Windows 10-apps worden niet geopend (of onmiddellijk gesloten) na Windows-update [Solved]

Microsoft Store en “Apps” worden niet geopend na Windows-update? Windows 10-apps worden niet geopend Of Windows 10-apps openen en sluiten onmiddellijk na systeemherstel? Kunt u Windows 10-apps niet openen vanuit het menu Start of vanuit de taakbalk? Het programma draait in Taakbeheer maar opent Windows 10 niet. Er zijn verschillende redenen hiervoor: Windows 10-apps willen niet openen, kunnen de veelvoorkomende problemen zijn dat uw pc niet up-to-date is, dat de apps worden geblokkeerd door Windows of een firewall van derden. Opnieuw beschadigde systeembestanden, onjuiste datum en tijd of het gebruikersaccount is beschadigd of ook corrupte Windows Store-cache voorkomt ook dat Windows 10-apps worden geopend.

Windows 10-apps werken niet na update

Als u problemen ondervindt, openen Windows 10-apps niet wanneer u ze nodig hebt, pas de onderstaande oplossingen toe om het probleem op te lossen.

Voordat u oplossingen toepast, start u uw computer opnieuw op en probeert u een winkel-app te openen om te controleren of het probleem is opgelost of niet.

    Druk op Windows-toets + R, typ wsreset.exe en klik op ok. Hiermee wordt de Windows Store gewist zonder de accountinstellingen te wijzigen of geïnstalleerde apps te verwijderen. Schakel daarnaast antivirus van derden uit of verwijder deze tijdelijk indien geïnstalleerd op uw computer en koppel VPN los (indien verbonden) Voer ook een schone start uit en controleer of dit probleem kan opgelost worden. Hulp bij schoon opstarten om te bepalen of het probleem zich voordoet vanwege software van derden. Voer het hulpprogramma voor het controleren van systeembestanden uit dat helpt het probleem op te lossen als beschadigde systeembestanden ervoor zorgen dat Windows 10-programma’s niet worden geopend of dat apps onmiddellijk worden geopend en gesloten.

Installeer de nieuwste Windows-updates

Microsoft brengt regelmatig Windows-updates uit met beveiligingsverbeteringen en verschillende bugfixes. Als uw computer niet up-to-date is, kunt u verschillende problemen ondervinden, zoals apps die niet worden geopend, Windows loopt vast of systeemcrashes enz.

Druk op Windows-toets + X selecteer instellingen, klik op update en beveiliging en druk vervolgens op de knop controleren op updates om het downloaden van Windows-updates van de Microsoft-server toe te staan. Laat de Windows-updates downloaden en installeren als er nieuwe updates beschikbaar zijn (de geschatte tijd hangt af van uw internetsnelheid) Als u klaar bent, moet u uw computer opnieuw opstarten om ze toe te passen. Probeer nu alle Windows 10-apps te openen vanuit het startmenu en controleer de status ervan.

Controleer de tijd van uw computer

Dit klinkt misschien gek, maar als de datum en tijd van uw computer onjuist zijn, kunt u problemen ondervinden met Windows 10-apps. Dit komt omdat de Microsoft Store controleert of de tijd die wordt bijgehouden, synchroon loopt met die van uw computer.

Druk op de Windows-toets + I om Instellingen te openen. Klik op Tijd en taal. Zorg ervoor dat uw tijdzone correct is. Schuif vervolgens Stel de tijd automatisch in op Uit, wacht tot deze is verwerkt en schuif deze vervolgens weer Aan.

Applicatie-identiteitsservice opnieuw starten

De Applicatie-identiteitsservice bepaalt en verifieert de identiteit van een app. Als deze service om welke reden dan ook niet meer wordt uitgevoerd of niet wordt gestart, kunt u problemen ondervinden bij het openen van apps op Windows 10.

Druk op Windows-toets + R, typ services.msc en klik op ok, hierdoor wordt de Windows Services-console geopend, scrol omlaag om de Application Identity-service te lokaliseren. open de eigenschappen ervan, wijzig het opstarttype automatisch en start de service naast de servicestatus. Klik op toepassen en ok, controleer bovendien en zorg ervoor dat de Windows-updateservice ook de status heeft.

Gebruik de probleemoplosser voor Windows Store-apps

Voer de ingebouwde probleemoplosser voor de Windows Store-app uit die uw systeem scant en eventuele problemen detecteert die mogelijk verhinderen dat Windows 10-apps correct werken.

Druk op Windows-toets + I om instellingen te openenSelecteer bij update en beveiliging en los problemen op Klik nu op de geavanceerde probleemoplosser link zoek en selecteer vervolgens Windows StoreKlik op De probleemoplosser uitvoeren en volg de instructies op het scherm zodat de probleemoplosser de problemen kan detecteren en oplossen die voorkomen dat Windows 10-apps worden geopend. Nadat het diagnoseproces is voltooid, start u uw pc opnieuw op en controleert u de status van het probleem.

Zorg ervoor dat uw apps up-to-date zijn

Soms worden Windows 10-apps niet gestart als ze niet zijn bijgewerkt naar de nieuwste versie. Daarom is het belangrijk om te controleren en ervoor te zorgen dat geïnstalleerde apps up-to-date zijn.

Druk op Windows-toets + S en typ Store, kies Microsoft Store uit de lijst met resultaten. Klik op het pictogram van uw Microsoft-account in de rechterbovenhoek (naast het zoekvak) en kies Downloads en updates in het menu. Hiermee worden alle toepassingen die op uw computer zijn geïnstalleerd Zorg ervoor dat ze allemaal zijn bijgewerkt naar de nieuwste versie. Zo nee, klik dan op Updates ophalen om door te gaan.

Opmerking: als de Microsoft Store-app zelf niet werkt,

U kunt dezelfde stappen proberen vanaf een ander gebruikersaccount op uw computer, of u kunt de opdracht schtasks /run /tn Microsoft\Windows\WindowsUpdate\Automatic App Update updates forceren.

De specifieke toepassing resetten

Als u merkt dat een specifieke app alleen problemen veroorzaakt, kan alleen de foto-app andere apps niet openen en werken zoals verwacht. Dat zorgt ervoor dat u die app kunt resetten door de volgende stappen te volgen om het probleem op te lossen.

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu van Windows 10 selecteer apps en functies, blader door de lijst en klik op Microsoft-foto’s. Klik vervolgens op Geavanceerde opties> Reset. Er wordt een waarschuwing weergegeven dat de gegevens van de app worden verwijderd, dus klik opnieuw op Reset. Dat is allemaal uw computer opnieuw opstarten en controleer de status van die app, het probleem is opgelost of niet.

Registreer de applicatie opnieuw

Nogmaals Als u de fout tegenkomt dat de standaard-apps van Windows 10 niet werken, registreert u de toepassingen opnieuw door de onderstaande stappen te volgen. Dat helpt waarschijnlijk bij het oplossen van problemen met de Microsoft Store-app op Windows 10

Druk tegelijkertijd op de Windows-toets en de X-toets en kies vervolgens Windows PowerShell (Admin) om door te gaan. Typ de opdracht in het PowerShell-venster Get-AppXPackage -Alle gebruikers | Forreach https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https ://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https:/ /windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks .com/https://windows101tricks.com/{Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”} en druk op Enter om door te gaan. Nadat de opdracht is uitgevoerd, start u uw computer opnieuw op en controleert u of Windows 10 zonder problemen is geopend en werkt.

Tweak register voor verbindingsfouten

Als u een verbindingsfout krijgt terwijl u Windows 10-apps opent of een app downloadt of een app bijwerkt, helpt de volgende registeraanpassing waarschijnlijk om het probleem op te lossen.

Druk op Windows-toets + R, typ regedit en klik op ok, hierdoor wordt de Windows-registereditor geopend, van daaruit navigeert u naar het volgende mappad: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\NetworkList\ProfilesKlik met de rechtermuisknop op Profielen, selecteer Machtigingen en klik vervolgens op Geavanceerd.Hier vinkt u aan Vervang alle machtigingsvermeldingen voor onderliggende objecten door overneembare machtigingsvermeldingen van dit object en klik op OK. Start nu uw systeem opnieuw op en hopelijk is uw probleem opgelost.

Proxyserver uitschakelen

Ook hier kunnen onregelmatige netwerkinstellingen problemen veroorzaken met de Microsoft Store- en Windows 10-apps. Schakel de proxyserver uit door de onderstaande stappen te volgen en controleer of dit helpt bij het oplossen van Windows 10-apps die het probleem niet openen of niet.

Druk op Windows-toets + R, typ inetcpl.cpl en klik op ok Dit opent het venster Internet-opties, ga naar het tabblad Verbindingen, klik nu op “LAN-instellingen” en verwijder het vinkje bij Gebruik een proxyserver voor uw LAN Klik ten slotte op toepassen en vervolgens op “OK”.

Maak een nieuw gebruikersaccount aan

Je hebt nog steeds hulp nodig, er is een kans dat je gebruikersaccountprofiel is beschadigd en dat kan voorkomen dat Windows 10-apps worden geopend. Maak een nieuw gebruikersaccount aan door de onderstaande stappen te volgen, log in met het nieuw aangemaakte gebruikersaccount en probeer een app te openen om te controleren of deze wordt geopend of niet.

Druk op de Windows-toets en x selecteer Instellingen.

Kies Accounts en vervolgens Familie en andere gebruikers.

Klik onder het gedeelte Andere gebruiker op Iemand anders toevoegen aan deze pc

Klik op de link Ik heb deze persoon niet inloggegevens

Klik vervolgens op Een gebruiker zonder Microsoft-account toevoegen en volg de instructies op het scherm. Nadat het nieuwe gebruikersaccount is gemaakt, meldt u zich af bij het huidige account. Meld u aan met een nieuw aangemaakt gebruikersaccount en controleer de status van uw probleem.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen? Windows 10-apps willen niet openen of Windows 10-apps werken niet na update? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like