alle externe apparaten zoals externe HDD, SD-kaart, printer enz. los te koppelen en uw pc opnieuw op te starten. Controleer de status van de fout. Als het probleem is opgelost, installeert u elk apparaat opnieuw op uw computer en test u ze elke keer.

Opstarten in veilige modus

Als u dit probleem vaak tegenkomt of geen enkele taak kunt uitvoeren, raden we u aan op te starten in de veilige modus. Veilige modus is een diagnostische modus van een computerbesturingssysteem, waarmee u toegang krijgt tot een gewijzigde versie van Windows en eventuele problemen kunt corrigeren die verhinderen dat Windows normaal opstart. Hier verschillende manieren om Windows 10 in de veilige modus te starten.

Recent geïnstalleerde stuurprogramma’s verwijderen

We hebben al besproken, de belangrijkste reden voor deze blauwe schermfout, stopcode stroomstoring stuurprogramma zijn de driver fouten. En we moeten ons concentreren op geïnstalleerde stuurprogramma’s om het probleem op te lossen. Als het probleem is begonnen na het installeren van nieuwe hardware of driver (zoals grafische driver of printer), raden we aan om de recentelijk geïnstalleerde drivers te verwijderen en de status van het probleem te controleren.

Druk op Windows-toets + R, typ devmgmt.msc en klik op ok, hierdoor wordt apparaatbeheer geopend en wordt alle lijst met geïnstalleerde stuurprogramma’s weergegeven. Zoek het nieuw geïnstalleerde stuurprogramma, bijvoorbeeld grafische stuurprogramma’s, verwijder nu de laatste stuurprogramma’s die u onlangs hebt geïnstalleerd door er met de rechtermuisknop op te klikken en de optie Apparaat verwijderen te kiezen.

Werk uw stuurprogramma’s bij

Apparaatstuurprogramma’s zijn een essentieel onderdeel van uw computer en moeten up-to-date zijn voor een soepele werking. Er is een kans dat een incompatibele of verouderde driver deze blauwe schermfout driver_power_state_failure veroorzaakt. controleer en update de stuurprogrammasoftware volgens de onderstaande stappen.

Controleren op Windows-updates

Wanneer u de nieuwste Windows-updates installeert, verzendt Microsoft ook de nieuwste stuurprogramma-updates.

Open instellingen met Windows-toets + I, klik op Update en beveiliging en controleer vervolgens op updates. Dit zal beginnen met het downloaden en installeren van de nieuwste Windows-update of stuurprogramma-update van de Microsoft-server. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op om ze toe te passen.

Werk het stuurprogramma handmatig bij op uw computer

Druk op Windows-toets + X selecteer apparaatbeheer, Dit zal alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergeven, Vouw ze één voor één uit en kijk of een stuurprogramma wordt vermeld met een geel uitroepteken. Klik met de rechtermuisknop op dat stuurprogramma, selecteer verwijderen en start uw pc opnieuw op. U kunt ook met de rechtermuisknop klikken elk stuurprogramma selecteer stuurprogramma bijwerken, klik op automatisch zoeken naar stuurprogramma en volg de instructies op het scherm om de nieuwste stuurprogrammasoftware op uw computer te installeren.

Wijzig je energie-instellingen

Soms Blauwe schermfout Stroomstoring stuurprogramma kan verschijnen als gevolg van uw energie-instellingen. Het uitschakelen van bepaalde energie-instellingen helpt ook weinig gebruikers om het probleem op te lossen.

Snel opstarten uitschakelen

Open het configuratiescherm en vervolgens de stroomopties, klik op Kies wat de aan / uit-knop doet. Klik nu op Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn, verwijder het vinkje bij Snel opstarten uitschakelen (aanbevolen) en klik vervolgens op Wijzigingen opslaan

Wijzig uw energiebeheerschema-instellingen

Open het configuratiescherm en ga naar Energiebeheer. Zoek uw momenteel geselecteerde plan en klik op Plan-instellingen wijzigen. Klik op de link Geavanceerde energie-instellingen wijzigen, vouw het gedeelte Slaap uit en zorg ervoor dat Slaap- en sluimerstand zijn ingesteld op Nooit

Systeembestandscontrole uitvoeren

U moet ook het hulpprogramma Systeembestandscontrole uitvoeren om te controleren of er een beschadigd bestandssysteem is dat leidt tot het probleem van driver_power_state_failure. Het uitvoeren van het Sfc-hulpprogramma scant en herstelt beschadigde systeembestanden met de juiste.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht sfc /scannow en druk op de enter-toets. Dit zal het systeem scannen op beschadigde systeembestanden. Laat het scanproces 100% voltooien zodra u klaar bent, start uw computer opnieuw op.

Voer daarnaast de opdracht DISM restore health uit DISM.exe /Online /Opschonen-image /Restorehealth die helpen bij het controleren van de gezondheid van de systeemimage.

Slaapoptie uitschakelen

Verschillende Windows-gebruikers vermelden dat ze in staat zijn om de driver_power_state_failure fout door Schakel de slaapoptie uit op Windows 10.

Druk op de Windows-toets + S-type configuratiescherm en selecteer het eerste resultaat, zoek de energie-opties en klik vervolgens op Kies wat de aan / uit-knop doet link, klik op Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn en schakel vervolgens de optie Slaap- en sluimerstand uit

Software van derden verwijderen

Nogmaals, als het probleem is begonnen na het installeren van software van derden of Game, raden we aan om dezelfde onderstaande stappen te verwijderen of tijdelijk te verwijderen.

Druk op Windows-toets + R, typ appwiz.cpl en klik op ok, hierdoor wordt het venster Programma’s en functies geopend, zoek naar recent geïnstalleerde programma’s of geïnstalleerde antivirussoftware, Klik met de rechtermuisknop en selecteer vervolgens verwijderen en volg de instructies op het scherm om de software van uw pc te verwijderen. Start uw pc opnieuw op en controleer de status van de blauw scherm fout.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van de fout met het blauwe scherm? stroomstoring driver op windows 10? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like